από metereologos.gr
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
 
 

«Ή τώρα ή ποτέ» για τα ελληνικά κοιτάσματα

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Διάβασα πρόσφατα άρθρο του καθηγητή Μ. Μελετόπουλου με τίτλο «Στο βάθος το φυσικό αέριο», που πιστεύω ότι μας βοηθάει να τοποθετήσουμε τη σημερινή κρίση μέσα στον διεθνή χώρο, δεδομένου ότι «η διεθνής οικονομία διαπλέκεται με τη γεωπολιτική».
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ειδικά στις ανεπτυγμένες χώρες του καπιταλιστικού συστήματος η ενέργεια αποτελεί τον βασικό τροφοδότη για τη λειτουργία και την επιβίωσή του. Και αυτή η ενέργεια σήμερα, όπως και χθες και αύριο, έχει όνομα. Δηλαδή, πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Ο κ. Μελετόπουλος επιβεβαιώνει την άποψη ότι από την Αδριατική ως τις ακτές τις Συρίας υπάρχει «τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου και πετρελαίου». Στο μέσον αυτής της περιοχής βρίσκεται η χώρα μας, της οποίας η ΑΟΖ (Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη) φαίνεται ότι περιέχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού του «τεράστιου» κοιτάσματος.
Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι όλες οι εξαρτημένες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη (βασικά τη Γερμανία) κυβερνήσεις δεν τόλμησαν ως τώρα να ανακηρύξουν την ελληνική ΑΟΖ, όπως έχουν κάνει όλες οι άλλες παραθαλάσσιες χώρες, γιατί, ως φαίνεται, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία διεκδικούν τον υποθαλάσσιο πλούτο μας για τον εαυτό τους.
Γράφει ο κ. καθηγητής: «Η πιο αθέατη ίσως πτυχή είναι η σχέση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους με την πρόσβαση στα κοιτάσματα. Τα δύο μόνα ευρωπαϊκά κράτη με πρόσβαση στα κοιτάσματα, η Ελλάδα και η Κύπρος, βρίσκονται σήμερα σε δίνη». Πράγματι η πτυχή αυτή είναι εντελώς αθέατη από τον ελληνικό λαό, με μόνη εξαίρεση εμάς, τα μέλη της «Σπίθας» (που κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν αθέατους γιατί τολμήσαμε), που από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι μια χώρα της οποίας το οικονομικό μέγεθος αντιπροσωπεύει το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι αδύνατον να αποτελεί οικονομικό πρόβλημα για την «Ευρώπη» (βλ. Γερμανία), οπότε θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ο λαός μας οδηγήθηκε σ' αυτή την κρίση και οι οποίοι για μας είναι αυτοί που σημειώνονται στο ίδιο άρθρο: «Ισχυρές δυνάμεις όπως η Γερμανία επιδιώκουν τον οικονομικό (μας) έλεγχο και μέσω αυτού την εξασφάλιση δικαιωμάτων επί των ενεργειακών κοιτασμάτων μέσω της υποθήκευσης περιουσιακών (μας) στοιχείων».
Αυτή η αποκάλυψη της αλήθειας εξηγεί γιατί αυτή η πτυχή της κρίσης παραμένει αθέατη. Πώς όμως είναι δυνατόν ένας ολόκληρος λαός να παραπληροφορείται σε τέτοιον βαθμό ώστε να μην μπορεί να αντιληφθεί μια τόσο σημαντική πραγματικότητα που τον αφορά άμεσα, δεδομένου ότι για χάρη της πληρώνει ένα τόσο μεγάλο και οδυνηρό τίμημα; Αυτό σημαίνει ότι τα όργανα και οι πράκτορες των ξένων δυνάμεων έχουν καταφέρει να ελέγχουν το σύνολο του πολιτικού, οικονομικού και πληροφοριακού κόσμου, σε σημείο που να τυφλώνουν έναν ολόκληρο λαό, με σκοπό να τον εξουδετερώσουν, ώστε να μπορέσουν να βάλουν στο χέρι τον υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας του. Δηλαδή, να τον κλέψουν. Γιατί σε τελική ανάλυση περί αυτού πρόκειται.

