Δάνειο 175 εκατ. ευρώ από διεθνείς τράπεζες που θα χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της πλάνο, αλλά και πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά «σήκωσε» από τις αγορές τον Δεκέμβριο η Wind, σύμφωνα με δήλωση του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, κ. Νάσου Ζαρκαλή.

Όπως δήλωσε την Δευτέρα σε ερώτηση του «Βήματος», πρόκειται για δάνειο διεθνών τραπεζών, με επιτόκιο που δεν κατονομάζεται, που θα έρθει να χρηματοδοτήσει τόσο προκαθορισμένα πλάνα για επενδύσεις στο δίκτυο επικοινωνιών όσο και πιθανές ευκαιρίες στην αγορά.
«Χωρίς να δημιουργούμε προσδοκίες, υπάρχουν περιοχές ευκαιριών οι οποίες θεωρούμε ότι θα δημιουργηθούν στην οικονομία και την αγορά και, οι οποίες είναι αρκετές. Δεν είναι μία ή δύο» είπε.
Όπως τόνισε, ο τρόπος που εξελίσσεται η αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών διαφέρει κατά πολύ από τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. «Η περίμετρος που μπορεί να χαράξει είναι ιδιαίτερα ελαστική. Θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες οι οποίες να μην είναι τεράστιες σε αξία επένδυσης, αλλά να είναι ενδιαφέρουσες με όρους στρατηγικής τοποθέτησης» είπε στο «Βήμα».
Παράλληλα, αναφερόμενος στην πρόταση εξαγοράς της Forthnet, ο κ. Ζαρκαλής σημείωσε ότι η διαδικασία του due diligence βρίσκεται στα τελευταία στάδια. «Ακολουθεί ως συνήθως μία φάση στην οποία θα πρέπει να αποτιμήσουμε το που βρισκόμαστε και αν αποφασίσουμε στο συντομότερο χρονικό διάστημα να πάρουμε αποφάσεις με τον συνεργάτη μας σε αυτήν την προσπάθεια» είπε.
«Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα σίγουρα θα έχουμε κάποια νέα. Δεν μπορώ να το ορίσω. Μπορεί να είναι θέμα μηνών ή να τραβάει και να εκτείνεται στον χρόνο για λόγους που μπορεί να προκύψουν» τόνισε. «Έχουμε μπροστά μας το χρονικό διάστημα για να κάνουμε υπολογισμούς, να βάλουμε τα μαθηματικά και να δούμε που καταλήγουμε» πρόσθεσε.
Πάντως, ο κ. Ζαρκαλής παρατήρησε ότι εξ ορισμού μία εξαγορά αποτελεί το «plan B» μίας εταιρίας και υπονόησε ότι το «plan A» της Wind αποτελεί η συνέχιση της οργανικής της ανάπτυξης.
Σε ερώτηση του «Βήματος» για το εάν υπάρχουν σκέψεις για χαμηλότερο τίμημα στην πρόταση εξαγοράς, ο κ. Ζαρκαλής παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν γεγονότα τα οποία είναι λίγο διαφορετικά από την κατάσταση, στην οποία βρισκόταν η αγορά το καλοκαίρι». «Όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη, προκειμένου να καταλήξουμε στην βέλτιστη απόφαση» πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής της Wind σημείωσε ότι νιώθει «εξαιρετική αισιοδοξία και μεγάλη σιγουριά για το μέλλον της ελληνικής αγοράς». «Νιώθουμε ότι εταιρίες σαν τη δική μας είναι στο κέντρο ενός οικοσυστήματος που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων. Οι προοπτικές για την επόμενη δεκαετία είναι εξαιρετικές, όπως το βλέπουμε και σε άλλες χώρες» είπε.
«Το μόνο πράγμα που κρατάει την αγορά από το να μπει σε φάση ανάπτυξης, είναι η ελληνική οικονομία. Εάν κάποιος ρωτάει πότε θα μπούμε στην επόμενη φάση, αυτό πιστεύουμε ότι θα γίνει σύντομα και αντικατοπτρίζεται στα πλάνα και τις προτεραιότητες για αυτά που έρχονται» συνέχισε.
Μάλιστα, προέβλεψε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών θα είναι μεγαλύτερος από την υπόλοιπη οικονομία.