Εάν δεν καταφέρατε να παρακολουθήσετε στην Επίδαυρο ή την Αθήνα το 2016 τις κατά Νίκου Καραθάνου «Ορνιθες» δεν έχετε παρά να συντονιστείτε την Κυριακή (13/5) τα μεσάνυχτα (23.59) στο sgt.gr. Η ιστοσελίδα θα αναμεταδώσει ζωντανά σε όλο τον κόσμο την τελευταία παράσταση του 19μελούς ελληνικού θιάσου στη Νέα Υόρκη, που γοήτευσε το αμερικανικό κοινό και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από έντυπα όπως οι The New York Times και Vulture.

Οι «Ορνιθες» του Αριστοφάνη, μέσα από τα μάτια του Νίκου Καραθάνου, συνδέοντας το αρχαίο κείμενο με την πραγματικότητα μιλούν για μια κοινωνία ουτοπική, μια κοινωνία ανέφικτη, στην οποία άνθρωποι και πουλιά ή αν προτιμάτε άνθρωποι πουλιά αναζητούν μια ευτυχία άπιαστη.

Εκτός από τη σκηνοθεσία ο Νίκος Καραθάνος συνυπογράφει με τον μεταφραστή Γιάννη Αστερή τη διασκευή του έργου, ενώ τα σκηνικά – κοστούμια είναι της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, η μουσική του Αγγελου Τριανταφύλλου, οι Φωτισμοί του Σίμου Σαρκετζή και η κίνηση της Amalia Bennett.

Τον θίασο αποτελούν οι Μαρία Διακοπαναγιώτου, Βασιλική Δρίβα, Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Εκτορας Λιάτσος, Χρήστος Λούλης, Γρηγορία Μεθενίτη, Amalia Bennett, Κώστας Μπερικόπουλος, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Φοίβος Ριμένας, Μιχάλης Σαράντης, Γιάννης Σεβδικαλής, Αρης Σερβετάλης, Ελενα Τοπαλίδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αγγελος Τριανταφύλλου, Χάρης Φραγκούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη. Παίζουν ζωντανά οι μουσικοί Σοφία Ευκλείδου, Μιχάλης Καταχανάς, Δημήτρης Κλωνής, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Τίγκας.

Αναμένοντας το live streaming της Κυριακής, μπορείτε να απολαύσετε τη μουσική της παράστασης.