Οπως στα κινηματογραφικά έργα, κι εδώ υπάρχει μια συμμορία ληστών που με τη συνενοχή ορισμένων υπαλλήλων μιας τράπεζας προσπαθεί να αναισθητοποιήσει το προσωπικό ώστε να μπορέσει να φτάσει ανενόχλητη στο θησαυροφυλάκιο. Η διαφορά ανάμεσα στον ελληνικό λαό και στους υπαλλήλους της τράπεζας είναι ότι οι μεν υπάλληλοι γνωρίζουν πού βρίσκεται το θησαυροφυλάκιο, ενώ οι Ελληνες αγνοούν ακόμη και το ότι υπάρχει δικός τους θησαυρός. Και γι' αυτόν τον λόγο οι ελληνικές κυβερνήσεις απαγορεύεται να ανακηρύξουν την ελληνική ΑΟΖ και φιμώνεται κάθε φωνή που προσπαθεί να διαφωτίσει την κοινή γνώμη για το τι σημαίνει στην πραγματικότητα η ύπαρξη ΑΟΖ, πόσα είναι τα κοιτάσματα που της ανήκουν και ποια είναι η αξία τους.
Με άλλα λόγια, βιώνουμε σήμερα στο πετσί μας τις συνέπειες ενός απεχθούς και επαχθούς εγκλήματος σε βάρος του λαού και της χώρας με συνοργανωτές και συνενόχους Ελληνες και ξένους που για τον άλφα ή τον βήτα λόγο υπηρετούν ξένα συμφέροντα.
Ο κ. Μελετόπουλος σημειώνει ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ρωσία, ακόμη και η Κίνα, είναι βέβαιον ότι θα αντιδράσουν σε προσπάθεια ανακατανομής των ενεργειακών πόρων, άρα της παγκόσμιας ισορροπίας ισχύος.
Από την παραπάνω διαπίστωση προκύπτει ότι θεωρεί πως η Γερμανία είναι εκείνη που βρίσκεται πίσω από τη διεκδίκηση του υποθαλάσσιου θησαυρού μας, ενώ παράλληλα η απουσία της αναφοράς του ελληνικού λαού ως νόμιμου διεκδικητή των ενεργειακών πόρων δημιουργεί την εντύπωση ότι θεωρείται ανάξιος να υπερασπίσει τα δικαιώματα της χώρας του σε σχέση με τη δική του περιουσία. Είναι όμως ο ελληνικός λαός ανάξιος ή αυτοί που διαχειρίζονται τα συμφέροντά του ως σήμερα καταφέρνουν να τον καταστήσουν ανήμπορο να υπερασπίσει τον εαυτό του;
Το Κίνημά μας, η Σπίθα, σε μια πρώτη φάση, όταν αποκάλυπτε στον λαό μας την αλήθεια για τα μνημόνια, κατάφερε να τον ταρακουνήσει και να τον βγάλει στις πλατείες και τους δρόμους. Να τον σηκώσει όρθιο. Το τι ακριβώς έγινε στη συνέχεια μετά τις εκλογές και ποιοι ευθύνονται για τη χειμερία νάρκη στην οποία έχει περιπέσει είναι θέματα ταμπού