Στο υποσυνείδητο των οπαδών αποτελούν τους κρυμμένους θησαυρούς της ομάδας. Οι παίκτες που θα έρθουν από το περιθώριο, τον πάγκο ή την εξέδρα για να αλλάξουν την πορεία ενός αγώνα ή ακόμη και τη μοίρα της ομάδας. Ενίοτε θεωρούνται οι μονίμως αδικημένοι. Θύματα δολοπλοκιών, αποσυνάγωγοι της κυρίαρχης κλίκας. Για τις ρεζέρβες οι θεωρίες συνωμοσίας ποτέ δεν έλειψαν.
Αντέχουν όμως μέχρι οι ρεζέρβες να βγουν από τον… χώρο αποσκευών στο φως. Μέχρι να υποστούν τη βάσανο της αγωνιστικής δοκιμασίας.
Την περασμένη εβδομάδα τρεις μεγάλες ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενες τους αγώνες Κυπέλλου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους αναπληρωματικούς τους, με δεδομένη τη χαμηλή δυναμικότητα των αντιπάλων τους. Οι δύο πρώτοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τη δοκιμασία αποσπώντας νικηφόρο αποτέλεσμα ενώ οι Θεσσαλονικείς υπέστησαν την ψυχρολουσία της ήττας από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που τους βάζει σε περιπέτειες, όσον αφορά τη συνέχεια της παρουσίας τους στο Κύπελλο.
Από τους τρεις όμως μόνο οι Πράσινοι μπορεί να αισθάνονται ικανοποιημένοι από την εμφάνιση των αναπληρωματικών τους. Αντίθετα οι Ερυθρόλευκοι, παρά τη νίκη τους, δεν πήραν θετικά μηνύματα. Και αν δεν υπήρχε το… μαγικό πόδι του αμυντικού της Παναχαϊκής Κάργα θα έφευγαν από την Πάτρα και μισοάδειες αποσκευές. Κοινός παρανομαστής της μέτριας εμφάνισης Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ η επιλογή των προπονητών τους να παρατάξουν μια αρχική ενδεκάδα με έναν μόλις εκ των θεωρούμενων βασικών! Αντίθετα ο Αναστασίου χρησιμοποίησε έναν κορμό 7-8 βασικών στους οποίους πρόσθεσε τους «υπό δοκιμή» αναπληρωματικούς. Με τον τρόπο αυτόν εξασφάλισε τη συνοχή της ομάδας του και τη διατήρηση του αγωνιστικού πλάνου. Αντίθετα Μίτσελ και Αναστασιάδης ρίσκαραν να στηρίξουν το σχέδιό τους σε παίκτες που βρίσκονταν εκτός αγωνιστικού ρυθμού αφού είχαν ελάχιστα λεπτά συμμετοχής ενώ στο σύνολό τους οι ενδεκάδες τους είχαν ελάχιστο βαθμό ομοιογένειας. Ας πρόσεχαν…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