Το τελευταίο καλοκαίρι του Τσίπρα (και του Καμμένου) στην εξουσία ευχήθηκε να είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία) μιλώντας στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου. Δεν γνωρίζω εάν θα είναι το τελευταίο καλοκαίρι του Τσίπρα ως πρωθυπουργού, εκείνο που γνωρίζω είναι ότι έως τώρα πέρασαν οκτώ καλοκαίρια με μνημόνια και από πλευράς ΠαΣοΚ και από πλευράς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη «ο δρόμος του τέταρτου μνημονίου και των δεσμεύσεων ως το 2060 έχει χαραχθεί». Συνεπώς άλλο ένα καλοκαίρι με μνημόνιο και, κατά τη ΝΔ, θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά. Πάντως αυτό που φαίνεται να το διασκεδάζει ο κ. Τσίπρας είναι ότι αυτό το καλοκαίρι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια. Και ετοιμάζει βεβαίως φιέστες και παροχές, μόνον που αυτή τη φορά βαφτίζει τις παροχές «μόνιμες»: «Ας κάνει όσες φιέστες θέλει ο Τσίπρας, οι πολίτες δεν τον ακούν, δεν τον πιστεύουν, δεν πρόκειται να του δώσουν άλλη ευκαιρία, τα ψέματα τελείωσαν» ήταν η απάντηση του κ. Μητσοτάκη.
nnn
Αν και ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε να είναι το τελευταίο καλοκαίρι του κ. Τσίπρα στην εξουσία, ωστόσο έθεσε το κόμμα του σε εκλογική ετοιμότητα. Ο,τι και να γίνει, όμως, εκλογές μέσα στο καλοκαίρι δεν πρόκειται να γίνουν, δεν φτάνουν άλλωστε οι συνταγματικές προθεσμίες και ο λαός θέλει τα μπάνια του. Και οι πολιτικοί το… μαύρισμά τους, με τη στενή έννοια του λόγου.
nnn
Το είπε άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε εάν βλέπει εκλογές: «Κάντε κανένα μπάνιο» ήταν η απάντηση. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης, καλού-κακού, όπως έμαθα, έδωσε εντολή στους βουλευτές να οργώσουν κατά το θέρος όλη την Ελλάδα ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Μάλιστα, προέτρεψε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει τις εκλογές πριν από τη ΔΕΘ ώστε «να βρει ένα καλό άλλοθι να γλιτώσει την επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα». Τώρα θα πείτε υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν μπάνια οι γαλάζιοι βουλευτές; Οχι βεβαίως…
nnn
Ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει τα μπάνια του στα Χανιά. Ισως μεταβεί και στην Υδρα στις 18 Αυγούστου. Ο δε Πρωθυπουργός άρχισε ήδη τα μπάνια του στο Σούνιο, όπου νοικιάζει εξοχικό. Αλλά για τα μπάνια και το μαύρισμα του Πρωθυπουργού θα επανέλθω λίαν συντόμως.
Θα το μετανιώσουν πικρά
Στη συνεδρίαση της Τετάρτης του «πρωινού καφέ» της ΝΔ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη κυριάρχησαν δύο θέματα: η παράνομη κράτηση των δύο ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους και η… οικογένεια Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν θα μπούμε στη φάση να ακολουθήσουμε τη λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά θα το μετανιώνουν πικρά κάθε φορά που το τολμούν». Πρόσθεσε δε ότι η υπόθεση με τα δάνεια των αδελφών του κ. Τσίπρα είναι εξαιρετικά σοβαρή και ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει να δώσει απαντήσεις.
Πρόσεξε τι τάζεις, υπουργέ


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας (πρώην στρατιωτικός, πρώην πασόκος, συνεργάτης του Μιχάλη Καρχιμάκη και νυν μέλος της συνιστώσας «Πράττω», με αρχηγό τον Νίκο Κοτζιά) βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Και ξέρετε γιατί; Επειδή έταξε επίδομα στην Αντιτρομοκρατική που ο ίδιος… έκοψε τον περασμένο Γενάρη. Μαθαίνω ότι στην ΕΚΑΜ είναι οργισμένοι και κάνουν λόγο για… εμπαιγμό.
Ενας απελαύνει Ρώσους, άλλος παρασημοφορεί

Την ώρα που η κυβέρνηση απελαύνει ρώσους διπλωμάτες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος παρασημοφορεί τον ρώσο ακόλουθο Αμυνας στη χώρα μας. Δηλαδή, εάν κατάλαβα καλά, ο Νίκος Κοτζιάς απελαύνει και ο Καμμένος παρασημοφορεί. Ετσι, με τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής τιμήθηκε ο ακόλουθος Αμυνας της Ρωσίας στην Ελλάδα, υποστράτηγος Gennady Mozhaev, η θητεία του οποίου στη χώρα μας ολοκληρώθηκε.
Και ο Κυριάκος τραβά την ανηφόρα

Σε μία από τις ατέλειωτες συζητήσεις στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εντοπίζει στα έδρανα του Ποταμιού τον Γιώργο Αμυρά και του κάνει νόημα να έρθει κοντά του. Ο Αμυράς άλλο που δεν ήθελε, αφού ως γνωστόν είναι με το ένα πόδι στη ΝΔ και δεύτερος επιλαχών στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, βεβαιώθηκε πως δεν τον βλέπει ο Στ. Θεοδωράκης και πλησίασε τον κ. Μητσοτάκη. Σχεδόν ψιθυριστά ο πρόεδρος της ΝΔ του είπε: «Δεν πάμε καμιά ποδηλατάδα να ξεσκάσουμε»
nnn
Εδώ, προς άρση κάθε παρεξηγήσεως, θέλω να αναφέρω τούτα: Πρώτον, ο κ. Αμυράς είναι ποδηλάτης και διαφημίζει παντού τα ποδήλατα. Ακόμα και στον Αρχιεπίσκοπο έταξε ποδήλατο (αλλά δεν του έδωσε). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάλι κάνει και αυτός συχνά ποδήλατο. Ετσι έδωσαν ραντεβού στον Υμηττό. Εμφανίστηκαν και οι δύο με πλήρη εξάρτυση. Ο κ. Αμυράς για να μην κουράσει τον πρόεδρο της ΝΔ του είπε ότι επέλεξε μια διαδρομή χωρίς… ανηφόρες. Ο κ. Μητσοτάκης τον κοίταξε παράξενα και του είπε: «Και ποιος σου είπε εσένα ότι φοβάμαι τις ανηφόρες;».

HeliosPlus