Οι άψογοι κοιλιακοί της Εσθήρ διαγράφονταν μέσα από το κατάλευκο slashkini του Hervé Léger. Ενα από τα ασημένια charms του μαγιό, το οποίο αποτελεί το πλέον hot trend του εφετινού καλοκαιριού, καρφώθηκε στο πτερύγιο του γκρίζου καρχαρία. Τίναξε τον χρυσόξανθο χείμαρρο των μαλλιών της και συνέχισε τις βόλτες στην πλάτη του plastic shark, πολύτιμου έργου τέχνης με την υπογραφή του Jeff Koons. Κάρφωσα το πιρούνι μου στην καυτή πατάτα η οποία βρισκόταν στο κέντρο του πιάτου Coraline. Δίπλα ακριβώς μια μικρή ποσότητα από παγωμένη λευκή σος ερχόταν σε αντίθεση με το εκτυφλωτικό πορτοκαλί, ένα χρώμα που λάτρευε ο Oscar de la Renta. Ο μεξικανικής καταγωγής σεφ Ερνάν Oρτέγκα με πληροφόρησε ότι ο θρυλικός μετρ της μόδας είχε εμπνευστεί το σχέδιο του συγκεκριμένου σερβίτσιου το 2006. Οταν το super model Kirsten Dunst φόρεσε μια μακριά τουαλέτα της συλλογής του γεμάτη με λευκά και πορτοκαλί λουλούδια για το εξώφυλλο της αμερικανικής «Vogue». Ρώτησα τον σεφ Ορτέγκα αν υπήρχε πράγματι τρόπος να «δροσίσω» μια καυτή πατάτα. Τα λόγια του νέου υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παύλου Χαϊκάλη, ότι δηλαδή κρατάει στα χέρια του μια καυτή πατάτα (αναφερόταν στο ιδιαίτερα σκληρό πακέτο μέτρων του Μνημονίου για Ασφαλιστικό και συντάξεις) την οποία όμως θα προσπαθήσει να… δροσίσει, με είχαν βάλει σε σκέψεις γύρω από τις γαστριμαργικές μου επιλογές. Ο brutal Ερνάν, ο οποίος είχε εγκαταλείψει τις θερινές πανάκριβες εγκαταστάσεις του private club «Soho House» στο χωριό Great Tew του Oxfordshire της Μεγάλης Βρετανίας για να «πετάξει» στη mykonian βίλα Κασσανδρή, κούνησε αρνητικά το κεφάλι του.
Στους ρυθμούς του Χάι Κάλι, της Λόχαν, της Μπαρός
Οι δυνατές μουσικές που έβγαιναν από το εσωτερικό της οικίας του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή με έκαναν να τοποθετήσω τις διαμαντένιες ωτοασπίδες στα αφτιά μου. Το λαοφιλές Χάλι Γκάλι που όλοι έμαθαν να χορεύουν μέσα από την ελληνική ταινία «Η σοφερίνα» είχε μετατραπεί σε Χάι Κάλι! Με το ίδιο ακριβώς μουσικό χαλί. Ο πάμπλουτος οικοδεσπότης μας και οι billionaires φίλοι του παραδέχθηκαν αυτό που γνωρίζουν εδώ και ημέρες οι φανατικοί των social media. Ο Παύλος Χαϊκάλης, πρώην super πετυχημένος συνεργάτης του Λάκη Λαζόπουλου στους «10 Μικρούς Μήτσους», είναι πλέον ο απόλυτος, καινούργιος πρωταγωνιστής της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής. Η Εσθήρ άρχισε να χορεύει ρυθμικά πάνω στην πλάτη του καρχαρία. Οι λευκές διαφάνειες του slashkini με τις πολλές λωρίδες συναγωνίζονταν αυτές της ηθοποιού Λίντσεϊ Λόχαν. Η αμερικανικής καταγωγής συνάδελφος του κ. Χαϊκάλη έκανε μπάνιο στην Ψαρού με τα total-white εσώρουχά της. Οι θαμώνες όμως της κοσμοπολίτικης παραλίας και του δημοφιλούς beach bar «Nammos» προτιμούσαν να κοιτάζουν γεμάτοι θαυμασμό την εκρηκτική βραζιλιάνα supermodel Ανα-Μπεατρίς Μπαρός η οποία τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στα κόκκινα μαγιό. Η Μπαρός συνοδευόταν και σε αυτό το mykonian ταξίδι της από τον μεγαλοεπιχειρηματία σύντροφό της Καρίμ Ελ Σιάτι.
