«Ούτε η Γεωργία Σαμαρά, δεν θα ήταν τόσο υπέρ του Σαμαρά, όσο ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην ομιλία του στη Βουλή». Τάδε έφη η κυρία Λούκα Κατσέλη, όταν της συζητήθηκε να σχολιάσει την ομιλία του Προέδρου του ΠαΣοΚ, στη θυελλώδη συνεδρίαση για τη ψήφιση του Μνημονίου ΙΙΙ. Η κυρία Κατσέλη ωστόσο βεβαιώνει ότι πάντοτε ήταν κοντά (πολύ κοντά) στον ΣΥΡΙΖΑ και στις δυνάμεις, όπως τις ονόμασε, για την ανατροπή του Μνημονίου και αναφέρει ότι το νέο Μνημόνιο θα φέρει την εξαθλίωση, την ύφεση να ξεπερνά το 7% με αποτέλεσμα να υπάρξει εσωτερική στάση πληρωμών.
***
Πώς όμως σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, τη στιγμή που φουντώνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι γκρίνιες ότι ίσως ο κ. Αλ. Τσίπρας είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στη Βουλή την οποία δεν αξιοποίησε. Ο κ. Λαφαζάνης, για τον κ. Τσίπρα μονάχα αυτό: «Ήταν καλός επί της ουσίας. Δεν είχε πρόβλημα», αυτό και τίποτα άλλο. Την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αν. Σαμαρά την χαρακτήρισε «χάλια» ενώ για την ομιλία του κ. Ευ. Βενιζέλου, είπε ότι ήταν μία «αντι-ΣΥΡΙΖΑ ομιλία». Εκείνο που πρόσθεσε ήταν ότι οι τρεις που στηρίζουν στη συγκυβέρνηση «δεν έχουν μέλλον».
***
Θυμάστε που ο κ. Λαφαζάνης είχε δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους «συντρόφους» του και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, που αναγκάσθηκε να ζητήσει εκλογές; Ε, λοιπόν ο κ. Λαφαζάνης βρήκε ανέλπιστο σύμμαχο. Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, σε τηλεοπτική του παρέμβαση εκτίμησε ότι πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει: «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει πρόγραμμα εξουσίας».
***
Πάντως ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, επιμένει και τώρα να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό κίνημα. Με το κίνημα αυτό, όπως είπε, ευελπιστεί να δώσει θάρρος στο λαό και να του δείξει, πόσο πλούσια χώρα μπορεί να είναι η Ελλάδα. Όσο για την τρόικα είπε: «πάνε να μας κάνουν ξένους στον τόπο μας, πουλώντας την Ελλάδα. Μας κοροϊδεύουν από τότε που ήρθε η τρόικα».
***
Η πιο χρήσιμη μικρο-ηλεκτρική συσκευή που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου, τελικά αποδείχθηκε μία… τοστιέρα! Όπως είναι γνωστόν ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς κατήργησε το κυλικείο που υπήρχε στο Μέγαρο Μαξίμου, για λόγους οικονομίας. Έτσι κάποιος έφερε μία τοστιέρα και ο Πρωθυπουργός την τιμά δεόντως. Κάθε μέρα μου λένε το μόνο ίσως γεύμα που προσφέρει στον εαυτό του, με τις τόσες ασχολίες και ραντεβού που έχει είναι ένα…τοστ, μόνον με τυρί. Τι νομίζετε, θα έτρεχε στα… ντελίβερι;»
