από metereologos.gr
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
 
 

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Αν τον απογοήτευσα, ας με έδιωχνε!

Ο υπουργός Ανάπτυξης απαντά στον Γ. Παπανδρέου και δηλώνει ότι παραμένει υποψήφιος για την προεδρία του ΠαΣοΚ
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Αν τον απογοήτευσα, ας με έδιωχνε!
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Αν απογοήτευσα τον κ. Παπανδρέου όσο ήμουν υπουργός του, τότε όφειλε να με παύσει» υπογραμμίζει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ και στην επίθεση που του εξαπέλυσε την Πέμπτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολιάζει για πρώτη φορά τη συμμαχία Βενιζέλου - Λοβέρδου και ταυτόχρονα δηλώνει ότι επιμένει στην απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, απαιτώντας μάλιστα εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.


Η συμμαχία Βενιζέλου - Λοβέρδου έχει αλλάξει εδώ και μερικές ημέρες τα δεδομένα στη διαδικασία αλλαγής ηγεσίας στο ΠαΣοΚ.
«Είναι αναμφισβήτητα μια πρωτοβουλία που συμβάλλει στην αποκατάσταση της ηρεμίας στο ΠαΣοΚ και μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο διχασμού των στελεχών μας. Επιπλέον κάθε κίνηση που σταθεροποιεί την κυβέρνηση Παπαδήμου και κατ' επέκταση υπηρετεί το εθνικό μας έργο είναι αναμφίβολα θετική».

Αλλάζουν τα δεδομένα και στη δική σας στρατηγική;
«Ποια είναι η δική μου στρατηγική; Πολύ απλή και λυτρωτική για όλους μας. Αν δεν αποδέχεσαι τα λάθη σου, δεν μπορείς να τα διορθώσεις. Συνεπώς, η γνώμη μου είναι ότι για να μας ξανακούσουν οι πολίτες οφείλουμε να υποστούμε τη βάσανο της κριτικής τους, την έκφραση του θυμού τους, και να προτείνουμε ένα νέο σχέδιο που θα έχει ως κεντρικό μήνυμα: Η Ελλάδα απ' την αρχή. Και όλοι μας από την αρχή. Αυτό ισχύει για όλους. Οχι μόνο για το ΠαΣοΚ, όπως πολλοί εσφαλμένα ερμηνεύουν. Ισχύει και για τη ΝΔ που παριστάνει τον τιμητή, ξεχνώντας το πρόσφατο παρελθόν της. Είναι τραγικό πολιτικό λάθος της ΝΔ να μην προχωρεί σε απολογισμό των πεντέμισι χρόνων που κυβέρνησε τον τόπο. Κατηγορούν τον κ. Παπανδρέου ότι δεν αναγνωρίζει τα λάθη του, αλλά είναι οι πρώτοι που δεν αναγνωρίζουν τα δικά τους».
Η δική σας υποψηφιότητα παραμένει ενεργή;
«Εχω διατυπώσει την πρόθεσή μου με τρόπο καθαρό και σαφή. Και αυτή δεν αλλάζει. Εχω γνωστοποιήσει εδώ και πολύ καιρό την πρόθεσή μου να συμμετάσχω στις διαδικασίες διεκδίκησης της ηγεσίας του Κινήματός μας».
Ακούγεται τις τελευταίες ημέρες ότι η εκλογή προέδρου ενδεχομένως να μην πραγματοποιηθεί από τη βάση...
«Μα έχουν υιοθετηθεί από τα όργανα του ΠαΣοΚ οι σχετικές καταστατικές διαδικασίες. Εννοώ, ότι χωρίς την κοινωνία κάθε απόπειρά μας να ανασυγκροτήσουμε το κόμμα μέσα από κλειστές, αδιαφανείς και εσωστρεφείς διαδικασίες είναι προβληματική. Εχουμε πάρει αποφάσεις και πρέπει να τις τηρήσουμε. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού και να εκλέξουμε τον πρόεδρό μας ερήμην του».

