Μικρού μήκους ταινίες από τη διεθνή ανεξάρτητη σκηνή συνθέτουν το πρόγραμμα του ÉCU-On-The-Road το οποίο στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του σε λίγες ημέρες κάνει ένα τριήμερο προβολών στην Αθήνα. Θυμίζουμε ότι από το 2006 το ÉCU –The European Independent Film Festival (Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου) –ανακαλύπτει και προβάλλει τις ταινίες που εκείνο θεωρεί καλύτερες παγκοσμίως από την ανεξάρτητη παραγωγή και ακολούθως εργάζεται για την προώθησή τους.
Το φεστιβάλ κινηματογράφου ÉCU πραγματοποιείται κάθε χρόνο την άνοιξη στο Παρίσι και στη συνέχεια ταξιδεύει σε διάφορες χώρες. Από την Τετάρτη 30 Αυγούστου ως την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου η υπαίθρια αυλή του θεάτρου Χυτήριο στο Γκάζι θα φιλοξενήσει τις προβολές μερικών από αυτές τις ταινίες με ελεύθερη είσοδο.
Είκοσι επτά ταινίες, για την ακρίβεια. Προέρχονται από 16 διαφορετικές χώρες και πρόκειται να προβληθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Ανάμεσά τους κινούμενα σχέδια, μυθοπλασία, φοιτητικές αλλά και πειραματικές ταινίες. Στις ελληνικές συμμετοχές του ECU βρίσκει κανείς το μουσικό βίντεο «Back on my feet» του Theo Papadoulakis και την ταινία κινουμένων σχεδίων «Drage me» του Νίκου Κέλλη. Θα προβληθεί επίσης η βραβευμένη ταινία της Nanna Kristín Magnúsdóttir «Cubs» η οποία θεωρείται η καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία ανεξάρτητης παραγωγής για το τρέχον έτος.
«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να επιστρέψουμε στην Αθήνα με το ÉCU-On-The-Road» δηλώνει ο Σκοτ Χίλερ, πρόεδρος του φεστιβάλ. «Οι έλληνες ανεξάρτητοι κινηματογραφιστές έχουν υποστηρίξει και συμμετάσχει στα 12 χρόνια που υπάρχει το φεστιβάλ, ενώ έχουν κερδίσει και πολλές διακρίσεις στο ÉCU. Οι ελληνικές συμμετοχές που έχουν παιχθεί στο φεστιβάλ μας στο Παρίσι μαγεύουν και εντυπωσιάζουν το κοινό μας. Ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο και με το ελληνικό κοινό σε αυτές τις βραδιές προβολών στην Αθήνα».

Οσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι της ανεξάρτητης δημιουργικότητας μπορούν να ακολουθήσουν το ECU μέσω Facebook, Twitter ή Instagram.

HeliosPlus