Πίνακας του Ματίς

Ο κολλεξιοναίρ Γκαλάτσι Γκαλάτσι θεωρεί ότι ο πίνακας «The Dance» του Ματίς όπως και ο «Lilac of Argenteuil» του Μονέ είναι από τους ωραιότερους διεθνώς. «Μαγευτικά έργα τέχνης που ο καθένας θα ήθελε να έχει στη συλλογή του» ψιθυρίζει η σύζυγος του Pόμαv Αμπράμοβιτς Ντάσα Ζούκοβα. Η γνωστή άκρως γοητευτική γκαλλερίστα (η αίθουσα τέχνης «Garage» θεωρείται μια από τις πλέον ισχυρές σε διεθνές επίπεδο) θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα και ακριβά έργα τέχνης σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι πίνακες του Γκωγκέν εμπνευσμένοι από την Ταϊτή, έργα των Σεζάν, Ρενουάρ, Πικάσσο, Βαν Γκόγκ θα εκτεθούν σε λίγες μέρες (22 Οκτωβρίου) στο Παρίσι και το μοναδικής ομορφιάς Fondation Louis Vuitton. Ο ι ειδικοί χαρακτηρίζουν τα έργα των μεγάλων αυτών καλλιτεχνών τις καλύτερες δουλειές που έκαναν ποτέ. Οι δουλειές τους παρουσιάζονται στο ίδρυμα – δημιούργημα του διάσημου αρχιτέκτονα Frank Gehry μέσα από ένα εξαιρετικής σημασίας εικαστικό event. Εξαιρετικά έργα εκτυφλωτικά χρώματα, εμβληματικές υπογραφές, εκατόν τριάντα masterpieces Impressionist και Modernist καλλιτεχνών. Προσωπικότητες από όλες τις περιοχές του κόσμου θα φθάσουν στην Γαλλική πρωτεύουσα. Κάποιοι από αυτούς έδωσαν ήδη το παρόν στο private dinner το οποίο παρέθεσε στην Αγία Πετρούπολη ο Mike Piotrowski διευθυντής του State Hermitage Museum. Το ιδιωτικό δείπνο (μαζί με τους μεγιστάνες του πλούτου βρίσκονταν κορυφαίοι curators και κριτικοί τέχνης) παρατέθηκε στις θεαματικές αίθουσες του Menshikov Palace. Tycoons συνοδευόμενοι από τις καλλίγραμμές συντρόφους τους με ογκώδη αμύθητης, αξίας μπιζού συλλέκτες παγκόσμιας εμβέλειας και γκαλλερίστες έφθασαν στην Αγία Πετρούπολη με τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα. Τα συγκεκριμένα private jets ετοιμάζουν και πάλι τις μηχανές τους για την Πόλη του Φωτός. Αυτή είναι πράγματι η πιο ακριβή έκθεση στον κόσμο της τέχνης. Βασισμένη στη συλλογή του Ρώσου συλλέκτη Shchukin. Η κολεξιόν του Sergei Shchukin στοιχίζει κάτι περισσότερο από 10 billion σύμφωνα με Γάλλους ειδικούς.

Ο σημαντικότερος «άγνωστος» συλλέκτης του πλανήτη

Πίνακας του Γκωγκέν

Ο πίνακας «Are you jealous?» του Πωλ Γκωγκέν και ο «Harmony In Red» είμαι σίγουρη ότι θα κλέψουν καρδιές μέσα στο Fondation Louis Vuitton. Δίπλα από τα έργα τέχνης οι νεόπλουτοι Ρώσοι κροίσοι και οι νεαρές σύζυγοι με μπιζού της νέας κολλεξιόν Cartier. Η boutique του εμβληματικού Γαλλικού οίκου κοσμημάτων στην Αγία Πετρούπολη είναι εξάλλου από τις πλέον εντυπωσιακές σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάποιοι από τους Ρώσους μεγιστάνες της νέας γενιάς είχαν ξεκινήσει να επενδύουν σε έργα τέχνης. Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν «πέσει» σε συλλογές με σημαντικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών. Ξαφνικά όμως οι Ρώσοι σταμάτησαν να επενδύουν στην τέχνη. Τα οικονομικά προβλήματα στην Ρωσία τους έκανα να αναθεωρήσουν γύρω από τις επενδύσεις τους. Κάποιοι από αυτούς άρχισαν μάλιστα να βγάζουν στο σφυρί έργα της συλλογής που κάποτε ήταν τόσο πολύτιμα για αυτούς.

