Το διαμάντι cabochon του poison ring είναι από τα σπανιότερα της περίφημης συλλογής Munnu. Η Εσθήρ σκούπισε γρήγορα με τη λινή πετσέτα το «δαχτυλίδι-δηλητήριο» το οποίο λίγα μόλις λεπτά πριν είχε «βουτήξει» στο Yellowtail Sashimi with Jalapeno. Ο ινδός κροίσος Λάκσμι Μιτάλ, φανατικός πελάτης του εστιατορίου «Nobu», μέσα στο «Badrutt’s Palace» του Σεντ Μόριτζ κούνησε το κεφάλι του βαριεστημένα. Ο μεγιστάνας του χάλυβα έχει συνηθίσει άλλωστε τα… ατυχή περιστατικά με πρωταγωνίστριες κυρίες και δεσποινίδες οι οποίες αυτή, την καλύτερη εποχή του χρόνου (για αυτούς που ξέρουν), επιλέγουν το αριστοκρατικό resort των Ελβετικών Αλπεων. Η παιδική μου φίλη παρατήρησε το πολύτιμο διαμάντι κάτω από το φως. Εμοιαζε απαλλαγμένο από τις πορτοκαλοκόκκινες σταγόνες και τα κομμάτια sashimi. Καθαρό, αστραφτερό, επιβλητικό. Ακριβώς όπως οι κρύσταλλοι στη λίμνη Lej da San Murezzan. Εριξα μια προσεκτική ματιά γύρω μου. Μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας απολάμβαναν το φαγητό τους στο restaurant του διάσημου σεφ Nobu Matsuhisa. Ο γοητευτικός, νεαρός ινδός μεγαλοεπιχειρηματίας Σιντχάρθ Κασλιβάλ συζητούσε γύρω από τον εντυπωσιακό γάμο πάμπλουτων συμπατριωτών του ο οποίος πραγματοποιείται αυτό το weekend στην Αθήνα. Ο Κασλιβάλ, γιος του περίφημου Munnu ο οποίος σχεδίασε για το οικογενειακό, παγκοσμίου φήμης brand Gem Palace, εκπληκτικής αισθητικής συλλογές κοσμημάτων, επισήμανε ότι οι ινδοί tycoons προτίμησαν να αγοράσουν τα πανάκριβα δώρα του γάμου από την boutique στο Upper East Side της Νέας Υόρκης…

Αλογα, ελέφαντες και αθηναϊκές διαδρομές

Το βαθύ μπλε, όμοιο με αυτό των έργων του Υves Klein, τυλίγει σαν ένας μεγάλος «μυστηριώδης» μανδύας το όμορφο τοπίο του high Alpine luxury resort. Η έξοδος από το «Nobu» μάς φέρνει «αντιμέτωπες» με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό νυχτερινό σκηνικό. Μικρές νιφάδες χιονιού, deep blue και χρυσαφένιες ανταύγειες που στέλνουν πάνω στους κρυστάλλους τα φώτα των σαλέ και των υπερπολυτελών ξενοδοχείων του Σεντ Μόριτζ. Η Εσθήρ επιμένει ότι ο «μικρός κύριος» στο charm Fendi πάνω στη βραδινή τσάντα αναρωτιέται αν το ζεύγος Ζαμπλούντοβιτς (παγκοσμίου φήμης συλλέκτες έργων τέχνης) υπάρχει όντως ή απλά είναι δημιούργημα φαντασίας. Την κοιτάζω με βλέμμα μπλαζέ. Οι Ζαμπλούντοβιτς, όπως και άλλοι low profile επιχειρηματίες οι οποίοι επενδύουν εκατομμύρια δολάρια στον χώρο της τέχνης, δεν έχουν θέση στον τηλεφωνικό κατάλογο της Εσθήρ.

Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι επικοινωνεί μαζί μας από την Αθήνα. Η ελληνική πρωτεύουσα το weekend που διανύουμε αποτελεί international προορισμό. Ηχηρά ονόματα της τέχνης, πανίσχυροι ολιγάρχες, top models και τζετ σέτερς οι οποίοι έχουν φθάσει στη χώρα μας με περισσότερα από 500 learjets, γαλαζοαίματοι, στρατιές καλωδιωμένων bodyguards, διάσημοι Djs και performers, αργεντίνικα λευκά και μαύρα άλογα και ελέφαντες με χρυσοποίκιλτους μανδύες δημιουργούν φαντασμαγορικό σκηνικό. Ο Λάκσμι Μιτάλ, ο οποίος επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι με τη θαλαμηγό του τη Μύκονο, συμφωνεί ότι η σπουδαία εικαστική διοργάνωση documenta 14 και ο γάμος νεαρών γόνων των πάμπλουτων (ινδικής καταγωγής) οικογενειών Ισρανί και Ραμνανί τοποθετούν τη χώρα μας στον αστραφτερό χάρτη του παγκόσμιου κοινωνικού γίγνεσθαι. Superbe!

