Η νομισματική τόνωση της ΕΚΤ θα πρέπει να συμπληρωθεί με ενέργειες σχετικές και σε άλλους τομείς πολιτικής, καθώς η τράπεζα λειτουργεί ήδη κοντά στο «χαμηλότερο όριο», όπου τα επιτόκια δεν μπορούν να περικοπούν περαιτέρω, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Στο μυαλό μου γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως όταν κινούμαστε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα, οι αλληλεπιδράσεις αυξάνονται» σημείωσε ο Μάριο Ντράγκι, καλώντας για περισσότερη ακαδημαϊκή έρευνα, αναφορικά με την αλληλεπίδραση μεταξύ των πολιτικών που εφαρμόζονται.

Αργότερα, ο Μάριο Ντράγκι θα δεχθεί τις ερωτήσεις γερμανών βουλευτών της Μπούντεσταγκ αναφορικά με την υπερβολικά χαλαρή, όπως χαρακτηρίζεται, νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι σχέσεις μεταξύ της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης και της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρωζώνης έχουν ψυχρανθεί, μετά την επιθετική πολιτική της ΕΚΤ τα τελευταία χρόνια να μειώσει τα επιτόκια και να τροφοδοτήσει την οικονομία με πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ μέσω της αγοράς περιουσιακών στοιχείων.