Οι Φρανσουά Ολάντ και Βλαντιμίρ Πούτιν θα φθάσουν στις 22 Οκτωβρίου στο Παρίσι. Ο Shchukin σύμφωνα με τον Evan Beard σύμβουλο πολλών μεγάλων κολλεξιοναίρ έχει αποδειχθεί ότι υπήρξε ο σημαντικότερος («κρυφός» η καλύτερα low profile) art collector μοντέρνας τέχνης που η ανθρωπότητα γνώρισε ποτέ.

Νέες συνήθειες…

Ο Sergei Shchukin ένας πλούσιος επιχειρηματίας από την Μόσχα άρχισε να επισκέπτεται τα Παρισινά αριστοκρατικά σαλόνια το 1890. Τότε έκανε και την πρώτη του επαφή με τους Ιμπρεσιονιστές καλλιτέχνες. Ο Shchukin μετέφερε έργα των Σεζάν, Ρενουάρ Μονέ στην Μόσχα. Τότε μια καινούργια τάξη πλούσιων επιχειρηματιών είχε αρχίσει να ενδιαφέρεται για την τέχνη. Ο Ρώσος ολιγάρχης «επέβαλλε» στους συναδέλφους του οι οποίοι επιθυμούσαν να επενδύσουν στην τέχνη το «touch» από την πλούσια bourgeoisie. Πολλά έργα των Πικάσσο και Ματίς βρίσκονται σε μεγάλα δωμάτια μέσα στο Trubetskoy Palace της Μόσχας. Αυτό ήταν το σπίτι του συλλέκτη από το1890 έως και το 1917.

Το δείπνο στην Βρετανική πρεσβεία

Χάρης Οικονομόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Τζόν Κίτμερ. Φωτογραφία: Studio Panoulis

Τι κτίριο της Βρετανικής πρεσβείας στον αριθμό δύο της οδού Λουκιανού στο Κολωνάκι είναι από τα ωραιότερα νεοκλασικά της Αθήνας. Η λευκή αριστοκρατική κατοικία στην οποία πέρασε κάποια χρόνια της ζωής του ο Ελευθέριος Βενιζέλος άνοιξε τα σαλόνια του με τα λευκά χρώματα, τις χρυσαφένιές και κόκκινες βελούδινες «λεπτομέρειες» μερικές βραδιές πριν.

Το δείπνο με τίτλο «Back to business» που διοργάνωσε το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο συγκέντρωσε σημαντικά ονόματα της επιχειρηματικής πολιτικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής. Οι Πρόεδροι του British Hellenic Chamber of Commerce Χάρης Οικονομόπουλος και Ευγενία Χανδρή καλωσόρισαν μέσα από την εκδήλωση τον ερχομό του φθινοπώρου και την νέα business season. Επίσημος προσκεκλημένος – ομιλητής στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της «Νέας Δημοκρατίας» Κυριάκος Μητσοτάκης.

H ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αλεξία Μπακογιάννη, Καθλήν Μακροπούλου. Φωτογραφία: Studio Panoulis

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. K. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαρθρωτικών αλλαγών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιστροφή των επενδύσεων – ελληνικών και ξένων –, αλλά και του ικανού ανθρώπινου δυναμικού, στη χώρα και επομένως τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Σε ό,τι αφορά στον δημόσιο τομέα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για γενναία περικοπή δαπανών, μην παραλείποντας βεβαίως να υπογραμμίσει πως το πρόβλημα δεν εστιάζεται στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά στην αδυναμία αξιοποίησης και αξιολόγησής τους. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ελάφρυνσης της δυσβάσταχτης – για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – φορολογίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η εφαρμογή μιας ηπιότερης φορολογικής πολιτικής θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα σε επίπεδο εσόδων, κυρίως γιατί θα βελτιώσει τη συλλογική συνείδηση και θα περιορίσει δραστικά την φοροδιαφυγή. Τέλος, ο κ. Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ως βασική προϋπόθεση της εξόδου από την πολιτική και οικονομική κρίση την άμεση δρομολόγηση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος, χωρίς περιορισμούς ως προς το εύρος της, διαδικασία που αποτελεί την μοναδική «θεραπεία» πολλών από τα κακώς κείμενα του πολιτικού μας συστήματος.

Η ομιλία του Χάρη Οικονομόπουλου

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος, Έλληνας πρόεδρος του Ελληνοβρεταννικού Επιμελητηρίου, εξέφρασε την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και των Ελλήνων πολιτών για το πολιτικό περιβάλλον που αντί να συσπειρωθεί και να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οδηγεί τα τελευταία οκτώ χρόνια ως ακυβέρνητο πλοίο σε όλο και πιο τρικυμιώδεις θάλασσες.

