«Μόνος μου το έκανα, δεν με έβαλε κανένας να τα πω», διαμηνύει στους συντρόφους του στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται ο κ. Π. Λαφαζάνης, ο οποίος είχε δηλώσει προχθές την ανετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει. Δεν θέλει, όπως λέει, να τον χαρακτηρίζουν «λαγό», αφού όπως έλεγε σε συνεργάτη μου, σκέφτηκε μόνος του να πει τέτοιο πράγμα την ώρα μάλιστα που έβγαινε από ένα… τηλεοπτικό στούντιο. Πάντως, φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε και αποχαιρετώντας τον συνεργάτη μου, του είπε: «συνεχίζουμε τον αγώνα, θα τους φάμε όλους»!!
***
Απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο κ. Λαφαζάνης, τον κ. Αθ. Καρτερό, ο οποίος σε άρθρο του στην «Αυγή» και με τίτλο «Αμάν πια κι αυτός ο Λαφαζάνης» εξηγεί το βαθύτερο νόημα των δηλώσεων Λαφαζάνη. Λέει συγκεκριμένα ότι εάν οι προηγούμενοι ( Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαράς) δήλωναν έτοιμοι να κυβερνήσουν και έκαναν όσο έκαναν, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος. Απλώς, είναι σοβαρός. Άρθρο που ενθουσίασε τον κ. Λαφαζάνη: «γράφει υπέρ μου ο Καρτερός», έλεγε.
***
Ο κ. Μ. Γλέζος επιμένει ότι αυτή την εποχή ο μοναδικός εχθρός της Ελλάδας και του έθνους είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως με την αγροτική πολιτική την οποία ακολουθεί. Την άποψη αυτή την (επανα)διατύπωσε σε ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Του απήντησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαξ. Χαρακόπουλος που του είπε ότι δεν συμφωνεί, αφού ο «εχθρός» τα τελευταία χρόνια έδωσε δισεκατομμύρια ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη, τα οποία μπορεί να μην έπιασαν τόπο (όπως παραδέχθηκε), αλλά άλλαξε την ελληνική περιφέρεια: «Για να πάω στο Κολέγιο Κοτσαρή, στην Ιτέας Καρδίτσας πήγαινα με λεωφορείο των ΚΤΕΛ, ή με οτοστόπ. Δεν είναι έτσι η Ελλάδα σήμερα». Λέτε όμως να γίνει;
***
Τελικά με αυτά τα καταραμένα τα λεφτά και την ύπαρξη ή την ανυπαρξία τους, ούτε το… α-μπε-μπα-μπλομ να παίζαμε. Έχει καταντήσει αηδία. Εκεί που παραλίγο να μην διεξαχθεί το φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης χρημάτων, όχι μόνον διεξάγεται, αλλά καλύπτει και τα έξοδα των… επισκεπτών του!
***
Μα είναι δυνατόν; Θα πείτε. Πληρωμένα όλα τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης πολλών δημοσιογράφων και άλλων προσκεκλημένων στο πλαίσιο της 53ης διοργάνωσης που διεξάγεται από προχθές; Θα μου πείτε τα χρήματα είναι του ΕΣΠΑ, αλλά έχει αλήθεια σημασία αυτό; Το ερώτημα είναι εάν όλοι αυτοί που πάνε καλεσμένοι με πληρωμένα τα έξοδα θα πήγαιναν αν έπρεπε να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους; Πολύ αμφίβολο. Άρα το φεστιβάλ τι κάνει; Πληρώνει για να το παρακολουθήσουν!! Μεγαλεία!
***
Και ένα κουίζ άσχετο: Σε ποιο πρωτοπαλίκαρο, (που κάνει τελευταίως και τον σκληρό) της Χρυσής Αυγής, ανακάλυψαν οι πολιτικοί προϊστάμενοί του ότι ένας από τους γονείς του είναι… αλλοδαπός; Συνεπώς, δεν είναι… Έλληνας. Θυμάστε; Τι είχε πει ο κ. Ηλ. Παναγιώταρος και για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη; Ό,τι δεν είναι Έλληνας επειδή ο ένας από τους γονείς του δεν είναι Έλληνας. Το θέμα είναι αρκετό σοβαρό για τους Χρυσαυγίτες και αναμένονται εξελίξεις.
***
Και ένα δεύτερο κουίζ: Ποιος έχει αναλάβει από την Χρυσή Αυγή να αναβαθμίσει ποιοτικά, όπως λέει, το κόμμα; Βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε περιοδεία (ήταν και στη Μάνη γενέτειρα του «Αρχηγού») και όπου βρεθεί λέει ότι η αυριανή κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, δεν θα έχει καμία σχέση με τη σημερινή (που κυνηγά ως επί το πλείστον μετανάστες). Θα είναι αναβαθμισμένη. Πώς δεν διευκρινίζει, αλλά μαθαίνω ότι ψάχνει υποψηφίους, να έχουν και κανένα πτυχίο. Εκείνο που δεν γνωρίζω είναι εάν έχει την άδεια από τον «Αρχηγό» να λέει τέτοια πράγματα, ή απλώς την πήρε μόνος του από τη σημαία, αυτή με τον μαίανδρο. Και όμως, μου είπαν, ότι την πήρε από τη σημαία, αφού στις συναντήσεις του δεν παραλείπει να λέει συνεχώς ότι «ο μαίανδρος είναι σύμβολο νίκης και ενότητας, σύμβολο του απείρου και αιώνιας ζωής». Και επειδή αυτά είναι μάλλον ακαταλαβίστικα, ίσως αυτός είναι ο λόγος που θέλει υποψηφίους με πτυχίο, για να συζητά μαζί τους ο άνθρωπος.

***
Έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί εμφανίζεται ο καθηγητής Καρδιολογίας, πρώην υπουργός κ. Δ. Κρεμαστινός, εάν διαπιστώσει ότι κάποιοι θέλουν να τεμαχίσουν το ΠαΣοΚ. Λέει μάλιστα ότι «το σημερινό ΠαΣοΚ δεν μου πρόσφερε τίποτα. Είμαι εκνευρισμένος που βλέπω στελέχη, τους οποίους το ΠαΣοΚ τους ανέδειξε σε ανθρώπους στην κοινωνία και τώρα το εγκαταλείπουν στην κρίσιμη ώρα». Μάλλον Μαριλίζα φωτογραφίζει ο κ. καθηγητής.