Επιασε δουλειά ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος και κάνει φύλλο και φτερό όλες τις πληροφορίες για πιθανή συμμετοχή εν ενεργεία αξιωματικών των ΟΥΚ και των ΛΟΚ στην εκπαίδευση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Οπως έμαθα, όλες οι πληροφορίες εξετάζονται προσεκτικά και η εντολή που πήρε ο στρατηγός από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλο για να διερευνήσει αν έχουν διεισδύσει ακροδεξιά εγκληματικά στοιχεία στις Ενοπλες Δυνάμεις τού δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ελέγξει και ορισμένους συνδέσμους αποστράτων ή εφέδρων αξιωματικών. Πάντως, όπως μου είπαν, ο Α/ΓΕΕΘΑ έλεγε στους συνεργάτες του ότι «μόλις εντοπίζετε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να συνεργάζονται με τη Χρυσή Αυγή, τσακίστε τους».
***
«Βατράχια», δηλαδή Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών, διαθέτει και το Λιμενικό, αλλά ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης δεν έδωσε καμία εντολή στον αρχηγό του Λιμενικού να διεξάγει έρευνες. Ο λόγος; Το Λιμενικό διαθέτει ομάδα εσωτερικών υποθέσεων και ο επικεφαλής της διαβεβαίωσε τον υπουργό ότι ουδέποτε στο παρελθόν ή στο παρόν έχει διατεθεί εξοπλισμός ή άνδρες προς το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα.
***
Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Αμυνας κ. Αθ. Δαβάκης με μήνυμά του προς τους σπουδαστές των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, τους επισημαίνει ότι «εισερχόμενοι στις σχολές αφήνουν έξω κάθε ιδέα, σκέψη, «πιστεύω» ή πεποίθηση που αφορά κομματικές προτιμήσεις».
***
Μαθαίνω ότι ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ι. Δικόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε ξαφνικά (λόγω των εκκαθαρίσεων που άρχισαν στην Αστυνομία μετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα), δεν ήταν ένας συνηθισμένος περιφερειάρχης. Είναι συγγενής πρώην υπουργού της ΝΔ, είχε για ένα διάστημα, μετά το 2001, αποσπασθεί στην ΕΥΠ, είχε την ευθύνη για τη σύλληψη των αλβανών δραπετών και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θεωρούσαν τον επόμενο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο αντιστράτηγος Δικόπουλος και ο υποστράτηγος Απ. Κασκάνης, γενικός διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπέβαλαν ξαφνικά τις παραιτήσεις τους επικαλούμενοι προσωπικούς λόγους.
***
Εχουν πάθει σοκ, τα έχουν χαμένα οι χρυσαυγίτες μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν και αποκαλύπτονται για τη δράση των ταγμάτων εφόδων και δεν ξέρουν και τι λένε. Θέλετε ένα παράδειγμα; Ο θεωρούμενος ως επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας (του σκληρότερου πυρήνα της Χρυσής Αυγής στην Αττική) κ. Ι. Λαγός (βουλευτής Β’ Πειραιώς) δεν μπορεί ακόμη να χωνέψει ότι το μόρφωμα το οποίο υπηρετεί μπορεί να ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ. Στρέφεται εναντίον των πολιτικών, τους οποίους αποκαλεί «αλήτες, που τόσα χρόνια έχουν λεηλατήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού». Και για να τονώσει το ηθικό του «Φυρερίσκου», που τελευταίως συμπεριφέρεται σαν βρεγμένη γάτα, δηλώνει: «Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με όλες τις δυνάμεις μέχρι τέλους, δίπλα από τον άξιο αρχηγό μας και τους πιστούς συντρόφους μας». Είχε –πώς να το κάνουμε; –διατελέσει και σωματοφύλακας του «άξιου αρχηγού του».
**
Στη «μάχη» και η Ουρανία
Η κόρη του «Φυρερίσκου» κυρία Ουρανία Μιχαλολιάκου έκανε και αυτή την εμφάνισή της λέγοντας ότι στηρίζει και αυτή τη μάχη μέχρι τέλους για τη Χρυσή Αυγή. Ρωτάει μάλιστα τα μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος ως πού είναι διατεθειμένα να φτάσουν στην περίπτωση που η Χρυσή Αυγή κηρυχθεί παράνομη, μετά τη δολοφονία του ράπερ Παύλου Φύσσα.
***
Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η μοναδική θυγατέρα του «Φυρερίσκου» κυρία Ουρανία Μιχαλολιάκου είχε απασχολήσει τον κόσμο (και τους χρυσαυγίτες) δύο φορές. Η πρώτη ήταν όταν ξαφνικά παραιτήθηκε ο βουλευτής Σερρών κ. Ν. Σιώης και τη θέση του πήρε ο κ. Αρτ. Ματθαιόπουλος, ο οποίος είναι και προσωπικός της φίλος. Και για να μη μείνει παραπονεμένος ο κ. Σιώης, ο κ. Μιχαλολιάκος τον διόρισε στο γραφείο του στη Βουλή. Και η δεύτερη όταν συνελήφθη από την Αστυνομία για επεισόδια στο Σύνταγμα και κατά την προσαγωγή της στη ΓΑΔΑ κάποιοι τής έκλεψαν το τηλέφωνο. Αυτοί τηλεφωνούσαν συνεχώς στον πατέρα της και «αρχηγό» της και τον εκνεύρισαν (με αυτά που του έλεγαν).
***
Και ξαφνικά στην ιστοσελίδα iskra.gr, της Αριστερής Πρωτοβουλίας του κ. Π. Λαφαζάνη, δημοσιεύεται ένα άρθρο που προβλέπω ότι θα προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στον κ. Αλ. Τσίπρα. Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη και σας μεταφέρω ένα απόσπασμά του για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας: «Η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν πρέπει να γίνει αφετηρία φόβου και αναδίπλωσης. Δεν πρέπει να οδηγήσει την ίδια την Αριστερά να δίνει εξετάσεις καταδίκης γενικώς και αορίστως της βίας και ένταξης στο «συνταγματικό» και «δημοκρατικό» τόξο ως συμπλήρωμα της πασοκονεοδημοκρατίας».

HeliosPlus