Αυτό σίγουρα δεν ξανάγινε. Ο (ανιψιός) κ. Κ. Μπακογιάννης (φωτογραφία), δήμαρχος Καρπενησίου, επικρίνει τον (θείο του) κ. Κυρ. Μητσοτάκη, υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για το θέμα των απολύσεων στη Δημοτική Αστυνομία. Το πλέον όμως σημαντικό είναι ότι ο κ. Μπακογιάννης επικρίνει και τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά για την ως τώρα μεταρρυθμιστική πολιτική που ακολουθεί: «Δεν μπορεί κάποιος να τα ρίχνει όλα στον Μανιτάκη ότι δεν έγιναν οι απολύσεις. Ιδιος ήταν ο πρωθυπουργός ως τώρα» είπε.
***
Οσον αφορά τους χειρισμούς που έγιναν με τις απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Μπακογιάννης μού δήλωσε: «Η υπόθεση αναδεικνύει την τραγική αποτυχία του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την κρίση. Δεν συνιστά ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, αφού αναδεικνύει περισσότερα προβλήματα απ’ ό,τι κλήθηκε να λύσει». Αλλά ο δήμαρχος Καρπενησίου και υιός της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη δεν σταματά εδώ και ζητεί: «Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να εμφανίσουμε ένα πραγματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της χώρας με γενναίες πράξεις και απαιτήσεις».
***
Θέλετε κι άλλα που είπε ο νεαρός κ. Μπακογιάννης; Ειδικότερα για όσα επιχειρούνται στη Δημοτική Αστυνομία είπε ότι «η κατάργηση υπηρεσιών και θεσμών είναι λάθος. Η τυφλή υπερκάλυψη ποσοτικών στόχων δεν συνιστά στρατηγική». Και όσον αφορά τις απολύσεις με τις οποίες συμφώνησε με την τρόικα ο θείος του υπουργός και με τις μεταρρυθμίσεις που ως τώρα βαπτίστηκαν έτσι ο κ. Μπακογιάννης δεν χαρίστηκε: «Γίνονται πρόχειρα. Δεν μπορεί να τα ρίχνουν όλα στον Μανιτάκη. Ο πρωθυπουργός δεν ήταν ο ίδιος τόσο καιρό;». Μη νομίζετε όμως ότι με αυτή την τοποθέτηση ο κ. Μπακογιάννης ολοκλήρωσε την κριτική του. Θα υπάρξει και συνέχεια…
Η Αριστερά ξέμεινε από… διανόηση


Ισως για τον κ. Ν. Μπίστη (γνωστός και ως… «μένω στη ΔΗΜΑΡ, αλλά διαφωνώ με την ηγεσία της») ο λόγος που η Αριστερά σήμερα δεν προχωρεί όπως θα έπρεπε είναι ότι «ξέμεινε από διανόηση». Και όταν λέει Αριστερά, περιλαμβάνει σε αυτήν και το ΠαΣοΚ, αλλά ως Κεντροαριστερά. Μου είπε μάλιστα ότι παλαιότερα η Αριστερά ήταν δυνατή, είχε κάτι να προσφέρει επειδή ακριβώς στις τάξεις της είχε περιλάβει και ανθρώπους του πνεύματος, όπως ο Τίτος Πατρίκιος, ο Λειβαδίτης, ο Ηλιού, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Ρίτσος και πολλοί άλλοι. Η απουσία πνευματικών ανθρώπων επιφέρει «εκπτώσεις στην παραγωγή ιδεών» λέει χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι και η Δεξιά ξέμεινε από διανόηση. Και αναφέρει ως λαμπρά παραδείγματα διανοουμένων της Δεξιάς τους Μάνο Χατζιδάκι, Δημήτρη Χορν, Παναγιώτη Κανελλόπουλο, όπως επίσης και τον Κωνσταντίνο Τσάτσο.
Ο Τσίπρας δεν έχει στόφα ηγέτη


Ο κ. Μπίστης προχώρησε όμως και σε παρέμβαση στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έχει στόφα ηγέτη» και ότι είναι ρηχός: «Αν με ρωτούσατε ποιον θα επέλεγα στον ΣΥΡΙΖΑ ως ηγέτη, θα προτιμούσα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη του Αριστερού Ρεύματος. Είναι ευθύς, έχει ξεκάθαρη γραμμή, έχει στόφα ηγέτη. Ο Τσίπρας δεν έχει τίποτε…». Δεν άφησε όμως ασχολίαστη και την τηλεοπτική συνέντευξη του «αρχηγού» του κ. Φ. Κουβέλη τη Δευτέρα το βράδυ: «Δεν έπεισε, ήταν πολύ ρηχός» ανέφερε. Βγάλτε τώρα εσείς συμπεράσματα…
Κάν’ το όπως το… Euronews


Οπως πρώτοι είχατε πληροφορηθεί από τη στήλη αυτή της Κυριακής, η νέα ραδιοτηλεόραση εξέπεμψε την Τετάρτη με την ονομασία «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση». Εξέπεμψε δηλαδή τρόπος του λέγειν, αφού μια κάρτα εμφανίστηκε για να αντικαταστήσει τις έγχρωμες μπάρες και το μαύρο. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι σε λίγα 24ωρα θα εκπέμπει και δοκιμαστικό πρόγραμμα (διάβαζε ντοκυμαντέρ), αλλά και ειδήσεις. Και εδώ είναι η είδηση. Θα μεταδίδει ειδήσεις χωρίς παρουσιαστές και στούντιο. Στην αρχή δεν θα μεταδίδει καν εικόνα, απλώς θα περνά από τις οθόνες (σε τακτά χρονικά διαστήματα) ένα κρόουλ. Στην τηλεοπτική διάλεκτο «κρόουλ» είναι «κειμενάκια» που ρολάρουν στο κάτω ή στο πάνω μέρος της οθόνης, μεταφέροντας συνήθως ειδήσεις σε συντομία. Μόλις ξεπεραστεί αυτό, θα προβάλλονται ειδήσεις με εικόνα και ήχο, αλλά χωρίς παρουσιαστή, όπως δηλαδή κάνει το… Euronews, στις ειδήσεις μόνον με εικόνα.
Κατάθλιψη στο περιστύλιο


Η εικόνα που παρουσίαζε την Τετάρτη το Κοινοβούλιο ήταν απογοητευτική για τα κοινοβουλευτικά δρώμενα. Ελάχιστοι οι βουλευτές κυκλοφορούσαν και αυτοί σκεπτικοί ωσάν να είχαν κατάθλιψη, όπως ένας βουλευτής ευστόχως παρατήρησε: «Να ψηφίσω ή όχι τα νέα μέτρα;» ρωτούσαν οι γαλάζιοι βουλευτές ο ένας τον άλλον, επιχειρώντας να μετριάσουν την αναποφασιστικότητά τους. Οι περισσότεροι πάντως (ονόματα δεν θα σας αναφέρω για ευνόητους λόγους) απειλούσαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το άρθρο που αναφέρεται στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Αλλοι έλεγαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν πέντε άρθρα, άλλοι ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο. Οι εμπειρότεροι όμως έλεγαν: «Αυτούς που δηλώνουν δημοσίως ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν μην τους φοβάστε. Τελικά θα δείτε ότι θα ψηφίσουν. Τους μουλωχτούς να φοβάστε…».

HeliosPlus