Σε μια επιχείρηση καμικάζι οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εμφανίστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην πιο πολυσύχναστη, τουριστική και πολύβουη παραλία της Ρόδου, στο Μανδράκι, και συνέλαβαν έναν Eλληνα και έξι αλλοδαπούς για φοροδιαφυγή και μαύρη εργασία δίπλα στο κύμα. Η επιχείρηση έγινε έπειτα από εντολή του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλου. Εδώ και χρόνια είχε στηθεί στη Ρόδο μια απίστευτη επιχείρηση. Ελληνες προσλάμβαναν αλλοδαπούς, τους προμήθευαν φορητά ψηγειάκια, τα γέμιζαν με μπουκάλια με νερό, αναψυκτικά, μπίρες και εμφιαλωμένες βότκες και τους εξαπέλυαν στην παραλία: «Μπίρα, Κόλα, Fanta» φώναζαν στους λουομένους. Κάτω από τον καυτό ήλιο της Ρόδου μια μπίρα ή ένα μπουκάλι νερό στην ξαπλώστρα της παραλίας φαντάζουν ιδανικά. Μόνον που η «επιχείρηση» δεν είχε τιμές, ούτε βεβαίως έδινε αποδείξεις. Ετσι προχθές ένα ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε 50 ευρώ για μια παγωμένη μπίρα, ένα μπουκάλι νερό, μια Fanta και μια φέτα καρπούζι.


Η φοροδιαφυγή της… φανέλας

Σας πληροφορώ ότι όσα έχετε διαβάσει ή ακούσει για τη φοροδιαφυγή που… νυχτοπερπατεί δεν είναι τίποτε σε σχέση με αυτό που έχουν ανακαλύψει, εντελώς τυχαίως, οι ελεγκτικές αρχές. Η νέα μέθοδος της νυχτερινής φοροδιαφυγής έχει και τίτλο. Ονομάζεται «για τη φανέλα της ομάδας»! Ο γενικός γραμματέας Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης έχει στα χέρια του έναν καυτό φάκελο (τον έχει ήδη διαβιβάσει στο ΣΔΟΕ και στους αρμόδιους εισαγγελείς) με τις συναυλίες που δήθεν διεξάγονται από αθλητικά σωματεία για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας. Δηλαδή, «δώστε λεφτά για τη φανέλα της ομάδας και απολαύστε τον αγαπημένο σας τραγουδιστή».
***

Πώς στήνεται η φοροδιαφυγή για τη φανέλα της ομάδας; Με έναν απλό τρόπο. Υπογράφεται από τον πρόεδρο της ομάδας δήθεν ένα συμβόλαιο ότι η αμοιβή του τραγουδιστή θα είναι μόνον 5.000 ευρώ. Αυτά είναι και τα μόνα που φορολογούνται για τον καλλιτέχνη. Αλλά ο τραγουδιστής στην πραγματικότητα παίρνει για μια εμφάνιση («αρπαχτή» τη λένε στο ΣΔΟΕ) 30.000 ευρώ ή ακόμη και περισσότερα. Πώς γίνεται αυτό; Με τη μη θεώρηση των εισιτηρίων από πλευράς του προέδρου. Και έτσι τα χρήματα πάνε μαύρα κατευθείαν στον τραγουδιστή. Ηδη άρχισαν να καλούνται και πρόεδροι ποδοσφαιρικών σωματείων, αλλά και καλλιτέχνες που περιοδεύουν τα καλοκαίρια στην περιφέρεια για… αρπαχτές στα γήπεδα.
Η Ραχήλ και τα… μινκ

