Η Μέριλ Στριπ με δημιουργία του οίκου Elie Saab

Το κακόγουστο σατέν φόρεμα της Ντακότα Τζόνσον στο χρώμα της σαμπάνιας (με την υπογραφή Gucci) και η μπλε φόρμα (Elie Saab) της Μέριλ Στριπ με τα κρύσταλλα και την μεγάλη ουρά απασχόλησαν το κοινό και τα media ίσως… περισσότερο από την τεραστίων διαστάσεων γκάφα στην διάρκεια της 89ης απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Η γκάφα μεγατόνων απέδειξε ότι δεν είναι όλα τόσο τέλεια προετοιμασμένα για μια τόσο σημαντική τελετή. Ο Γουόρεν Μπίτι και η Φαίη Νταναγουέι όταν έπαιζαν μαζί πριν πολλά-πολλά χρόνια στην εμβληματική ταινία «Μπόνι και Κλάιντ» κατόρθωσαν να «σπάσουν» την κινηματογραφική οθόνη με την απίστευτη γοητεία τους. Η εικόνα τους στο Dolby Theatre δεν θύμιζε τίποτα από τα παλιά. Γερασμένοι, έκπληκτοι ανήμποροι να αντιδράσουν μπροστά σε ένα ξαφνικό γεγονός.

Τελικά όλα διορθώθηκαν. Το «Moonlight» κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας. Οι «σωστοί» συντελεστές» ανέβηκαν στην σκηνή. Η Ντακότα Τζόνσον σταμάτησε (καθισμένη στην καρέκλα αυτών που παρακολουθούσαν) να «κουνάει» αμήχανα το τεράστιο φιόγκο του Gucci. Η Μέριλ Στριπ ανάγκασε τον οίκο Chanel να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη για λογαριασμό του Καρλ Λάγκερφελντ. Η big star ποτέ δεν ζήτησε χρήματα από τον Γαλλικό οίκο με σκοπό να φορέσει δημιουργία του. Η πολυβραβευμένη κυρία Στριπ απλά επέλεξε Elie Saab, τον ηγέτη των super glamorous βραδινών outfits στον χώρο της παγκόσμιας Υψηλής Ραπτικής.



Η Έμμα Στόουν με δημιουργία του οίκου Givenchy by Riccardo Tisci

Η Έμμα Στόουν η οποία κέρδισε το Oscar A’ Γυναίκειου ρόλου (για το «La La Land») φορούσε ένα από τα ωραιότερα φορέματα της βραδιάς. Ολόχρυσο με κρόσσια του οίκου Givenchy by Riccardo Tisci ο οποίος αναχωρεί λέει για Μιλάνο με σκοπό να αναλάβει τον οίκο Versace. Η Σάλμα Χάγιεκ ήταν όμορφη με μαύρο Alexander McQueen. Η παρουσία της Μόνικα Λεβίνσκι ήταν πραγματική έκπληξη.

Η Χάλι Μπέρι έκανε μια σέξι εμφάνιση με Versace. Η Νικόλ Κίντμαν επέλεξε Armani privée, η Σαρλίζ Θερόν Dior, η Μισέλ Γουίλιαμς Louis Vuitton Υψηλής Ραπτικής, η Τζένιφερ Άνιστον μαύρο Versace με κρύσταλλα.

Μετά το τέλος της τελετής απονομής ακολουθήσαν big parties. Δημοφιλέστερο όλων αυτό του «Vanity Fair». Τα Αγγελάκια της Victoria’s Secret ήταν εκεί. Υπέροχες εικόνες for your eyes only….