Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Algae –Farms μετατίθεται για το Σεπτέμβριο η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς μέσω του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών για την εισαγωγή των μετοχών της στην αγορά EN.A ΣΤΕΠ του Χρηματιστηρίου.
Το βιβλίο προσφορών είχε ανοίξει την περασμένη Πέμπτη και θα έκλεινε σήμερα 28 Ιουλίου με στόχο την άντληση 1,5 εκατ. ευρώ. Το ΔΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως έλαβε αυτή την απόφαση ότι δεδομένης της ανάγκης πληρέστερης ενημέρωσης του μεγάλου αριθμού των ενδιαφερόμενων επενδυτών.
Υπενθυμίζεται πως για να είναι επιτυχής η δημόσια εγγραφή απαιτείται να συγκεντρωθεί όλο το ζητούμενο ποσό και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η εταιρεία να έχει τουλάχιστον 50 μετόχους. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιοκαυσίμων από άλγη (φύκι) και ουσιαστικά θα εγκαινίαζε τη νέα αγορά του Χα που συστάθηκε για να αποτελέσει εναλλακτικό εργαλείο χρηματοδότησης μικρών αλλά καινοτόμων επιχειρήσεων.


Η ανακοίνωση της εταιρείας
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας γνωστοποιεί την απόφαση που έλαβε σήμερα στη συνεδρίαση του για χρονική μετάθεση της διεξαγωγής της Δημόσιας Προσφοράς μέσω του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (Η.ΒΙ.Π.) διαδικασίας και παράλληλα, της διαδικασίας ένταξης στην ΕΝ.Α. ΣΤΕΠ του Χρηματιστηρίου Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεδομένης της ανάγκης πληρέστερης ενημέρωσης του μεγάλου αριθμού των ενδιαφερόμενων επενδυτών, απαιτείται πρόσθετος χρόνος.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασής του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας ευχαριστεί θερμά το επενδυτικό κοινό για την ανταπόκριση που έδειξε στη διεξαγωγή της Δημόσιας Προσφοράς έως σήμερα και ενημερώνει ότι απελευθερώνονται, και επιστρέφονται άτοκα, δεσμευμένα χρήματα επενδυτών που έως σήμερα συμμετείχαν στη διαδικασία Δημόσιας Προσφοράς με βάση τη διαδικασία της ΗΒΙΠ και μέσω των μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Εταιρία θα ενημερώσει το επενδυτικό με ανακοίνωσή της, για τον προσδιορισμό της νέας περιόδου διεξαγωγής της Δημόσιας Προσφοράς το Σεπτέμβριο 2014