Πιστεύετε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες;
«Ως προς τον χρόνο, νομίζω ότι είναι ένα διαδικαστικό και μόνο θέμα. Ωστόσο θα πρέπει να συναρτηθεί απολύτως με τις εξελίξεις στη χώρα. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι πραγματοποιούνται κρισιμότατες διαπραγματεύσεις στις οποίες συμμετέχουν και στελέχη του ΠαΣοΚ».

Ακούω αρκετά στελέχη του ΠαΣοΚ να υποστηρίζουν πλέον ότι, επειδή πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα στο κόμμα, δεν θα πρέπει να υπάρξει πάνω από μία υποψηφιότητα. Εσείς συμφωνείτε με αυτή την άποψη;
«Νομίζω ότι σας έχω απαντήσει ήδη, με την υποψηφιότητά μου. Αλλά πέραν αυτού, πώς θα οικοδομήσουμε την ενότητα όταν έχουμε πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα; Προορισμός μας είναι η διακυβέρνηση της χώρας όντας ένα μεγάλο, μαζικό, λαϊκό, προοδευτικό κίνημα. Και όχι μια χαριτωμένη παράμετρος ενός φθαρμένου και απαξιωμένου πολιτικού συστήματος. Αυτή τη δύσκολη ώρα χρειαζόμαστε ενωμένο κόμμα, αλλά ισχυρό, μαζικό και, κυρίως, λαϊκό. Οχι διαλυμένες λέσχες. Η ψευδεπίγραφη ενότητα, χωρίς περιεχόμενο, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος».

Από τότε που δηλώσατε υποψηφιότητα δέχεστε επιθέσεις από συντρόφους σας, οι οποίοι σας κατηγορούν ως «όψιμο αντιμνημονιακό» που δεν αποδέχεται τις δικές του ευθύνες...
«Δεν επιχειρώ να βγω από το κάδρο των ευθυνών. Αντιθέτως, μάλλον αναλαμβάνω περισσότερες από όσες μού αναλογούν.
Θέλω με καθαρό τρόπο να σας πω ότι η στάση μου δεν είναι η κλασική αντιμνημονιακή, όπως τη διατυπώνουν ορισμένοι. Πιστεύω στην Ελλάδα από την αρχή, όπως σας είπα. Αγωνίζομαι για να μην πάει η Ελλάδα στη δραχμή. Δεν με απασχολεί η υστεροφημία κανενός, ούτε φυσικά η δική μου. Αγωνίζομαι για να 'χει ελπίδα η Ελλάδα».

Γιατί όλα αυτά δεν τα λέγατε νωρίτερα, κύριε Χρυσοχοΐδη;
«Θυμάμαι πολύ καλά μια κακή ημέρα. Την 11η Νοεμβρίου. Είναι η ημέρα κατάρρευσης της κυβέρνησής μας υπό το βάρος της αποτυχίας. Παραιτηθήκαμε γιατί δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε περαιτέρω την κρίση. Αυτό εμένα με στιγμάτισε. Και δοκιμάζει τον βαθμό της ευθύνης και την υποχρέωση λογοδοσίας μου απέναντι στον ελληνικό λαό.
Η 11η Νοεμβρίου είναι η αφετηρία για ανασυγκρότηση και αναστοχασμό όλων μας, στο ΠαΣοΚ και στη χώρα. Δεν μπορώ να συνταχθώ με όσους ακόμη προσπαθούν να παρακάμψουν αυτό το μοιραίο ιστορικά γεγονός. Δηλαδή ότι η κυβέρνησή μας είναι η πρώτη μεταπολιτευτικά που παραιτήθηκε υπό το βάρος της κατάρρευσης της χώρας».