Ετοιμάζει μηνύσεις και αγωγές η κυρία Ραχήλ Μακρή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εναντίον βουλευτών του κόμματός της, αλλά και της κυρίας Φωτεινής Πιπιλή. Θεωρεί ότι συνάδελφοί της στη Βουλή την υποβάθμισαν ως γυναίκα και ως βουλευτή και θα επιμείνει ως το τέλος για την τιμωρία τους. Οπως επίσης θα επιμείνει –εκτός αν της ζητήσουν να πράξει διαφορετικά οι ψηφοφόροι της –να απομακρυνθεί οριστικά από την πολιτική. Προς το παρόν από την Κοζάνη όπου βρίσκεται ασχολείται και με την προστασία της… γούνας και κυρίως των μικρών και χαριτωμένων μινκ που εκτρέφουν οι γουνοπαραγωγοί. Θυμάται ότι προσφάτως «κάποιες γελοίες οικολογικές οργανώσεις» –όπως τις χαρακτηρίζει –απελευθέρωσαν στην Καστοριά από τα κλουβιά τους χιλιάδες μινκ. Ζητεί προστασία των μινκ για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, ενώ επιτίθεται και στην υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη επειδή δεν φρόντισε να δοθεί βίζα σε ρώσους γουνεμπόρους για να επισκεφθούν τη Διεθνή Εκθεση Γούνας στην Καστοριά.


400 νέοι καθηγητές στα ΑΕΙ

Για άλλη μια χρονιά απέτυχαν οι προσπάθειες ορισμένων μεγαλογιατρών και μεγαλοδικηγόρων καθηγητών να παραταθεί ο χρόνος συνταξιοδότησής τους ως τα 70. Αυτό μου αποκάλυψε ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, με τη σημείωση ότι εφέτος οι πιέσεις (που έφταναν ακόμη και στο πρωθυπουργικό γραφείο) ήταν ασφυκτικές. Το ΠαΣοΚ πρώτο απέρριψε το αίτημα αυτό, που κατά σύμπτωση επαναφέρεται κάθε χρόνο. Ετσι εξοικονομήθηκαν 400 θέσεις για νέους καθηγητές στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, που σίγουρα θα έφευγαν στο εξωτερικό.
***

Οπως σας είχα προαναγγείλει, ο υφυπουργός Αμυνας κ. Αθ. Δαβάκης συναντήθηκε με τους διοικητές των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και η συνάντηση, αν και δεν ανακοινώθηκε, είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Και τούτο επειδή ανάμεσα στα διάφορα λειτουργικά και θεσμικά θέματα που συζητήθηκαν ετέθη και το θέμα πώς μπορούν οι στρατιωτικές σχολές, να προστατευθούν από την «εισβολή» ακροδεξιών, φασιστικών και άλλων ακραίων θεωριών. Η είδηση είναι ότι οι διοικητές είπαν στον υφυπουργό ότι υπήρξαν τέτοια φαινόμενα, περιορισμένης όμως έκτασης, που προς το παρόν δεν προκάλεσαν προβλήματα. Και έπειτα από αυτό μαθαίνω ότι έρχεται συντόμως νομοσχέδιο ώστε διοικητές των στρατιωτικών σχολών να τοποθετούνται εφεξής απόστρατοι αρχηγοί του ΓΕΑ, του ΓΕΣ, του ΓΕΝ ή ακόμη και απόστρατοι αρχηγοί της Τακτικής Αεροπορίας, γενικοί επιθεωρητές Στρατού και αρχηγοί Στόλου.
***

Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα αξιωματούχων που δέχεται καθημερινώς ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης για να τους παραχωρηθεί… κρατικό αυτοκίνητο. Οσο απίστευτο και αν ακούγεται σε καιρό οικονομικής ύφεσης και με προσπάθειες συρρίκνωσης του κρατικού μηχανισμού, ορισμένοι δεν τα βάζουν κάτω και ζητούν υπηρεσιακό αυτοκίνητο, με οδηγό και με δωρεάν καύσιμα. Και το σημαντικότερο, ουδείς γνωρίζει στο υπουργείο (ούτε ο υπουργός) πόσα είναι τελικά τα κρατικά αυτοκίνητα και πόσο στοιχίζουν. Ετσι, από τη Δευτέρα, με εντολή Μητσοτάκη αρχίζει η καταγραφή τους και βεβαίως οι περικοπές.

HeliosPlus