Fairy tail και η αποκλει-στικότητα της «Σίβυλλας»
O κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φωτογραφίζει τα άλογα και τους ελέφαντες που κάνουν βόλτες στην πλατεία Συντάγματος. Πρόκειται για υπερθέαμα το οποίο θυμίζει Bollywood. Οι τουρίστες φωτογραφίζουν βγάζοντας κραυγές ενθουσιασμού, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν λάβει θέσεις σε στρατηγικά σημεία, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Κάποιοι μεγαλύτεροι στην ηλικία έτσι όπως παρακολουθούν το νεαρό ζευγάρι Σερένα Ισρανί και Νταλαμάλ Ραμνανί να βγαίνει από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» και να βολτάρει με χρυσαφένιες άμαξες στο Σύνταγμα θυμούνται τους γάμους 53 χρόνια πριν (18 Σεπτεμβρίου 1964) του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου Β΄ με τη δανή πριγκίπισσα Αννα-Μαρία. Μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη είχαμε αναφερθεί πρώτοι (5 Μαρτίου 2017 με τίτλο «Ο γάμος του ινδού κροίσου») στο κινηματογραφικού τύπου αυτό fairy tail (με τις τριήμερες εκδηλώσεις) το οποίο «ξετυλίγεται» με εκτυφλωτικά χρώματα στην γκρίζα Αθήνα του Μνημονίου.

Μαγικό φως…J’ai mal a la tete!

Οι συνεχείς διαδρομές ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι με κάνουν να πλήττω αφάνταστα. Η Καρολίν Μαυρολέων και ο ιταλός, αριστοκρατικής καταγωγής σύζυγός της Πάολο Μαρτζότο έχουν ήδη φθάσει στη βίλα τους στο Πόρτο-Beverly-Χέλι. Ο σημαντικός δημιουργός Μπομπ Γουίλσον, ο οποίος βρέθηκε για ένα 24ωρο στην Ελλάδα με αφορμή την παρουσίαση (στο Μουσείο της Ακροπόλεως) της εικαστικής δημιουργίας «La Traviata», δεν μπόρεσε τελικά να επισκεφθεί την περιοχή στην οποία αγαπούν να περνούν τις διακοπές τους οι έλληνες ισχυροί του χρήματος. Η καλή του φίλη, στενή συνεργάτρια του Φερνάντο Μποτέρο, Μάγδα Μπαλτογιάννη, έδειχνε ενθουσιασμένη όταν κοιτούσε το γλυκό φως της «La Traviata». Κορυφαίοι συλλέκτες όπως οι Φράνσις Ρέινολντς, Μπεατρίτσε Μπούλγκαρι, Χανς Ούλμπρια-Ομπριστ (της «Serpentine»), Αλεσάντρα Φιορούτσι, Ντε Μενίλ (έφθασαν στην Αθήνα από το Μεξικό και την παραλία Cabo San Lucas όπου «συνάντησαν» το ωραίο ζευγάρι Γκουίνεθ Πάλτροου – Μπραντ Φάλσκουκ), oι patrons της Tate Modern, των Guggenheim, Palais De Tokyo και γνωστών galleries (η Χριστίνα Παπαδοπούλου της Gagosian παρέθεσε dinner, στο «Zonars») χάρισαν αυτό το «magic touch» στην πόλη.

Μοναδικές, πραγματικά μαγικές στιγμές κοντά σε αγαπημένους ανθρώπους έζησε ο μεγαλοεπιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης. Ο κρητικής καταγωγής κ. Βαρδινογιάννης στη διάρκεια συγκινητικής τελετής ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως. Την πλακέτα παρέδωσε ο πρόεδρος της ΠΕ κ. Γιώργος Μαριδάκης.

Αποκαλύψεις με… Jalapeno!

Λίγο μετά τα Χριστούγεννα παρακολουθούσα μια γοητευτική low profile γυναίκα, τη Μόνικα, σύζυγο του Καράν Ισρανί, μεγιστάνα στον παγκόσμιο χώρο των τηλεπικοινωνιών, να επισκέπτεται το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Η κυρία Ισρανί έκανε τις συνεννοήσεις για τον γάμο της κόρης της. Το πολυπόθητο deal για το διεθνές ευτυχές γεγονός, το οποίο θα αφήσει πολλά χρήματα στην ελληνική πρωτεύουσα, έγινε αποκλειστικά από τον γενικό διευθυντή των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρεταννία» και «King George», Τίμοθι Ανανιάδη, μια διεθνή προσωπικότητα στον χώρο του τουρισμού. Αναμένω με ανυπομονησία δημοσιεύματα γύρω από τη γαμήλια τελετή, τα big parties, τη διαμονή στις σουίτες των δύο hotels, το dinner στο «Da Lu» και δήθεν αποκαλύψεις πασπαλισμένες με… fake Jalapeno! Διασκεδάζω αφάνταστα. Πληροφορούμαι ότι ένα mega yacht θα ταξιδέψει το ζευγάρι στις Σπέτσες και στη Μύκονο πριν «κατηφορίσουν» στη Νότια Ιταλία. Οι νεόνυμφοι θα κατοικούν μεγάλο μέρος του χρόνου στο Λονδίνο, ακολουθώντας έτσι το «παράδειγμα» των Ισρανί.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