Ο κ. Γ. Παπανδρέου είπε την Πέμπτη ότι ορισμένοι υπουργοί του έκαναν λάθη και τον απογοήτευσαν. Ολοι υποστηρίζουν ότι «φωτογράφισε» εσάς...
«Η πορεία, η συνέπεια, η εντιμότητα του κάθε πολιτικού είναι καταγεγραμμένη στη συνείδηση των πολιτών. Το ίδιο, πιστεύω, και η δική μου. Δεν υπάρχει καμία προσωπική διάσταση σε όλα αυτά. Δεν έγινα υπουργός τον Οκτώβρη του 2009 επειδή ανήκα σε κάποιο περιβάλλον. Εάν μέσα στους υπουργούς που "απογοήτευσαν" τον κ. Παπανδρέου περιλαμβάνομαι κι εγώ, όφειλε να με παύσει. Να αξιολογήσει το έργο μου και να αποφασίσει. Εάν τον απογοήτευσα προσωπικά με την κριτική που ασκώ για την πολιτική της διετίας, τότε - δυστυχώς - επιβεβαιώνει την κριτική μου. Ο πρωθυπουργός της χώρας και οι υπουργοί οφείλουν να λειτουργούν για το συλλογικό συμφέρον και όχι με προσωπικά κίνητρα».

Χρειαζόμαστε άλλα κόμματα, κύριε Χρυσοχοΐδη;
«Χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία και όχι σταλινικού τύπου κόμματα, που ενοχοποιούν κάθε διαφωνία και διαφορετική άποψη. Ανακαλώ στη μνήμη σας ότι το 2007 ορισμένοι σύντροφοί μου στο ΠαΣοΚ αποκάλεσαν τον Αλέκο Παπαδόπουλο υπονομευτή της παράταξης διότι διατύπωσε τη θέση ότι δεν πρέπει να συνταξιοδοτείται κανείς κάτω από την ηλικία των 60 ετών».Η δήλωση
«Είπα ολόκληρη την αλήθεια για το μνημόνιο»

Μετανιώσατε για τη δήλωσή σας για το μνημόνιο; Ηταν ένα λάθος σας;
«Εχω μάθει να δέχομαι σιωπηρά και με υπομονή την κριτική. Καλόπιστη ή κακοπροαίρετη. Γνωρίζω ότι η αλήθεια που είπα έπασχε. Ομως ήταν ολόκληρη. Οπως ολόκληρη ήταν και η υποκρισία πολλών, κυρίως συναδέλφων μου, απ' όσους εξανέστησαν. Πολλοί από τους οποίους, τις επόμενες ημέρες της δήλωσής μου, ομολογούσαν ότι όλη η διαδικασία του μνημονίου ήταν με το πιστόλι στον κρόταφο. Τα γεγονότα είναι πολύ εύγλωττα. Το μνημόνιο κατατέθηκε στις 4 Μαΐου. Στις 5 Μαΐου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συζητήθηκε για μία ημέρα στην Επιτροπή, και στις 6 Μαΐου, πάλι σε μία ημέρα, ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, πάλι με την ίδια διαδικασία.
Σας θυμίζω λοιπόν ότι, πρώτον, δεν είχα καμία εμπλοκή στο μνημόνιο ως υπουργός, διότι απλά δεν περιείχε διατάξεις που αφορούσαν το τότε χαρτοφυλάκιό μου. Σας θυμίζω επίσης ότι ήμουν ο υπουργός-διαχειριστής κρίσεων επί πολλές ημέρες και εβδομάδες, με το Κοινοβούλιο αποκλεισμένο από χιλιάδες οργισμένους πολίτες. Κινδύνεψε πολλές φορές να καταληφθεί το Κοινοβούλιο τότε. Αγωνιζόμασταν αυτές τις ημέρες να μην υπάρξουν θύματα πολίτες, να μη βαφτεί με αίμα η διαμαρτυρία. Παρ' όλα αυτά έγινε και αυτό. Οι τρεις νεκροί στη Marfin. Το περιστατικό έγινε στις 5 Μαΐου. Την ημέρα δηλαδή της συζήτησης στην Επιτροπή. Και την επομένη το μνημόνιο ψηφίστηκε. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους».ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (22)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ήταν πάντα ...λίγος | 12/02/2012 13:47
  Ίσως η υπόθεση της 17 Νοέμβρη και η τυχαία λόγω της βόμβας που έσκασε στα χέρια του Ξυρού, να έδωσαν λάμψη στον Χρυσοχοΐδη που δεν άξιζε. Ήταν πάντα λίγος και στον πολιτικό του λόγο και στην πρακτική του. Έτσι κι΄ αλλιώς δεν είχε ποτέ ελπίδες να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν θα συγκινούσε περισσότερους από 2 - 3%. Ελπίζω να αποφασίσει να μην απασχολήσει άλλο το εκλογικό σώμα και να πάει σπίτι του. Πάντως η παραδοχή (λόγω βλακείας) ότι δεν διάβασε το μνημόνιο, είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Ουδείς το έχει διαβάσει πλην ίσως καμιάς 10ριάς υψηλόβαθμων στελεχών. Ελαχιστότατοι είναι και οι δημοσιογράφοι που το διάβασαν, παρ΄ ότι κάνουν τους έξυπνους τους ενημερωμένους και τους παντογνώστες.
  Πρώην συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
  απάντηση00
   
