Ανεβαίνει η θερμοκρασία στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, καθώς δύο από τα γνωστότερα ξενοδοχεία βρέθηκαν στο επίκεντρο επενδυτικών κινήσεων.
Στις 12 Ιουνίου έληξε η προθεσμία για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον διαγωνισμό πώλησης του King George από την Eurobank, σε μια περίοδο με μεγάλη κινητικότητα στα ξενοδοχεία του κέντρου της πρωτεύουσας.

Εν όψει του δεσμευτικού ενδιαφέροντος η εταιρεία Λάμψα ΑΕ, μισθώτρια του ξενοδοχείου, ετοιμάζεται να «χτυπήσει» την υψηλότερη προσφορά που θα προκύψει. Η εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη είναι και ιδιοκτήτρια του όμορου ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία».
Δικαίωμα προτίμησης έχει η Λάμψα
Η Λάμψα ΑΕ που έχει μισθώσει το ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων από την Eurobank από τις αρχές του 2013 έχει κατά τη διαδικασία δικαίωμα προτίμησης (first refusal) επί ίσοις όροις έναντι παντός τρίτου για την αγορά του ακινήτου.
Η εταιρεία προχώρησε στην εκμίσθωση του ξενοδοχείου δυναμικότητας 102 δωματίων για 10 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για δύο ακόμη πενταετίες. Η επένδυση για τις εργασίες συντήρησης στον μηχανικό εξοπλισμό και αναμόρφωσης στα δωμάτια κυμάνθηκε 2-2,5 εκατ. ευρώ, ενώ το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται σε 700.000 ευρώ και σε αυτό προστίθεται κυμαινόμενο ποσοστό επί του ετήσιου τζίρου, με δυνατότητα να ξεπεράσει το 1,3 εκατ. ευρώ.

Στην εταιρεία Sygrou 115 αντί €33,05 εκατ.
Εν τω μεταξύ στις 14 Ιουνίου, σχεδόν έναν χρόνο μετά την αναστολή της λειτουργίας του και τον πρώτο διαγωνισμό για την εκποίησή του, το Αthens Ledra πέρασε στην εταιρεία Sygrou 115 Hotel AE, η οποία ελέγχεται από την αμερικανική εταιρεία επενδυτικών ακινήτων Ηines. Ο πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε με επισπεύδουσα την Alpha Bank και τίμημα πώλησης τα 33,05 εκατ. ευρώ, ενώ χαμηλότερο όριο τιμήματος ήταν τα 33 εκατ. ευρώ, μετά τη μείωση από τους προηγούμενους πέντε άκαρπους διαγωνισμούς.
Ο πρώτος πλειστηριασμός είχε τιμή εκκίνησης τα 47,8 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο έκλεισε το 2016 λόγω οικονομικών προβλημάτων της πρώην ιδιοκτήτριας εταιρείας ΑΣΤΥ ΑΕ του κυπριακού ομίλου Παρασκευαΐδη. Εχει δυναμικότητα 616 κλίνες, βρίσκεται σε οικόπεδο 4.304 τ.μ. και διαθέτει αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων χωρητικότητας 500 ατόμων, καθώς και αίθουσα εκδηλώσεων 400 ατόμων.
Η εταιρεία Συγγρού 115 Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Μονοπρόσωπη ΑΕ με διακριτικό τίτλο Sygrou 115 Hotel AE έχει μετοχικό κεφάλαιο δέκα εκατ. ευρώ και έδρα την οδό Βουκουρεστίου 19. Η εταιρεία συστάθηκε στις 6 Ιουνίου με σκοπό μεταξύ άλλων την αγορά, ανέγερση, μίσθωση, εκμίσθωση, πώληση κάθε μορφής τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Το πρώτο ΔΣ της εταιρείας αποτελείται από τους κ.κ. Απόστολο Γομόπουλο, Ανδρέα Καψάλη και Κωνσταντίνο Λαμπαδάριο. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Γομόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί τη Ηines στην Ελλάδα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