Σε απίστευτες καταγγελίες για λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, προχώρησε ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Σούρλας έκανε λόγο για εκτεταμένη νοθεία, με αποτέλεσμα οι καρκινογόνες συγκεντρώσεις θείου να είναι υπερπολλαπλάσιες του επιτρεπόμενου. Οπως τόνισε, αυτά τα καύσιμα διακινούνται παράνομα από κύκλωμα που αποκομίζει τεράστια κέρδη. Μάλιστα, ο κ. Σούρλας προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι στο σκοτεινό αυτό κύκλωμα συμμετέχουν πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας και με στενές σχέσεις με τον πολιτικό κόσμο. Ακόμη και η Δικαιοσύνη, κατά τον κ. Σούρλα, καθυστερεί να ψάξει την υπόθεση.

Οπως είπε ο κ. Σούρλας, «την υπόθεση ερευνώ από το 1999. Έχω κάνει 14 ερωτήσεις. Πήγα στον πρώην Πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή, ο οποίος με άκουσε και με παρέπεμψε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, και εκείνος στον εισαγγελέα Σανιδά. Αναρωτιέμαι: Λειτουργούν κατόπιν οδηγιών οι εισαγγελείς; Λειτουργεί η Δικαιοσύνη, υπάρχει τρόμος, φόβος, απειλή; Όταν υπάρχει το κύκλωμα που πήγε να σκοτώσει τον εισαγγελέα Κοκκώση, πολλοί φίλοι μου έλεγαν «έχεις οικογένεια και τα βάζεις με τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής, που έχουν σχέσεις και με κόμματα;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Σούρλας δεν σταμάτησε εκεί. Είπε ότι οι εμπλεκόμενοι «είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή. Έδωσα τα στοιχεία μου σε μεγαλοδημοσιογράφους και δεν βγήκε τίποτα. Έπρεπε να παρανομήσω – και πήγα και πήρα μόνος μου πετρέλαιο από την αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Συκούριο της Λάρισας. Στο δείγμα, το Γενικό Χημείο το Κράτους βρήκε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ενώ βάσει του νόμου πρέπει να έχει 5 mg. Ενημέρωσα τον σημερινό υπουργό Άμυνας – του έστειλα και φάκελο. Απάντηση δεν πήρα. Δεν μπορεί να δώσει μιαν απάντηση; Απάντηση έλαβα από τον υπουργό Οικονομικών, με αναφορές και στο θείο που προκαλεί καρκίνο».

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κ. Απ. Κακλαμάνης, ζήτησε να απευθυνθεί η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, σε όλα τα πρόσωπα και τις αρχές που χειρίστηκαν το θέμα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου είπε ότι θα ανοίξει ο φάκελος για να διερευνηθούν οι καταγγελίες.