«Μόνο στα τελευταία 6 χρόνια, έχουμε αλλάξει 6 πρωθυπουργούς , 7 υπουργούς οικονομικών και 10 υπουργούς εξωτερικών», υπογράμμισε ο κ. Οικονομόπουλος, «τη στιγμή που το Η.Β. και η Γερμανία αντιμετώπισαν την κρίση με έναν. Και είμαστε εμείς οι απλοί πολίτες και οι επιχειρηματίες που συνεχίζουμε να προσπαθούμε και να ρισκάρουμε, να εργαζόμαστε και να επενδύουμε στη χώρα μας, παρότι όλα αυτά τα χρόνια κανένας από τους κυβερνώντες δεν μας παρείχε ούτε ξεκάθαρο σχέδιο πλεύσης ούτε σταθερότητα, αλλά ούτε και συγκεκριμένο στόχο.»

Η ομιλία της Ευγενίας Χανδρή

Ευγενία Χανδρή, Γιασμίν Οικονομοπούλου. Φωτογραφία: Studio Panoulis

Η Βρετανίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρεταννικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κα Ευγενία Χανδρή, ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη κ. John Kittmer, άοκνο συμπαραστάτη και οικοδεσπότη των εκδηλώσεων με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα κατά την 4ετή θητεία του στη χώρα μας: «Λάτρης και δεινός γνώστης της ελληνικής γλώσσας και παιδείας, ο κ. John Kittmer επανέφερε τον Λόρδο Μπάυρον στην περίοπτη θέση που του ανήκε στην κεντρική αίθουσα υποδοχής του ιστορικού κτηρίου της κατοικίας του Άγγλου Πρέσβη, που με την ενεργητικότητά του, τον ενθουσιασμό του, το εκτόπισμά του και την λάμψη του, το μετέτρεψε σε πυρήνα επαγγελματικών εκδηλώσεων».

«Ειδικά αυτή η βραδιά», τόνισε η κα Ευγ. Χανδρή, «είναι μεγάλης συναισθηματικής σημασίας, αφού αυτό είναι το τελευταίο Β2Β δείπνο με οικοδεσπότη τον κ. John Kittmer». Ολοκληρώνοντας η πρόεδρος του BHCC, ευχαρίστησε θερμά τον κεντρικό ομιλητή κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τον κ. Νίκο Μακρόπουλο, αντιπρόεδρο του BHCC και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, που ήταν Diamond Sponsor της εκδήλωσης, ο οποίος και προλόγισε τον κ. Μητσοτάκη.

Νεανικά χαμόγελα γεμάτα «ΕΛΠΙΔΑ»

Φωτογραφία: Studio Panoulis

Μια διαφορετική όμορφη Κυριακή έζησαν οι γονείς και τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση “The Margi Family Day Out’’ την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή «Elpida Youth» του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’. Τοποθεσία το “Margi Farm” στα Καλύβια Αττικής.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση του προγράμματος της Επιτροπής «Elpida Youth» για τη δημιουργία Πρότυπης Θεραπευτικής Καλοκαιρινής Κατασκήνωσης για τα παιδιά με καρκίνο.

Οι πύλες της φάρμας άνοιξαν στις 11 το πρωί. Μικροί και μεγάλοι άρχισαν να καταφθάνουν στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο – απόλυτα εναρμονισμένο με τη φύση.

Τα διαδραστικά και δημιουργικά παιχνίδια στα οποία πήραν μέρος με μεγάλο ενθουσιασμό, έδωσαν λίγο αργότερα τη θέση τους στο μαγείρεμα αλλά και στη δοκιμή κρασιών, ώστε μέχρι το μεσημέρι να είναι όλα έτοιμα για το απολαυστικό μπάρμπεκιου γεύμα.

Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιουργήσουν στο εργαστήρι κεραμικής, ενώ κάποιοι άλλοι δοκίμασαν τις ικανότητές τους σε αθλητικές δράσεις. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα ζώα της φάρμας και οι μεγάλοι με το καλαίσθητο παζάρι που είχε στηθεί με χειροτεχνίες των εθελοντών της ‘’ΕΛΠΙΔΑΣ’’, γλυκά, φρούτα, μπλουζάκια και βιολογικά προϊόντα.

Η εκδήλωση περιλάμβανε και λαχειοφόρο αγορά. Την κλήρωση συντόνισε ο Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ, Σάκης Ρουβάς, που συμμετείχε στην εκδήλωση μαζί με τη σύζυγό του Κάτια Ζυγούλη και τα παιδιά τους.