   
  ... | 06/02/2012 14:37
  Παπανδρέου - Χρυσοχοίδης. Ο Ηλίθιος-Ο Πανηλίθιος.
  Σ.Μ.
  απάντηση33
   
   
  ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ! | 06/02/2012 09:48
  Τον κύριο Χ. τον θεωρούσα ικανό υπουργό γιατί διάλεγε καλούς συνεργάτες και επετέλεσε έργο στο υπ/γείο Προστασίας του Πολίτη. Πολιτικά όμως είναι παιδαριώδης! Ίσως να νόμισε ότι θα έχει την τύχη του Σημίτη που εστράφη εναντίον του Ανδρέα με την ομάδα των 4, χωρίς να συνυπολογίσει ότι οι εποχές άλλαξαν και δεν μπορεί κανείς να παίζει εν μέσω της απειλής χρεοκοπίας! Έπεσε έξω! Απορώ πώς δεν παραιτείται!
  γιώργος σ.
  απάντηση51
   
   
  grhgora | 06/02/2012 04:39
  Ante kai sto diaolo Esti apla kai se osous ton psifisan na ton xehasoun
  giannis pmazoukas
  απάντηση60
   
   
  Nemesis | 06/02/2012 03:31
  «Ποια είναι η δική μου στρατηγική; Πολύ απλή και λυτρωτική για όλους μας. Αν δεν αποδέχεσαι τα λάθη σου, δεν μπορείς να τα διορθώσεις. Συνεπώς, η γνώμη μου είναι ότι για να μας ξανακούσουν οι πολίτες οφείλουμε να υποστούμε τη βάσανο της κριτικής τους, την έκφραση του θυμού τους,... vlakeies. Ean yposteis ti kritiki ton politon kai exeis ligi petsa, tote prepei na autoktoniseis kai na mi to peis se kanena, apla gia na mi xasei kaneis to xrono tou.
  Kyriakos
  απάντηση50
   
   
   
  Το πρόβλημα με την άγνοια είναι ότι συσσωρεύει αυτοπεποίθηση καθώς προχωράει. | 05/02/2012 19:52
  Χρυσοχοϊκέ νόμιζα ότι τουλάχιστον είσαι τίμιος. Με απογοήτευσες!!!!!! Στης επόμενες εκλογές θα σε διώξουμε εμείς.
  Goldidis
  απάντηση263
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ο Ηρακλής Πουαρό υπουργός ανάπτυξης!!! | 05/02/2012 18:48
  Ο Πουαρό υπουργός ανάπτυξης!!! χωρίς να διαβάζει, χωρίς να ακούει, χωρίς να γνωρίζει !!! η χώρα αναπτύσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα με ύφεση 6,5%. Με δύο λόγια.1)Ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος 2) Ο μικρός και μίζερος άνθρωπος, δεν προσπαθεί να ψηλώσει για να φθάσει τους άλλους, αλλά προσπαθεί να τους μειώσει, για να φθάσουν την μικρότητα και την μιζέρια του.
  Ανδρέας
  απάντηση353
   
