Πιθανή είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου με τον τούρκο ομόλογό του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Νταβός, στο πλαίσιο ή στο περιθώριο της διήμερης παραμονής της ελληνικής αποστολής στην ελβετική πόλη όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Ο κ. Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, βρίσκεται στην Ελβετία με πρώτο θέμα στην ατζέντα του την οικονομία και την προσπάθεια καλλιέργειας μιας θετικής εικόνας για την Ελλάδα και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Πέραν όμως των οικονομικών συζητήσεων, από τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού στην Αθήνα αναφερόταν χθες ως απάντηση σε ερωτήσεις σχετικά με το αν θα προκύψει δυνατότητα συνάντησης με τον κ. Ερντογάν ότι η ελληνική πλευρά δεν θα την αρνηθεί. Πάντως, υπογραμμιζόταν ότι ραντεβού ως χθες το βράδυ δεν είχε κλειστεί.

Ο κ. Παπανδρέου θα θελήσει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της οικονομίας και, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, η όποια συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό θα πρέπει να ενταχθεί σε όσα είπε προ εβδομάδων στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ζάππειο, όπου είχε τονίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν φοβάται ούτε τη συνάντηση ούτε τον διάλογο με την Τουρκία, σημειώνοντας πάντως ότι άλλη είναι η τουρκική ατζέντα και άλλη η ελληνική.

Εν τω μεταξύ τη δημοσίευση των επιστολών που αντάλλαξαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας κκ. Παπανδρέου και Ερντογάν ζήτησε χθες με δημόσια δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς . Παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση για το ότι η Ελλάδα διολισθαίνει σε διμερή διάλογο με την Τουρκία εφ΄ όλης της ύλης και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.