από metereologos.gr
Πέμπτη 24 Μαΐου 2018
 

Πρόσβαση σε κοινοτικά κονδύλια άνω του €1 δισ. αποκτά η ΔΕΗ

Μετά την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου να ενταχθεί και η Ελλάδα στο Ταμείο Εκσυγρονισμού
Πρόσβαση σε κοινοτικά κονδύλια άνω του €1 δισ. αποκτά η ΔΕΗ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Πρόσβαση σε κοινοτικά κονδύλια άνω του 1 δις, ευρώ αποκτά η ΔΕΗ για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του ηλεκτρικού της συστήματος.

Και αυτό μετά την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξαιρετικής σημασίας για την Ελλάδα τροπολογίες για την τροποποίηση της Οδηγίας 2003/87/ΕΚ για το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (CO2).

Ειδικότερα, το ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε ότι στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού θα ενταχθούν οι χώρες των οποίων το ΑΕΠ μέχρι το 2015 ήταν κάτω του 60% του μέσου κοινοτικού όρου. Έτσι, στις χώρες αυτές συμπεριλήφθηκε και η Ελλάδα. Παράλληλα, στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προβλέφθηκε ειδική διάταξη για την ένταξη της Ελλάδας και στο Μηχανισμό Μεταβατικής Δωρεάν Κατανομής Δικαιωμάτων (CO2).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ: «Πρόκειται για μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη, σταθμό στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τη ΔΕΗ από το Μάιο του 2015. Απομένει η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση, θα έχει ως καθοριστικής σημασίας εφόδιο την απόφαση αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-