Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επενδύσεις από την Τέρνα Ενεργειακή, η οποία ξεπέρασε σε εγκατεστημένη ισχύ τα 1.000 MW σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης, η εταιρεία προωθεί νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ ισχύος 300 MW σε Ελλάδα και ΗΠΑ.
Επίσης, στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων από το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει δοκιμαστικά η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων Ηπείρου που κατασκευάζει και θα διαχειριστεί ο όμιλος με σύμβαση ΣΔΙΤ, ενώ αναμένεται μέχρι τις 15 Ιουνίου η υπογραφή του ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο επικεφαλής του μητρικού ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις στο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των μονάδων αντλησιοταμίευσης, όπου ο όμιλος προωθεί επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ (Κρήτη, Αμφιλοχία).
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η στροφή στις ΑΠΕ παγκοσμίως προϋποθέτει και τη δημιουργία συστημάτων αποθήκευσης. Πολλές χώρες προάγουν διάφορα συστήματα αποθήκευσης, είτε με μπαταρίες είτε με αντλησιοταμίευση σε χώρες όπου το επιτρέπει η τοπογραφία τους όπως σε Γερμανία, ΗΠΑ, κ.α. Από τις πιο προικισμένες χώρες για τέτοιους είδους αποθήκευση είναι η Ελλάδα. Δεν πρέπει να χάσουμε το τραίνο για τέτοιου είδους επενδύσεις. Η πολιτεία πρέπει να βάλει ένα χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου το κανονιστικό πλαίσιο να είναι νομοθετημένο ώστε να αρχίσουμε τις επενδύσεις».