Την κάθετη αντίθεσή του στην κατάργηση του αυτόνομου υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την εξαγγελλόμενη συγχώνευσή του με το υπουργείο Παιδείας στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, εξέφρασε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

«Ο Πολιτισμός, σε όλες τις εκφάνσεις του, αποτελεί ένα δημόσιο αγαθό και θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα της Πολιτείας, πλάι στα δημόσια αγαθά της παιδείας, υγείας και πρόνοιας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο κρίσης όπως η σημερινή» τονίζει ο Σύλλογος.

«Η συγχώνευσή του (σ.σ. του ΥΠΠΟΑ), ακόμη και με την ύπαρξη υφυπουργού, έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν ότι δεν επιφέρει καμία εξοικονόμηση στον κρατικό προϋπολογισμό και δεν προσφέρει καμία ευελιξία.

» Αντιθέτως, αυξάνει τη γραφειοκρατία, δυσκολεύει την εκτέλεση του προϋπολογισμού, την εκτέλεση των έργων ΕΣΠΑ και καθυστερεί τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις που χρειάζονται για να άρουν όλο το προηγούμενο μνημονιακό νομικό καθεστώς και να ανοίξουν τον δρόμο σε γενναίες παρεμβάσεις που θα στηρίζουν- και δεν θα στραγγαλίζουν- την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία» προσθέτει.