Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, αρμόδιου για θέματα πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (λεωφ. Συγγρού 107-109), η τελετή απονομής των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2012 για εκδόσεις του 2011.
Στην τελετή θα απονεμηθούν βραβεία για τη λογοτεχνία και το δοκίμιο, για τη μετάφραση και το παιδικό βιβλίο. Το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου του θα απονείμει ο υπουργός στον Θανάση Βαλτινό.
Από τους βραβευθέντες, θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την κρίση της επιτροπής, απονέμεται στον Γιώργο Συμπάρδη το Βραβείο Μυθιστορήματος για το Υπόσχεση γάμου (Μεταίχμιο), στην Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ το Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή Η ανορεξία της ύπαρξης (Καστανιώτης) και στους Γιάννη Ευσταθιάδη και Έρση Σωτηροπούλου, εξ ημισείας, το Βραβείο Διηγήματος-Νουβέλας για τα έργα τους Άνθρωποι από λέξεις (Μελάνι) και Να νιώθεις μπλε, να ντύνεσαι κόκκινα (Πατάκης) αντίστοιχα.