Τετράπτυχο φυλλάδιο με το σύνθημα «Είσαι πρόσφυγας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις» ετοίμασε ο ραδιοφωνικός σταθμός του δήμου Αθηναίων «Αθήνα 9.84» με την αρωγή των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Το φυλλάδιο παρέχει πληροφορίες στα αραβικά και στα αγγλικά για την αναζήτηση ιατρικής βοήθειας, κέντρων φιλοξενίας, καθώς και χρήσιμα τηλέφωνα για τις δομές που μπορούν να παράσχουν άμεση στήριξη στους πρόσφυγες.
Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί, μέσω των ΕΛΤΑ, στους χώρους υποδοχής προσφύγων, στα πλοία με τα οποία μεταφέρονται και σε κάθε σημείο προσωρινής διαμονής τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο «Αθήνα 9.84» μεταδίδει καθημερινά στις 21:00 αραβόφωνο δελτίο ειδήσεων διάρκειας 15 λεπτών, το οποίο αναμεταδίδεται στις 6.00 της επόμενης ημέρας. Το αναμεταδίδουν σε ώρες επιλογής τους και εννέα ακόμα ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα (το δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι 1», ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Θεσσαλονίκης FM 100, οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου-Ρόδου και Σερρών, καθώς επίσης και το «Ράδιο Μαχητής» στο Κιλκίς κ.ά.).
Το δελτίο περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τα κέντρα φιλοξενίας, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, τις ανακοινώσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές, ειδήσεις και πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και ειδήσεις από τις χώρες υποδοχής σε όλη την Ευρώπη.