Οι γυναικείες κραυγές στο διάδρομο έξω απο την αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου του φεστιβάλ, είχαν δώσει το σύνθημα. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε αφιχθεί και μόνο που δεν χύμηξαν πάνω του να τον αρπάξουν. Εκείνος όμως, απτόητος. Χαμογελαστός, φρεσκοξυρισμένος, με ένα κομψότατο γκρι κοστούμι έδειχνε με το δάχτυλό του προς το κοινό μοιράζοντας από δεξιά στ’ αριστερά τα «buon giorno» και τα «grazie». Ενα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα του Κλούνε» είναι η επικοινωνία που έχει με τον κόσμο. Ενα άλλο, το παροιμιώδες πια, χιούμορ του.

O λόγος που έφερε τον Τζορτζ Κλούνεϊ και πάλι στη Μόστρα (έχει δώσει πολλές φορές το παρόν στο συγκεκριμένο φεστιβάλ) ήταν το «Αι Ειδοί του Μαρτίου» («The Ides of March»), η τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε και στην οποία πρωταγωνιστεί παίζοντας τον κυβερνήτη της πολιτείας του Οχάιο ο οποίος φιλοδοξεί να καθήσει στο οβάλ γραφείο του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπόσχεται πάταξη της φοροδιαφυγής των πλουσίων, τον ενδιαφέρει η ισότητα και η ειλικρίνεια. Είναι όμως τόσο ηθικός όσο θέλει να δείχνει, ή μήπως στην ζωή του υπάρχουν σκοτεινά σημεία που μπορούν να βλάψουν την πορεία του; Και τι ρόλο θα παίξει στην τελική ευθεία του δεξύ του χέρι, ο Ράιαν Γκόσλινγκ που κινεί τα νήματα της καμπάνιας του;

«Το αντιμετώπισα σαν ένα ηθικό ζήτημα, ορμώμενος από το ερώτημα αν ισχύει ή όχι το ρητό “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”» είπε ο Κλούνεϊ για το «The Ιdes of March» παραπέμποντας στην εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας όταν ειδοί του Μαρτίου λέγονταν η 15η του μηνός τον Μάρτιο, τον Μάιο, του Ιούλιο και τον Οκτώβριου . Οι πιο γνωστές όμως ήταν του Μαρτίου διότι ένας προφήτης είχε προειδοποιήσει τον Ιούλιο Καίσαρα να προσέχει την 15η ημέρα του μηνός και την ίδια ημέρα ο Αρτεμίδωρος είχε προσπαθήσει να τον προειδοποιήσει με ένα σημείωμα για το σχέδιο δολοφονίας του από τους Βρούτο και Κάσσιο.

«Το ποιός είναι ο Βρούτος και ποιός ο Καίσαρας το αφήνω να το αποφασίσει το κοινό» είπε ο Κλούνεϊ ο οποίος χαρακτηρίζει την ταινία του πολιτικό θρίλερ που μπορεί να αρέσει το ίδιο στους ρεπουμπλικανούς όσο και στους δημοκρστικούς. Ο ίδιος πάντως αρνείται να μπει στην αρένα της πολιτικής. «Εχουμε ένα τόσο ωραίο και έξυπνο παλικάρι στην θέση του Προέδρου. Ποιος ο λόγος να ασχοληθεί κάποιος με την θέση του; Αλλά και να μην βρισκόταν εκεί ο Ομπάμα, αρνητικός θα ήμουν. Είναι προτιμότερο να παίρνεις αποφάσεις για ζητήματα όπως το γύρισμα μιας ταινίας παρά για τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανά την υφήλιο.»