   
  δεν διαβασα | 05/02/2012 18:37
  Δεν διαβασα την συνεντευξη γιατι ειχα αλλες δουλειες ,αλλα σαν αυτον πολιτικοι μας εφτασαν ως εδω, οχι για προεδρος αλλα ουτε για ψηφοφορος δε κανει
  hipis
  απάντηση362
   
   
  Ela xruse mou teleiwve me to glufivtzouri tns politikns | 05/02/2012 17:18
  Dnladn Xrusoxoidn se evdiaferei perissotero av apogonteuses tov arxngo sou kai ligotero av apogonteuses emas; E loipov mas apogonteuses kai meis se pauoume (av 0es bges mia bolta va deis to vtomata, giaourti kai lemovokoupa 0a fas-ugeiivn diatrofn) alla dev blepoume va baleis tnv oura sta skelia meta tov tragelafo "ynfizw xwris va 3erw ti" (auto to kavw kai gw kai malista amis0ei ws prosfora pros tn xwra!) kai va e3afavisteis.
  petros lenas
  απάντηση115
   
   
  Αν είναι δυνατόν... | 05/02/2012 15:32
  Πείτε μου... δεν θα έπρεπε να επεμβαίνει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας και να ακυρώνει τέτοιου είδους υποψηφιότητες. Σε μια σωστά ευνομούμενη δημοκρατία με παιδεία των πολιτών, ήθος και την αυτονόητη ευφυΐα δεν θα επέπλεαν τέτοιου είδους φελλοί... γιατί περί φελλό πρόκειται που στερείται της υποτυπώδους κοινής λογικής. Ο χρυσοχοίδης είναι ίσως ο πιο βλάξ που έχει ποτέ περάσει από τα έδρανα της βουλής και έχει διατελέσει και υπουργός. Κρίμα που το σύστημα καταφέρνει και αναδεικνύει σε θέσεις λήψης αποφάσεων τέτοια φωτεινά μυαλά. Ναι... κατάφερε και εξάρθρωσε την τρομοκρατία... Τρίχες κατσαρές. Αν δεν έσκαγε η βόμβα... Και ποιοι ήταν οι εγκέφαλοι? Μήπως ο έφηβος κουφοντίνας σκότωνε τον σταθμάρχη? Στείλτε τον στο σπίτι του. Κάνει κακό. αφήστε που δεν μπορώ να ανεχτώ να διαδραματίζει ρόλο στην πολιτική σκηνή. Δημοσιογράφοι πάψτε να του δίνετε βήμα.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση394
   
   
  Λάθος απόφαση! | 05/02/2012 14:52
  Να γίνεις αρχηγός.... Σκεφτείτε να γίνετε αρχηγός κατά λάθος. Λέμε τώρα.... Θα πρέπει να διαβάζετε πολύ και δεν σας αρέσει. Πρέπει να έχετε ένα όραμα για τη χώρα και εσείς κάθε πρωί έχετε ένα διαφορετικό. Άσε που μέχρι τώρα συχεχίζετε να παίρνετε λάθος αποφάσεις.
  Q
  απάντηση243
   
   
  Το απίστευτο θράσος του επιθεωρητή Κλουζό. | 05/02/2012 14:44
  Χρειάζεται απίστευτο θράσος (που φαίνεται ότι το διαθέτει ο επιθεωρητής Κλουζό) μετά την δημόσια παραδοχή πως δεν διάβασε,δεν άκουσε,δεν ήξερε (συνεπώς μετεξεταστέος)να δηλώνει χωρίς ντροπή πως θα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.Φυ- σικά οποιοσδήποτε έχει αυτό το δικαίωμα.Αναρω- τιέμαι όμως αν και πάλι δεν κατάλαβε καλά και νο- μίζει ότι θα είναι υποψήφιος κόμματος του 2,5% σαν την Δημ.Συμμαχία.Αμφιβάλω αν θα ξαναβγεί με το ΠΑΣΟΚ βουλευτής.Πάντως θα τον περιμένουμε στις εσωκομματικές εκλογές για να τον μαυρίσουμε. και να δούμε την τεράστια απήχηση του στον λαό του ΠΑΣΟΚ.Την αποτυχία του προφανώς στον έλεγχο των τιμών των βασικών ειδών διατροφής (θέμα που καίει όλους μας)την αντιπαρέρχεται και σφυρίζει αδιάφορα.Φυσικά και έσφαλε ο πρωθυπουργός που δεν τον σούταρε και τώρα ζητά και τα ρέστα.
  Κοντός
  απάντηση322
   
