Με την επίσημη τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της DHL Express στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε το τριετές επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ.
Η εξ’ ολοκλήρου ανακαίνιση του κέντρου διαλογής της DHL Express στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συνολικής έκτασης 12.000τ.μ, υλοποιήθηκε, όπως αναφέρει η εταιρεία, βασισμένη σε τεχνολογία αιχμής και καινοτόμες διαδικασίες.
Για την τέλεση του αγιασμού στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος ενώ τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης και ο CEO Ευρώπης DHL Express, κ. John Pearson.
Ο κ. Ελευθέριος Σαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Ελλάδας, Κύπρου και τη Μάλτας, καλωσόρισε τους παρισταμένους στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης, επισημαίνοντας τα χαρακτηριστικά και τη σημασία της μεγάλης αυτής επένδυσης. Όπως τόνισε, «H DHL Express συνεχίζει να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει, παραμένοντας ο αδιαμφισβήτητος Ηγέτης των Ταχυμεταφορών στην Ελλάδα. Η επένδυση που πραγματοποιήθηκε εδώ στο Κέντρο Διαλογής στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και το ευρύτερο επενδυτικό πλάνο, των τελευταίων τριών ετών, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική αγορά και τις προοπτικές της».
Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, χαιρέτισε την νέα επένδυση ως έμπρακτο παράδειγμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στη δυνατότητά της να επιστρέψει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Σημείωσε επίσης πως η έξοδος από την κρίση θα γίνει με ιδιωτικές επενδύσεις και με επιχειρήσεις που έχουν μεγάλη εξωστρέφεια και διεθνή παρουσία σε κλάδους και δραστηριότητες που αξιοποιούν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διασφαλίζει τους μεγαλύτερους δυνατούς πόρους για επενδύσεις είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε με την κατάλληλη νομοθεσία, καθώς και με συνεχείς παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας στην Ελλάδα, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
H μητρική DHL δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες logistics προσφέροντας μεταξύ άλλων μεταφορές δεμάτων διεθνείς και εθνικές, διεθνείς ταχυμεταφορές, φορτία αερομεταφερόμενα και δια θαλάσσης και χερσαίες μεταφορές, βιομηχανική διαχείριση αλυσίδων παραγωγής κ.α Απασχολεί 325.000 υπαλλήλους σε 220 χώρες.