Φεύγοντας, αργά το απόγευμα, όλοι δήλωσαν ότι το μεγαλύτερο δώρο που κέρδισαν ήταν η συμμετοχή σε μια συλλογική πρωτοβουλία με ευγενικό σκοπό, όπως και ο πολύτιμος χρόνος που πέρασε όλη η οικογένεια κοντά στη φύση.

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Εκδήλωσης της «Elpida Youth» ήταν οι: Tatiana Blatnik, Μαριάννα Γουλανδρή, Λάουρα Λαλαούνη Μακροπούλου, Αλεξία Βαρδινογιάννη, Χρυσή Βαρδινογιάννη, Τόνια Βασιλοπούλου, Έμιλυ Βαφειά, Νάσια Θανοπούλου, Αναστασία Κολλάκη, Αλίκη Μαρκάντια Λαμπροπούλου, Λένα Οικονομίδη, Ισμήνη Παναγιωτίδη, Μαρία Παπαθανασίου Αρώνες, Ελίνα Σμπώκου, Κλαίρη Τσαβλίρη, Λώρα Τσουκαλά, Κατερίνα Τσάγκα Κεφαλογιάννη, Χριστίνα Φιλιαγκουρίδου.

Στον «Τοίχο των Αστεριών» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Φωτογραφία: Studio Panoulis

Ο «Τοίχος των Αστεριών» στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων είναι γεμάτος από υπογραφές σπουδαίων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιος Αυγερινός συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του «Συλλόγου φίλων Παιδιών με Καρκίνο Ελπίδα» κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τοποθέτησε εκεί το αστέρι του μεγαλύτερου μη κυβερνητικού οργανισμού της χώρας. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι πλέον ο νέος μεγάλος σύμμαχος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» στον αγώνα τους για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Ο ΕΕΣ συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης στον τομέα της δωρεάς μυελού των οστών. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε η Πρέσβειρα της UNESCO κ. Βαρδινογιάννη μέσα από το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ο Ολυμπιονίκης Γιαννιώτης στην εκδήλωση της COSMOTE

Δημοφιλή πρόσωπα από τον χώρο των επιχειρήσεων του αθλητισμού και της showbuisness έδωσαν το παρών σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα της COSMOTE στο Μαρούσι. Τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus τα πιο εξελιγμένα iPhone τα οποία παρουσιάστηκαν πότε «βρέθηκαν» στα χέρια προσωπικοτήτων που ανηφόρισαν στα βόρεια προάστια. Τα νέα iPhone τρέχουν στην Ελλάδα με ταχύτητες 375 mbps αποκλειστικά από την COSMOTE. Είναι ανθεκτικά στο νερό και την σκόνη με οθόνες Retina HD 4, 7 και 5 αντίστοιχά. Διατίθεται σε χρυσό μαύρο , ασημί ροζ – χρυσό και το νέο απόλυτο μαύρο. Ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης και οι Γιάννης Μπουρούσης Τζέιμς Γκιστ συγκέντρωσαν όπως είναι φυσικό γύρω τους πολλούς θαυμαστές.

Ποιους επισκέφθηκε ο πολυπράγμων George;

H νέα φθινοπωρινή σαιζόν ξεκίνησε μάλλον δυναμικά. Εκδηλώσεις εκθέσεις ζωγραφικής επισκέψεις σε ενδιαφέροντες χώρους. Ο γνωστός P.R. Manager Γιώργος Ντάβλας μετά από μια μικρή ανάπαυλα τους καλοκαιρινούς μήνες ξεκίνησε και πάλι ένα «ατελείωτο» ταξίδι στον πάντα ενδιαφέροντα πολύχρωμο κόσμο των επιχειρήσεων και της showbusiness. O George βρέθηκε κοντά στον συνεργάτη και φίλο Μάριο Λακιώτη της γνωστής εταιρίας πλακιδίων ειδών υγιεινής και θέρμανσης. Μιας εταιρίας η οποία δραστηριοποιείται με την πραγματοποίηση σημαντικών έργων σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Η όμορφη Ναταλία κάνει shopping

Η Ναταλία Δραγούμη φορούσε μια τζιν σαλοπέτα η οποία αποτελεί το απόλυτο φθινοπωρινό trend. Μαυρισμένη γυμνασμένη με κάποιες ανοιχτόχρωμες νέες ανταύγειες στα μακριά καστανά μαλλιά της. Η δημοφιλής ηθοποιός επισκέφθηκε το Athens Metro Mall και πραγματοποίησε τις πρώτες φθινοπωρινές αγορές για το σπίτι από το αγαπημένο της «ΔΙΑΦΑΝΟ». Ένα χώρο που η Ναταλία επισκέπτεται πολύ συχνά. Ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί…