Η ΣΤΗΛΗ την περασμένη Κυριακή είχε αναφερθεί στη θετική συμβολή των ανθρώπων των ερασιτεχνικών σωματείων, αυτών των αφανών δημιουργών και ακάματων εργατών που έχουν συμβάλει κατά κάποιον τρόπο πολύ σημαντικό στη διαμόρφωση της εθνικής ολυμπιακής αποστολής για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Με πενιχρά οικονομικά μέσα αλλά πλούσια αποθέματα αυθεντικού φιλάθλου πνεύματος αποδίδουν σπουδαίο έργο στις συνοικίες και στην περιφέρεια για την ανάδειξη ταλέντων σε πολλά αθλήματα και αγωνίσματα. Χάρη στη δική τους στοργή και το αφιλοκερδές –όχι μόνο από την οικονομική πλευρά –ενδιαφέρον συντηρούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητα το πολύτιμο και αναντικατάστατο πρωτοκύτταρο του Αθλητισμού: το σωματείο, άγνωστο στο μεγάλο κοινό, στην καλύτερη περίπτωση θα ιδωθεί και ίσως να ακουσθεί μόνον όταν ο αθλητής, η αθλήτριά του επιτύχει άθλο αγωνιστικό διεθνούς απήχησης και ολυμπιακής πρόκρισης. Οπως και του προπονητή του. Στον γραπτό Τύπο η εικόνα είναι καλύτερη.
Η ΑΡΜΟΔΙΑ για την εκπροσώπηση της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Επιτροπή ΟΑ ανακοινώνει κατά διαστήματα το ονοματεπώνυμο των προκριθέντων και το άθλημα-αγώνισμα. Η πληροφόρηση θα ήταν πληρέστερη και δικαιότερη αν υπήρχε και το όνομα του συλλόγου, μικρού ή μεγάλου, πλούσιου ή φτωχού (ιδιαίτερα το δεύτερο).
Η ΣΕΙΡΑ αναφοράς των σωματείων δεν έχει σημασία. ΠΑΛΗ Εθνικός ΓΣ (Μαρία Περβολαράκη). ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Κάστρο Ηρακλείου Κρήτης (Χρ. Βολικάκης), ΠΑΟΚ (Ι. Ταμουρίδης). ΞΙΦΑΣΚΙΑ Ολυμπιακός (Β. Βουγιούκα), ΑΟ Ξιφασκίας Αιγάλεω (Αικ. Κοντοχριστοπούλου). ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Ειρήνη Περιστερίου (Ελ. Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας), Ολυμπιακός Ρυθμός Αργυρούπολης (Β. Φίλιου), ΓΣ Καλλιθέας (Ε. Μιλιούση), Εθνική ομάδα «Ανσάμπλ», Διαγόρας Θεσσαλονίκης (Σ. Σαμαρά), ΓΟ Κερκύρας (Ελ. Δούκα), ΣΠΑΣ Θεσσαλονίκης (Μ. Μεταλλίδου), Σ. Φίλων Γυμναστικής (Ι. Αναγνωστοπούλου), ΔΑΣ Δραπετσώνας (Ζ. Κοντογιάννη). ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ Ωρίων Θεσσαλονίκης (Α. Κορακάκη), Βάρδας Χανίων (Ευθ. Μήττας). Ο Π. Γκιώνης, πρωταθλητής της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, αγωνίζεται σε σύλλογο της Γερμανίας. ΤΖΟΥΝΤΟ Φίλιππος Αμυνταίου (Ηλίας Ηλιάδης), Ολυμπιονίκης Ρέντη (Ρ. Μουστόπουλος). ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Κρόνος Ρέντη (Π. Ηλίας). ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ Πανελλήνιος ΓΣ (Θ. Ιακωβίδης). Επεται συνέχεια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