που εμπίπτουν στην προσπάθεια φίμωσης και τύφλωσης που ξεκίνησε με το μνημόνιο. Γι' αυτό και εμείς, που είχαμε την «απερισκεψία» να αποδείξουμε με αδιάσειστα στοιχεία το εύρος του υποθαλάσσιου πλούτου, τιμωρηθήκαμε με την απόλυτη φίμωση που είχε σκοπό να εξοντώσει κατ' αρχήν τον αριθμό ένα τρισεκατομμύριο επτακόσια δισεκατομμύρια δολάρια μονάχα στα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης.
Ανοιξε μονάχα μια μικρή σχισμή χάρη στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη στον Αntenna. Οπου κατάφερα να πω δυο λόγια.
Ωστόσο ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να αγνοεί ότι είναι πλούσιος! Πολύ πλούσιος!
Φανταστείτε κάποιον ρακένδυτο να ζητιανεύει για λίγα ευρώ, ίσα-ίσα για να αγοράσει ένα κουλούρι, και να μη γνωρίζει ότι κάποιος συγγενής του τού άφησε κληρονομικά δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτός είναι ο ελληνικός λαός σήμερα. Κάθε τρεις μήνες ζητιανεύει για τη δόση του (λες και έγινε τοξικομανής) και παρακαλεί γονατιστός τους ξένους άρχοντες να τον λυπηθούν αγνοώντας ότι δεν έχει κανέναν ανάγκη, μια και, όπως είπα, είναι πλούσιος - πολύ πλούσιος -, δεν το ξέρει όμως, γιατί κάποιοι ξένοι και Ελληνες δυστυχώς του κλείνουν τα μάτια, αφού αυτοί γνωρίζουν καλά τα κρυμμένα πλούτη αυτής της χώρας και θέλουν να τον τυφλώσουν, να τον εξουδετερώσουν, για να τα πάρουν. Να τον κλέψουν. Αυτή είναι η σωστή λέξη.
Μετά από όλα αυτά, ποιον θα πρέπει να οικτίρει κανείς; Την πλούσια Γερμανία που ξεπέφτει σ' αυτό το επίπεδο; Τους συνενόχους της εδώ στην Ελλάδα που εν γνώσει τους ταλαιπωρούν την ίδια τους την πατρίδα, τη στιγμή που βρίσκεται μόνο ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική της απελευθέρωση από τον φαύλο κύκλο των δανείων - χρεών - τόκων - δανείων;
Είτε, τέλος, τον ελληνικό λαό που έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν μπορεί να ζήσει πια χωρίς αφεντικά που να τον φιμώνουν, να τον τυφλώνουν, να τον κοροϊδεύουν και να τον κλέβουν;
Είναι όμως έτσι ή έχει αρχίσει να επιδρά καταλυτικά επάνω του η πολιτική τού «Σοκ και Δέος»;

