Ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στις μπλόφες, γιατί η πολιτική δεν είναι πόκερ. Και θεωρεί ότι το Grexit έχει απαγορευτικό κόστος τόσο για εμάς όσο και για τους εταίρους μας.

Θεωρεί, ωστόσο, ότι οι εταίροι μας θα μας ακούσουν επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις που συμφέρουν όλες τις πλευρές, αλλά και επειδή είναι αποφασισμένος να πει «όχι» εκεί όπου οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως λέει, έδιναν τον υπέρ πάντων αγώνα για την επόμενη δόση.

Στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», αποκαλύπτει τα σχέδια του ιδίου και του κόμματος με το οποίο είναι υποψήφιος για τις πρώτες ημέρες, εφόσον βεβαίως σχηματίσει κυβέρνηση.

Τι απαντά η ΝΔ

«Με σημερινή συνέντευξή του, ο βασικός οικονομικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Βαρουφάκης (ΤΑ ΝΕΑ) δηλώνει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πληρώσει στην ΕΚΤ τα ομόλογα ύψους 7,5 δις ευρώ που λήγουν το καλοκαίρι» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κυρία Μαρία Σπυράκη.

Και προσθέτει: «Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα αποκλείεται αυτομάτως από το κοσμογονικό πακέτο ρευστότητας Ντράγκι, αφού η αποπληρωμή των ομολόγων μιας χώρας, αποτελεί απαράβατο όρο!

Αλλά κυρίως συνεπάγεται όχι μόνο ασφυξία ρευστότητας αλλά και άμεση χρεοκοπία για την Ελλάδα μας.
Οι δρόμοι που καλείται να επιλέξει ο Ελληνικός λαός είναι δύο:

Είτε κλείνουμε την αξιολόγηση άμεσα, παίρνουμε την προαιρετική πιστοληπτική γραμμή στήριξης, μπαίνουμε στο αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ και στο πακέτο ρευστότητας Ντράγκι, που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά,

Είτε η χώρα αρνείται να κλείσει την αξιολόγηση, αρνείται να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της και οδηγείται σε απομόνωση και άτακτη χρεοκοπία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή ανήκει στον Ελληνικό λαό!».