Κάθε μέρα που περνά τα πράγματα δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο για τη χώρα μας. Η εσωτερική κατάσταση χειροτερεύει, οι κρατικές λειτουργίες καταρρέουν και οι πολιτικές προοπτικές παραμένουν αβέβαιες,χωρίς κανείς να είσαι θέση να βεβαιώσει ότι οι εκλογές θα μας βγάλουν από τον κύκλο της ακυβερνησίας. Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα σενάρια περισσεύουν. Σε μυστικές συναντήσεις της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας το ενδεχόμενο μιας παρατεταμένης ακυβερνησίας στην Ελλάδα αξιολογείται διεξοδικά.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι στην περίπτωση αυτή θα επιταχύνουν τις διαδικασίες διάσωσης της Ισπανίας και θα αφήσουν την Ελλάδα στην τύχη της. Δεν θα χρειασθεί να μας διώξουν ή οτιδήποτε άλλο βάναυσο. Απλώς θα διακόψουν το πρόγραμμα βοήθειας, παγώνοντας τις δόσεις του δανείου και τις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

Τα υπόλοιπα θα εξελιχθούν μόνα τους. Η χώρα θα τεθεί στη διάθεση των γεγονότων που θα ακολουθήσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η σύνοδος κορυφής, στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις για την πανευρωπαϊκή ασφάλιση καταθέσεων και της κεντρική εποπτεία των Τραπεζών έχει προγραμματισθεί για τις 28 Ιουνίου.

Μέχρι τότε θα έχει φανεί αν η Ελλάδα μπορεί να σχηματίσει αξιόπιστη κυβέρνηση ώστε να ενταχθεί στη νέα ευρωπαϊκή λύση. Αν εκπροσωπείται αξιοπρεπώς ίσως τη γλιτώσουμε. Αν όχι, ας είμαστε έτοιμοι για όλα.