Εχω τη γνώμη ότι αυτή «η αθέατη πτυχή της ευρωπαϊκής χρήσης χρέους» που σχετίζεται «με την πρόσβαση στο κοίτασμα» έχει βοηθήσει τη Γερμανία να κάνει μεγάλα και αποφασιστικά βήματα σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του οικονομικού αλλά και του ευρύτερου χώρου της χώρας. Γεγονός που σηματοδοτεί η κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι Αμερικανοί έχουν παραμεριστεί. Ας μην ξεχνάμε ότι μας ελέγχουν, ασφυκτικά θα έλεγα, από το 1948 ως σήμερα. Και είναι φυσικό στο διάστημα αυτό να έχουν εγκαθιδρύσει στρατιές ανθρώπων και οργανισμών που εξακολουθούν να ελέγχουν ευαίσθητους τομείς σε όλους τους χώρους.Εκείνο που προβλέπω είναι ότι, απόντων των ανεξάρτητων Ελλήνων που τους υπολογίζω σε ένα minimum 70% του πληθυσμού, οι δύο αντίπαλες ισχυρές δυνάμεις, οι ΗΠΑ και η Γερμανία, θα υποχρεωθούν να μοιράσουν τον έλεγχό τους επί της χώρας μας επιβάλλοντας έναν νέου τύπου δικομματισμό με δύο κυβερνήσεις που θα εναλλάσσονται στην εξουσία. Η μία υπό τη σκιά των Αμερικανών και η άλλη των Γερμανών. Ως σήμερα ο δικομματισμός είχε ένα αφεντικό: τις ΗΠΑ. Τώρα θα έχει δύο. Πράγμα που μας πάει ακόμη πιο πίσω από την εποχή της αμερικανοκρατίας. Και αυτό γιατί οι αντιθέσεις των δύο μεγάλων - που μπορεί κάποτε να λάβουν μεγάλη οξύτητα - θα περνούν κάθετα στα δύο κόμματα εξουσίας και από εκεί στον λαό. Δηλαδή, κάτι που θα μας θυμίζει την αντίθεση ανάμεσα στα δύο ζεύγη: Αγγλία και Βενιζέλος, Γερμανία και Κωνσταντίνος. Αντίθεση που μας οδήγησε στη μεγαλύτερη καταστροφή όλων των αιώνων, την απώλεια της Μικράς Ασίας, δηλαδή του ουσιαστικού λίκνου του Ελληνισμού.
Σε όλο αυτό το σκοτεινό και απαισιόδοξο φάσμα των εξελίξεων δεν βλέπω παρά μόνο μία λύση: την ενημέρωση όλων των Ελλήνων για τον εθνικό μας πλούτο. Εχω την ελπίδα ότι, αν οι Ελληνες βεβαιωθούν πως είναι πλούσιοι, το όραμα αυτού του «τεράστιου», όπως λέει και ο κ. Μελετόπουλος, πλούτου θα τους προσφέρει την ηθική και ψυχολογική δύναμη να δημιουργήσουν οι ίδιοι ανάμεσα στο αμερικανικό και στο γερμανικό κόμμα το δικό τους, το ελληνικό.
Σχετικά με το θέμα αυτό έχω μιλήσει διεξοδικά. Επομένως δεν έχω τίποτα να προσθέσω.
Θα επαναλάβω μόνο τις λέξεις: «Ή τώρα ή ποτέ». Και όταν λέω «ποτέ», το εννοώ. Γιατί, αν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα-πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ισως και για αιώνες.ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (21)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ποιος θα μπορούσε να κρίνει τη μουσική σου; | 15/12/2012 23:22
  Μίκη, περιορίσου σε παρακαλώ σ' αυτά που κατά γενική ομολογία είσαι ανυπέρβλητος. Θα σ' άρεσε να μιλούν και να κρίνουν τη μουσική σου άσχετοι και με βάση ό,τι ανεύθυνα διάβασαν εδώ και κει;
  MIK
  απάντηση10
   
