Η μη ολοκλήρωση της «προεκλογικής» διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς, λόγω της εθνικής τραγωδίας που προκάλεσαν οι πλημμύρες στη Δυτική Αττική, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο για το επιτυχές κλείσιμο του κύκλου που άνοιξε πριν από πολλούς μήνες. Η μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων της περασμένης Κυριακής, που έστειλε ένα βαρυσήμαντο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι το δημοκρατικό Κέντρο δεν πέθανε, δεν εξαϋλώθηκε, δεν είναι μια μαγική εικόνα, αλλά υπάρχει, ζει και αγωνίζεται να πάρει τη θέση που του ανήκει στο πολιτικό στερέωμα, είναι απαραίτητο να επαναληφθεί και σήμερα.
Μπορεί να είναι πλήγμα για τη διαδικασία ότι δεν έγινε δυνατόν να βρεθούν ενώπιος ενωπίω η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης και να ξεκαθαρίσουν μια σειρά ζητήματα που έχουν σχέση με την πορεία του νέου φορέα και τις πολιτικές εξελίξεις, όμως αυτός δεν είναι λόγος οι περισσότεροι εξ εκείνων που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή να μην το επαναλάβουν σήμερα.
Για πολλούς λόγους θα πρέπει η συμμετοχή να είναι αντάξια μιας υπόθεσης η οποία πιθανότατα θα αλλάξει τη ροή των εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό το επόμενο διάστημα και θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς στην κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, που θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση της εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου.
Και υπάρχει φυσικά ένας ακόμη λόγος: είναι γνωστό ότι η νέα διαπλοκή που έστησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει και τα «νέα τζάκια» στην οικονομία είχε ποντάρει τα ρέστα της την περασμένη Κυριακή στην αποτυχία του εγχειρήματος. Εκανε ό,τι μπορούσε να απαξιώσει τη διαδικασία, γιατί το στοίχημα για αυτούς όλους είναι να βαφτιστεί Κεντροαριστερά ο υπό κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ και ηγέτης του χώρου ο Αλ. Τσίπρας.
Υποθέτω ότι ουδείς εκ των δημοκρατικών πολιτών αυτής της χώρας, που έχει αντιληφθεί στα τρία χρόνια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τι αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την καθοδήγηση Τσίπρα, θέλει να τους δώσει τη χαρά ότι το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς απέτυχε την τελευταία στιγμή. Πολύ περισσότερο να δει τον Αλ. Τσίπρα να ηγεμονεύει στην Κεντροαριστερά.
Γι’ αυτό είναι κατά τη γνώμη μου όρος επιβίωσης για τη δημοκρατική παράταξη η όσο γίνεται μαζικότερη προσέλευση σήμερα στις κάλπες –για να γυρίσουν σελίδα και ο χώρος και η χώρα!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