   
  Η Ελλάδα απ' την αρχή. Και όλοι μας..... | 05/02/2012 14:14
  .....από την αρχή, μας λέει ο (ακόμα) υπουργός... Μα αγαπητέ κύριε για να γίνει το πρώτο που λέτε, προϋποθέτει το αντίθετο για το δεύτερο... δηλαδή όλοι σας ΤΕΛΟΣ, THE END στη γλώσσα του ΓΑΠ... Τώρα θα μου πείτε γι αυτό να φροντήσουμε εμείς... Ε τι να κάνουμε κι εμείς, με ''βαριά'' καρδιά θα το φροντήσουμε.
  Γιώργος (τέως)
  απάντηση154
   
   
  ! | 05/02/2012 13:46
  ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΟΣΟΥΝ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ,ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ (ΠΑΛΙ ΔΗΜΟΣΙΑ),ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣ ΡΕ ΜΙΧΑΛΗ, ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ!
  BB
  απάντηση311
   
   
  TO KAKO | 05/02/2012 12:02
  ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ,ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΣ. ΚΡΙΜΑ,ΚΡΙΜΑ,ΚΡΙΜΑ.
  ZOIFIOS
  απάντηση413
   
   
  "...ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ..." | 05/02/2012 11:57
  Ας θυμίσει κάποιος,(Χιώτης,Βήμα,Μεγκα),στον Χρυσοχοίδη,ότι η σιωπή είναι χρυσός.Όσο μιλάει,τόσο εκτίθεται.Όποτε και όποιες εκλογές γίνουν,είμαστε εδώ να τον ανταμείψουμε.Δεν τον σώζει,κανένα Μεγκα,Βήμα,ή ΔΟΛ
  Χρ.Δ.Γκολφινόπουλος
  απάντηση352
   
   
  οξω ουλοι σας | 05/02/2012 11:47
  ειχα καποτε ενα σπιτι παληο. το γκρεμισα. προσπαθησα να χτισω ενα καινουργιο σπιτι με τε υλικα του παληου. με κανενα τροπο δεν τα καταφερα! πως ειναι δυνατο με τα φθαρμενα και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ υλικα της πολιτικης μας ζωης να χτισουμε μια νεα ΕΛΛΑΔΑ? ΟΞΩ ΟΥΛΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!
  καρουζογιαννης
  απάντηση162
   
   
  Χρυσοχοίδης ας με έδιωχνε | 05/02/2012 11:38
  Ο Γιώργος είναι πολύ ανώτερος από εσένα και τα ακαταλόγιστα που του έχεις απευθύνει. Αν είχες γνώση του τι λες θα είχες φύγει μόνος σου "σεν διάβασα το μνημόνιο" και γιατί σε έβαλαν εκει που είσαι; Έχεις και θράσσος μετά από όλα αυτά να διεκδικήσης και αρχηγία. Το ράπισμα θα είναι βροντερό και τελεσίδικο.
  Φίλιππος Κάραγιαν
  απάντηση353
   
   
  αραγε... | 05/02/2012 11:17
  αν είχατε στη δουλειά σας κάποιον που τα έκανε μαντάρα (και έβγαλε και ένα κάρο λεφτά) θα του δίνατε μια ακόμα ευκαιρία να δει τα λάθη του και να προτείνει κάτι εναλλακτικό ή απλά θα τον στέλνατε σπίτι του και θα ψάχνατε για κάτι νέο;
  Ανώνυμος / η
  απάντηση191
   
-