   
  spitha kai aerio | 13/12/2012 19:38
  spitha kai aerio i petrelaio sunistoun ekriktiko migma... na prosehoume...tha ta mparoutiasoume...
  Neronas
  απάντηση20
   
   
  DEN UPARXEI KANEIS NA TON BGALEI APO THN MIZERIA TOU??? | 11/12/2012 06:20
  GIA ARXH KSEKINA NA EPISTREFEIS STON ELLHNIKO LAO OSA BOUTHKSES OLA AUTA TA XRONIA MESO "XORHGION", "SYNAULION" KAI ALLON TROPON APO THN DHMOSIA KARABANA... META ASE TA KOITASMATA GIA KANENAN POU SPOUDAZE OSO ESU KAI OI OMOIOI SOU BARAGATE TA KLAPATSIMPANA KAI PSAXNATE NA BREITE TON TRITO, TETARTO, PEMPTO, KLP...DROMO GIA TON "SOSIALISMO"....
  ST
  απάντηση310
   
   
   
  Ανυπόστατες κατηγορίες από..... | 10/12/2012 14:28
  Κηφήνες , κομματόσκυλα ., συνδικαλιστές , υποταγμένοι , ανθέλληνες , συμφέροντα , και ένας συρφετός της υποκουλτούρας μιλάει και σχολιάζει με υποκρισία , για τον Μίκη , υποδυόμενοι τους πολυπράγμονες με τέλεια γνώση , συντάκτες ερμηνευτικών σημειώσεων , επιστημονικών θεμάτων . Τα ανοσιουργήματα που διαπράττονται σε βάρος ενός Έλληνα πατριώτη , του Μίκη , δεν είναι νοητόν να διαπράττονται από γνήσιους Έλληνες αλλά από παράσιτα της Ελληνικής γής . Δυστυχώς "η μητέρα "ενστάλαξε το μίσος στην ψυχή γιά την πατρίδα .
  Συχνά οι άδικοι μένουν στην επιφάνεια.
  απάντηση1114
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Μόνο το ΑΟΖ ; | 10/12/2012 00:55
  Μπορούμε πρωτίστως να αξιοποιήσουμε την εφέυρεση του μηχανικού εκείνου αυτκινήτων απο την Κρήτη που επινόησε αυτοκίνητο που κινήται με.... νερό. Και μόλις οι εφτά αδελφές θα αντλήσουν το πετρέλαιο μας και η βενζίνη θα κοστίζει περισότερο απο το νερό Λουτρακίου, όλοι θα κυκλοφορούμε με Πόρσε (της Μέρκελ). Μάλλον, Αξιον Εστί.
  minos
  απάντηση105
   
   
  Ωρα για "δωρεαν" συναυλια ; | 09/12/2012 18:36
  Μηπως να διοργανωθει μια (ακομη) "δωρεαν" συναυλια υπερ των κοιτασματων ;...να , οπως εκεινες υπερ των θυματων και των κρατουμενων της Χουντας τοτε...δωρεαν για τους συμμετεχοντες/συνεργατες -μονο ....τα εσοδα παλι κατα τα γνωστα ...εμ !..πώς θα "κινηθει" η Σπιθα ;
  Γιαννης
  απάντηση117
   
   
   
  Δηλώνω σοκαρισμένος | 09/12/2012 18:19
  Δέν περίμενα να ακούσω τις μεγαλύτερες αλήθειες απο τον Μίκη. Ομολογώ οτι δέν τον είχα σε μεγάλη υπόληψη ως πολιτικό, αλλα το παραπάνω άρθρο χτυπάει ακριβώς την ουσία. Η δική μας κρίση είναι πολύ διαφορετική απο την κρίση που περνάνε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία. Η δική μας κρίση είναι μεταβίβαση κράτους απο τις ΗΠΑ στην Ηγεμονική πλέον Γερμανία. Εγκαταστήσανε ήδη τους τοπικούς άρχοντες, και ως αποικία, θα μας πάρουν τον ορυκτό πλούτο, ο οποίος δέν είναι λίγος απ'ότι φένεται, θα μας κάνουν την φτηνή βιομηχανική ζώνη εντός ΕΕ για να μην φτιάχνουν εργοστάσια πλέον στην Κίνα, και θ αποφασίζουν αυτοί για εμάς. Αλήθεια Κε Μίκη, πώς θα υπερασπιστούμε την ΑΟΖ; Με το Δόγμα ΣΥΡΙΖΑ "θα το ρισκάρουμε";
  Cause Effect
  απάντηση921
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  τουρισμος=πραγματικος χρυσος | 09/12/2012 17:39
  Ας επικεντρωθούμε καλυτερα στο πραγματικό χρυσό που έχουμε (σήμερα), που είναι ο τουρισμός και οπου μερικοι ομοιδεατες σου με τις δραστηριοτητες τους (βλ. πχ. λιμανια, κρουαζεροπλοια) προσπαθούν να διώξουν. Εάν, βέβαια, θες μπορεις να βοηθήσεις εκεί! Και στο κάτω κάτω, τί προτείνεις, να ενημερωθεί ο λαός, και μετά τι? Να φωνάξουμε παλι τις ξένες εταιρείες ή να αρχίσουμε να σκάβουμε με τα χέριας μας?
  ο ψυχραιμος ρεαλιστης
  απάντηση314
   
