Σήμερα θα σας αποκαλύψω πως στο παρελθόν γίνονταν οι διορισμοί, με τα λεγόμενα ραβασάκια των πολιτευτών. Η ιστορία που ακολουθεί την διηγήθηκε, μόλις χθες, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς στον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, όταν γινόταν συζήτηση για τις περικοπές στο δημόσιο, για την εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως για τους διορισμούς στον δημόσιο τομέα.

***

Υπήρχε, είπε ο Πρωθυπουργός ένας βουλευτής από τη Φθιώτιδα, ονόματι Καλατζής, ο οποίος έστειλε ένα ψηφοφόρο του στον Αρχηγό της Αστυνομίας, με ένα σημείωμα το οποίο υπέγραφε ο ίδιος για να τον διορίσει στην Αστυνομία. Ο ψηφοφόρος περιχαρής πήγε στον Αρχηγό της Αστυνομίας, αλλά μετά από μισή ώρα επέστρεψε με κατεβασμένα τα μούτρα: «Δεν με διόρισε ο Αρχηγός, αδιαφόρησε», είπε στον βουλευτή της περιφέρειάς του. Οργισμένος ο βουλευτής που ο Αρχηγός της Αστυνομίας, δεν έλαβε καν υπόψη το χαρτάκι που του έστειλε τον παίρνει στο τηλέφωνο: «Γιατί δεν τον διόρισες στην Αστυνομία Αρχηγέ;» τον ρώτησε. Και ο Αρχηγός απάντησε:« Πως να τον διορίσω, αφού έχει ύψος, μόνον 1,52 μ.;», δικαιολογήθηκε ο Αρχηγός. Και ο βουλευτής σε έξαλλη κατάσταση του είπε: «Δεν σου τον έστειλα για να τον μετρήσεις, αλλά για να τον διορίσεις, άκουσες;» Και τον…διόρισε!!

***
Τέρμα η φιέστα με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης. Ο Πρωθυπουργός, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη μόνον για λίγες ώρες, θα μιλήσει στις παραγωγικές δυνάμεις και εν συνεχεία θα αναχωρήσει επιστρέφοντας στην Αθήνα. Το επερχόμενο κρίσιμο Eurogroup στη Λευκωσία, η έκρηξη της ανεργίας, αλλά και οι παραινέσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη για αποφυγή υπερβολών κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, έκαναν τους κυβερνώντες να αναθεωρήσουν όλα όσα ίσχυαν έως σήμερα για τη Θεσσαλονίκη. Ακόμα και η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου δεν πρόκειται να γίνει.

***
Την ίδια ώρα ένας πρώην υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Γ. Καλαντζής, θέλει τον Πρωθυπουργό να έρχεται, όπως κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι είναι τιμή για τη Θεσσαλονίκη να εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός την ΔΕΘ. Λέει όμως όχι στα πανηγύρια, χωρίς ωστόσο να εξηγεί τι εννοεί πανηγύρια.

***
Το εξηγεί με απόλυτη σαφήνεια, ένας άλλος που χρημάτισε υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και σήμερα αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτης. Ο κ. Καλαφάτης απαγόρευσε τη λειτουργία όλων των
περιπτέρων αρμοδιότητας του υπουργείου στην ΔΕΘ. Οι δραστηριότητες του υπουργείου, θα προβληθούν μέσω φυλλαδίων, που εκτυπώθηκαν από πέρυσι, δηλαδή επί υπουργίας του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου!

***
Όπως πρώτοι πληροφορηθήκατε ο διοικητής της υπό αποκρατικοποίηση ΛΑΡΚΟ αρνήθηκε όχι μόνον να επιβάλει περικοπές στην επιχείρηση, αλλά προχώρησε και σε αυξήσεις και σε προαγωγές (σε ημέτερους, όπως λέει η κυβέρνηση). Του ζητήθηκαν εξηγήσεις και αυτός είπε ότι μπορεί να τις δώσει μετά τις… 16 Αυγούστου. Αποτέλεσμα να του ζητηθεί η παραίτηση. Αλλά με μια παραίτηση (διάβαζε αποπομπή) δεν καθάρισε ο μέχρι πρότινος διοικητής. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας τού ζήτησε να επιστρέψει, εντός 10 ημερών, όλα τα χρήματα, περίπου 70.000 ευρώ, που δεν παρακράτησε. Έπεται συνέχεια, και με άλλους διοικητές Οργανισμών, που μου λένε, ότι βρίσκονται στην ίδια κατηγορία με τον διοικητή της ΛΑΡΚΟ.

***
Κλειστόν, λόγω διακοπών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας βρίσκεται στη Λευκάδα, ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, βρίσκεται, όπως μου είπαν, στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του στο Ροδάκινο Ρεθύμνου και ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς θα πάει στις 13 Αυγούστου, όπως σας έγραψα χθες, στην Πύλο για τα εγκαίνια μία έκθεσης. Από τους λίγους που παραμένουν σταθερά στην Αθήνα και παλεύουν πως θα βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ είναι ο κ. Ι. Στουρνάρας.