από metereologos.gr
Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
 
 

στη μπούκα

Το πείραμα πέτυχε
στη μπούκα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ενδιαφέρον και αισιόδοξο... Γέμισε το Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου με τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου. Το πείραμα της Στεφανίας Γουλιώτη πέτυχε και καλλιτεχνικά και «εμπορικά».

nnn

Ενα κείμενο, μία ηθοποιός και ένας μουσικός, ο εξαιρετικός Δημήτρης Καμαρωτός, έδωσαν μια άλλη διάσταση στη θεατρική εμπειρία και πράξη.

nnn

«Πόσα έργα βλέπουμε και ξαναβλέπουμε κάθε χρόνο στην Επίδαυρο; Ολο τα ίδια και τα ίδια» έλεγε θεατής φεύγοντας από την Επίδαυρο μετά την πρεμιέρα του «Πλούτου».

nnn

«Προ διετίας δεν είχε ανέβει πάλι η ίδια κωμωδία, με τον Κιμούλη ντυμένο Κριστίν Λαγκάρντ;». «Ναι» απάντησε ο διπλανός του προσθέτοντας «μαζί με τον Γιάννη Μπέζο και τον Πέτρο Φιλιππίδη».

nnn

«Και εφέτος ο Φιλιππίδης παίζει στους "Αχαρνής", που πρόπερσι (2015) είχε κάνει ο Χαραλαμπόπουλος, που τώρα είναι στον "Πλούτο"».

nnn

Σαν ρόδα που γυρίζει...

nnn

Η Ηλέκτρα, η Αντιγόνη, ο Οιδίπους, ο Ορέστης, η Μήδεια είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, οι μεγάλοι ρόλοι, οι μεγάλες τραγωδίες που επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι. Σε αυτό το παζλ προστίθενται οι αριστοφανικές κωμωδίες, με τους «Ιππής» και τους «Σφήκες» να εξαιρούνται συνήθως, εν αντιθέσει με το δημοφιλές τρίγωνο που αποτελείται από τη «Λυσιστράτη», τις «Εκκλησιάζουσες» και τις «Θεσμοφοριάζουσες».

nnn

Και όσο κι αν προσπαθεί το Φεστιβάλ να πρωτοτυπήσει, το υλικό από όπου αντλεί τον προγραμματισμό του είναι συγκεκριμένο - πεπερασμένο.

nnn

Ελάχιστα καλοκαιρινά θέατρα έχουν απομείνει στην πόλη: Κάποτε στις σκηνές - επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας ή της Πατησίων - επιθεωρήσεις, μιούζικαλ ή ευχάριστες κωμωδίες προσέφεραν διασκέδαση και ψυχαγωγία σε όλους εκείνους που παρέμεναν στο κλεινόν άστυ.

nnn

Αλλαξαν όμως τα πράγματα και απέμειναν ελάχιστα καλοκαιρινά θέατρα, όπως το κλασικό Δελφινάριο και η ταράτσα του Λαμπέτη, που ξανάνοιξε.

Και αυτό το καλοκαίρι το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πατρίδα του, τη Νάξο, οργανώνει πρόγραμμα εκδηλώσεων και εργαστηρίων.

nnn

Από το καλοκαίρι του 2016 που εγκαινιάστηκε γίνεται μια συστηματική δουλειά ώστε οι νεότερες γενιές να γνωρίσουν το έργο και τον συγγραφέα που άφησε τη σφραγίδα του στο νεοελληνικό θέατρο.

nnn

Το Μουσείο βρίσκεται στην περιοχή Γρόττα στη Χώρα της.ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτισμός περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