   
  Που ειναι οι αποδειξεις | 09/12/2012 17:30
  Αγαπητε Μικη, η προσεγγιση ειναι τουλαχιστον αφελης και μοιαζει με γραμμα παιδιου στον Αη Βασιλη. Απο που κι ως που επιβεβαιωνει ο κ. Μελετοπουλος την αποψη οτι υπαρχει τεραστιο κοιτασμα φυσικου αεριου και πετρελαιου – ποια ειναι τα επιστημονικα τεμκηρια – οπως θας συμφωνησεις οι αποψεις δεν αποτελουν αποδειξεις. Κι εαν οντως υπαρχουν τα κοιτασματα, ποσο πιστευεις χρειαζεται μεχρι να ειναι εμπορικα εκμεταλλευσιμα και κερδοφορα ? 1 μηνα, 1 χρονο, 1 δεκαετια? Τι θα κανουμε μεχρι τοτε? Και ποσες εξεδρες χρειαζονται? Σκεφτηκες εαν υπαρξει καποια ατυχημα, και γεμισουν ολες οι παραλιες πισα, τι θα γινει? Δεν ειναι τοσο απλο..κι απαιτειται σχετικη προσοχη, διοτι πετρελαιο και Σπιθα δεν πανε μαζι.
  Απορρημενος
  απάντηση405
   
   
   
  Arloumpes | 09/12/2012 14:52
  Ti sxesi exoun oi Germanoi kai oi Amerikanoi me tin Elliniki AOZ. Diladi tin AOZ tis Maltas tin anakyriksan oi Germanoi? Kai ti sxesi exoun ta krati me tin eksoryksi? Stin Ollandia prin tessereis meres anakoinothike neo koitasma stin Boreia Thalassa. Tha kanei h Ollandia eksoryksi petrelaiou?? Oxi fysika, idiotikes etairies tha to kanoun. Ta krati den exoun tin texnognosia kai tous mixanismou na to kanoun. Ta krati kerdizoun apo tin symetoxi me kapoio pososto poly kato apo to 50% syn toun forous.
  Jannis
  απάντηση274
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ο πνιγμένος και τα μαλλιά του | 09/12/2012 14:43
  Ρε μπας κι έχει δίκηο ο προλαλήσας Μίκης;
  Στέλιος
  απάντηση914
   
   
  ΟΥΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΟΖ ΔΕΝ ΞΞΕΡΕΤΕ; | 09/12/2012 12:45
  Η ΑΟΖ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ι "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ" ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΛΑΘΟς ΝΑΤΑΝ ΠΡΟΙΟΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑς ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙς ΓΝΩΣΕΙς ΣΑς ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟς.
  εε ελλην
  απάντηση360
   
   
  Να τος πετιέται! | 09/12/2012 12:23
  Ξερνώντας μ΄ έναν ήχο κοινό το δήθεν μέγα μυστικό. Συνθηματολογίες επικές, σε πέντε νοτούλες γλυκές. Για μέλλον πουλάς, αυτά που πουλιόντουσαν χθες. http://www.youtube.com/watch?v=jb02da2BTC0 Τίτλος: Μίκυ Μάους Στίχοι: Παύλος Σιδηρόπουλος
  Γιώργος Κ.
  απάντηση174
   
   
  Ο τόπος είναι πλούσιος, οι άνθρωποι φτωχοί στο πνεύμα | 09/12/2012 12:03
  Σεβαστέ Μικη, όπως ο χρυσός πλούτος της χώρας (το καθαρότερο κόιτασμα χρυσού στον κόσμο) δεν εξορύσσεται γιατί οι "περιβαλλοντικά ευαίσθητοι" πολίτες το απαγορεύουν, έτσι και ο μαύρος και γκρί πλούτος δεν θα αξιοποιηθεί. Για να είναι πλούσιος ένας τόπος πρέπει να είναι ευφυείς οι κάτοικοί του....
  Πλούσιος
  απάντηση423
   
   
  ! | 09/12/2012 10:53
  Να προσθέσω μια μόνο παράμετρο στο ενδιαφέρον κείμενο του Μίκη: Αμερικανοί και Γερμανοί ΔΕΝ θέλουν να αρχίσουν ΤΩΡΑ να βγαίνουν τα ελληνικά κοιτάσματα αλλά ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΤΕ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ!!!
  Σ.Β.
  απάντηση323