***
Ο πρώην υπουργός κ. Ι. Παπαντωνίου επιμένει ότι η «Stavroula Kourakou businesswoman»,που αναγράφεται στην φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ δεν είναι η σύζυγός του. Δηλαδή, σύζυγός του είναι η κυρία Σταυρούλα (Ρούλα) Κουράκου, αλλά, όπως λέει δεν αυτή, είναι άλλη, πιθανή συνωνυμία, αφού, όπως έλεγε «ουδέποτε είχα εγώ ή σύζυγός μου καταθέσεις στο εξωτερικό». Και όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του Οικονομικού εισαγγελέα κ. Πεπόνη να αποστείλει την υπόθεση στη Βουλή, ως «σύζυγος πολιτικού» για να διερευνηθεί το «πόθεν έσχες», η απάντησή του ήταν «το πόθεν έσχες μου το ερεύνησε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τότε που εξέταζε το σκάνδαλο της Siemens. Συνεπώς ο έλεγχος έγινε από τότε…»
***
Επειδή, από το βήμα της Βουλής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έκαναν λόγο για το Ρόλεξ του κ. Αδωνι Γεωργιάδη και γνώριζαν μάλιστα την τιμή του (7.000 ευρώ, είπαν) κάθισα και έψαξα το όλο θέμα. Ιδού λοιπόν τι ανακάλυψα; Πρώτον ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αδ. Γεωργιάδης βεβαιώνει ότι πράγματι διαθέτει Ρόλεξ, μόνον που δεν το αγόρασε 7.000 ευρώ, αλλά… 4.000 ευρώ. Επιπλέον, λέει ότι το αγόρασε το 2004 προτού εκλεγεί βουλευτής και δεν θεωρεί ότι είναι «μεμπτό» που διαθέτει ένας βουλευτής ρολόι Ρόλεξ. Δεύτερον, ένας δυο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, φορούσαν έως την εκλογή τους και αυτοί… Ρόλεξ. Μόνον που τα ονόμαζαν «Ρόλεξ- Φόλεξ», αφού ήταν ρολόγια ιμιτασιόν, τα αγόρασαν από την Γερμανία αντί 200 ευρώ. (Στην Ελλάδα πάντως έβρισκαν Ρόλεξ μαϊμού με 20 ευρώ). Τα έβγαλαν όμως από πάνω τους όταν εξελέγησαν βουλευτές. Ίσως επειδή δεν θα μπορούσαν να τα συγκρίνουν με το ορίτζιναλ Ρόλεξ του Άδωνι.
***
Και μια και ο λόγος για την Χρυσή Αυγή, σας έχω και σήμερα νέα. Ο αποκαλούμενος και θεωρητικός ή ιδεολόγος του εθνικιστικού αυτού κόμματος (για τους περισσότερους στο Κοινοβούλιο από τις πιο «σκοτεινές προσωπικότητες» που πέρασαν από εκεί) κ. Χρ. Παπάς επιμένει για τον φασιστικό χαιρετισμό. Μόνον που τον αποκαλεί «ελληνικό χαιρετισμό». Λέει μάλιστα ότι «έτσι χαιρετούσαν οι Έλληνες και έτσι χαιρετούν. Και τώρα αν δείτε έναν φίλο σας στο δρόμο τι κάνετε; Σηκώνετε το χέρι και λέτε «γεια σου φίλε». Αυτό είναι έμφυτο, είναι το αποτύπωμα χιλιάδων ετών. Οι κομουνιστές, οι Αριστεροί χαιρετούν με τη γροθιά υψωμένη, έτοιμη να καταστρέψει με μίσος οτιδήποτε βρει μπροστά της. Εμείς οι χριστιανοί είμαστε δύναμη φωτός και δημιουργίας και χαιρετούμε ελληνικά». Για φαντάσου…
***
Άστραψε και βρόντηξε ο διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ κ. Μ. Μπόλαρης και επιτέθηκε, μιλώντας σε συνεργάτη μου, προσωπικά εναντίον του κ. Ευ. Βενιζέλου΅«Ακολουθεί μία προσωπική στρατηγική που δεν αφορά το ΠαΣοΚ. Η πορεία του τους τελευταίους τέσσερις μήνες, είναι πορεία σύγκλισης προς τη Δεξιά, δεν είναι πορεία σύγκλισης προς την κεντροαριστερά ή τον σοσιαλισμό». Λέει μάλιστα ότι με την απόφασή του να πει «παρών» στη ψηφοφορία για το Μνημόνιο, έλαβε περισσότερα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα απ΄ ότι έλαβε και τις δύο φορές που έγινε υφυπουργός.