Άστραψε και βρόντηξε ο κ. Μάκης Βορίδης ακούγοντας στο «Βήμα FM» τον κ. Γ. Καρατζαφέρη να κάνει λόγο για χρηματισμό βουλευτών του ΛΑΟΣ προκειμένου να προσχωρήσουν στη ΝΔ. Έως τώρα ο κ. Βορίδης άκουγε υπομονετικά όλα τα… «γαλλικά» που του εκσφενδόνιζε από τηλοψίας, ο πρώην αρχηγός του, αποφεύγοντας να απαντήσει αλλά οι δηλώσεις περί αποστασίας και χρηματισμού φαίνεται ότι έκαναν, το ποτήρι του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, να ξεχειλίσει. Έτσι αποφάσισε να καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του κ. Καρατζαφέρη, αποφασισμένος να πάει έως το τέρμα: «Αφού μας κατηγορεί για χρηματισμό, με την αγωγή θα αναγκασθεί να πληρώσει», έλεγε.

***
Την οδό της δικαστικής αγωγής φαίνεται ότι ακολουθεί αμέσως μετά και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτό που ενόχλησε τους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ ήταν η φράση του κ. Καρατζαφέρη «μιλάω για χρηματισμό. Πόσα τους υποσχέθηκαν; Είπαν σε βουλευτές θα σου δώσουμε τόσα…».

***
Στο ΛΑΟΣ άλλα στελέχη φεύγουν και άλλα, ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Καρατζαφέρης, τα αναβαθμίζει. Έτσι τοποθέτησε επικεφαλής της Νεολαίας του κόμματος (όση Νεολαία του έχει απομείνει) τον προερχόμενο από την Χρυσή Αυγή (χρημάτισε μάλιστα και υπαρχηγός της) κ. Δημ. Ζαφειρόπουλο, που ήταν υποψήφιος του ΛΑΟΣ στην Α΄Αθήνας. Αυτό το έκανε κυρίως ως ανάχωμα, για να αναχαιτίσει τη φυγή ψηφοφόρων του προς το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

***
Δικαστική απειλή για μηνύσεις και αγωγές εκτόξευσε και ο… ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Συνασπισμού Κομμάτων που ανακοίνωσαν οι κκ. Στ. Μάνος και Αθ. Τζήμερος. Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ειδοποίησε τους νομικούς συμβούλους των δύο κομμάτων να αποσύρουν πάραυτα τη λέξη «Συνασπισμός» από τον τίτλο τους γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, θα ακολουθήσουν εξώδικα μηνύσεις κτλ. Το «Συνασπισμός», βλέπετε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το χρησιμοποιεί αποκλειστικώς.

***
Ο κ. Τζήμερος πάντως δεν ήταν στην Αθήνα, όταν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τού ζητούσε να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον τίτλο «Συνασπισμός». Όπως κάθε σοβαρός αρχηγός εν Ελλάδι κόμματος, βρισκόταν στις Βρυξέλλες για επαφές, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι θα έχανε τέτοια ευκαιρία.

***
Αλλού υπάρχουν πολιτικοί γάμοι και αλλού πολιτικά διαζύγια, τα οποία ενίοτε συνοδεύονται και με καβγάδες. Τσακώθηκαν (εκτοξεύοντας κατηγορίες στα… γαλλικά) δύο κόμματα που συνεργάσθηκαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, το κόμμα του κ. Στ. Παπαθεμελή (Δημοκρατική Αναγέννηση) και το κόμμα του κ. Δ. Καζάκη (Ε.ΠΑ.Μ.). Και επειδή ο κ. Παπαθεμελής, ως γνωστόν δεν σηκώνει πολλά, όταν τον κατηγορούν « ξεπερασμένο, θρησκόληπτο, ταυτισμένο με παλιές καταστάσεις και εποχές», εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του κ. Καζάκη με τον ευρηματικό τίτλο…«Οι μπαγάσηδες του Ε.ΠΑ.Μ.» Και με λόγια σταράτα τους εξηγεί ότι «δεν είναι ούτε κομήτης, ούτε νεοπροσήλυτος στον δημόσιο βίο. Έχει παρουσία δεκαετιών, γνωστή σ΄ όσους δεν είναι πολιτικά αναλφάβητοι. Εάν το Ε.ΠΑ.Μ. στα πίσω πίσω κατάλαβε, αυτά που κατάλαβε, αυτό περιγράφει την δική του αντιληπτική αν- ικανότητα και όχι τη διαδρομή Παπαθεμελή». Έπεται συνέχεια…

***

Σας αποκαλύπτω ότι ο πολυσυζητημένος και συχνά αναφερόμενος στο περίφημο «Ημερολόγιο του Άκη» κ. Ι. Σμπώκος βρέθηκε κάποια στιγμή και στο Προεδρικό Μέγαρο και είχε μάλιστα κουβεντούλα (ενώ είχαν δημοσιοποιηθεί οι αποκαλύψεις για τον Άκη) και με τον τότε Πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου. Πώς έγινε αυτό; Ο κ. Σμπώκος προσεκλήθη στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (24 Ιουλίου 2011) ως αντιστασιακός. Στο Προεδρικό Μέγαρο είχε χειραψία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνομιλία με μέλη της τότε κυβέρνησης ΠαΣοΚ και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου.

***
Η Βουλή ως γνωστό έχει διαλυθεί ενόψει των εκλογών της 17 Ιουνίου, σχηματίσθηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποκτήσαμε και υπηρεσιακό Πρόεδρο της Βουλής. Πρόκειται για τον κ. Β. Πολύδωρα, ο οποίος όντως είχε εκλεγεί Πρόεδρος (για ένα 24ωρο), αλλά παραμένει στη θέση του προφανώς έως ότου συγκληθεί και πάλι η Βουλή και εκλέξει νέο Πρόεδρο. Ο κ. Πολύδωρος ως υπηρεσιακός Πρόεδρος της Βουλής εκδίδει ανακοινώσεις και κάνει και περιοδείες. Έτσι ανακοινώθηκε επισήμως, από το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής, ότι θα μεταβεί στην Κάρπαθο («της Δωδεκανήσου»αναγράφεται στο δελτίο Τύπου, μήπως και κανείς δεν καταλάβει) για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τον ήρωα Σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Ηλιάκη»

***
«Χαιρετισμούς στον Πρόεδρο σας», είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα στον υπουργό Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτη στη συνάντηση που είχαν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο. Και τους χαιρετισμούς του Αμερικανού Προέδρου έσπευσε να μεταφέρει ο κ. Μολυβιάτης στον κ. Κ. Παπούλια. Κυρίως ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ, αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, η οποία να σημειώσω δεν είναι και η καλύτερη.