Συναυλίες για… billionaires
Το ζευγάρι συνηθίζει κάθε χρόνο τέτοια εποχή να κάνει μακράς διαρκείας διακοπές στο κατάλευκο νησί του Αιγαίου. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής επιμένει ότι το top model και ο επιχειρηματίας θα παραμείνουν στη Μύκονο ως το τέλος Ιουλίου. Δεν γνωρίζω ποια είναι τα σχέδια ανθρώπων οι οποίοι μέσα σε λίγα 24ωρα βρίσκονται από την Ιμπιζα στη Μύκονο και από εκεί στο St. Barth. Ο golden heir στενός φίλος του Καρίμ έχει κλείσει εδώ και βδομάδες πρώτο τραπέζι-πίστα στη μεγάλη συναυλία του «Nammos» με guest stars τον έλληνα λαϊκό αοιδό Αντώνη Ρέμο και τον γαλλικής καταγωγής τραγουδιστή Ντανί Μπριγιάν. Οι δύο singers θα «πρωταγωνιστήσουν» (31 Ιουλίου) σε μια εντυπωσιακή performance on the beach με εισιτήριο 1.000 ευρώ το άτομο. Με γαλλικές σαμπάνιες και χαβιάρι πάνω στο τραπέζι. Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ τον monsieur Μπριγιάν στη Mykonian live performance. Ο κ. Χούλιο Ιγκλέσιας, ο οποίος τραγούδησε πέρυσι την ίδια εποχή στο λαμπερό spot της Ψαρούς, παρέπεμπε μάλλον σε άλλες εποχές. Αν και διατηρεί πολλούς θερμούς θαυμαστές ανάμεσα στους έλληνες ισχυρούς του χρήματος.
Η Αριστερή Πλατφόρμα άφωνη μπροστά στους εκτοξευτήρες… σαμπάνιας!
Η Εσθήρ επιμένει ότι κάποιοι από τους greek businessmen οι οποίοι «κρύβονται» λόγω της άσχημης οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας πίσω από τους τοίχους των mykonian mansions και τις βαριές «κουρτίνες» των yachts τους θα τολμήσουν να εμφανιστούν τελικά στη συναυλία. Oπως ακριβώς έκαναν στα δύο parties με αφορμή το opening του «LING LING by HAKKASAN». Οι σαουδάραβες, τούρκοι, βραζιλιάνοι και ισραηλινοί billionaires έχουν ήδη κλείσει τραπέζι. Εξακολουθούν να επιλέγουν φανατικά τη Μύκονο και τα ολονύχτια gatherings στην άμμο. Στο Νησί των Ανέμων υπάρχουν άλλωστε εκτοξευτήρες πανάκριβης, συλλεκτικής γαλλικής σαμπάνιας. Οι σαμπανιολάγνοι αφήνουν τους δραχμολάγνους και τον πρώην υπουργό της Αριστερής Πλατφόρμας και των εφόδων στις θυρίδες της Τράπεζας της Ελλάδος Σκρουτζ Μακ Λαφαζάν να τρώνε τη σκόνη τους.
Η Μαρί-Σαντάλ στις Σπέτσες, η βασίλισσα Σοφία στο «Milos»
Η Μαρί-Σαντάλ, μια από τις κομψότερες γυναίκες του πλανήτη, είμαι σίγουρη ότι θεωρεί όλα αυτά γύρω από τους εκτοξευτήρες σαμπάνιας και τα μπάνια των σιλικονούχων stars με τα εσώρουχά τους ως καταστάσεις très banal. Η πριγκίπισσα θα «πετάξει» όμως στη Μύκονο την επόμενη εβδομάδα. Η Μαρί-Σαντάλ, ο Παύλος, η fashion icon κόρη τους Μαρία-Ολυμπία και τα υπόλοιπα παιδιά τους θα βρεθούν στο νησί με καλούς φίλους, όπως η Μπέσυ Λαιμού και άλλα μέλη της ελληνικής παροικίας του Λονδίνου. Το ζεύγος Παύλου – Μαρί-Σαντάλ πριν από λίγα 24ωρα «πέρασε» από το Πόρτο Χέλι στις Σπέτσες. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Αννα-Μαρία, οι οποίοι τους φιλοξενούν στο σπίτι τους στο Πόρτο – Beverly – Χέλι, τους συνόδευσαν στο γεύμα τους στο «Il Padrino». Την αδελφή του τέως βασιλιά, Queen Sofia της Ισπανίας, συνάντησα το μεσημέρι της προηγούμενης Δευτέρας στο εστιατόριο «Milos» του «Athens Hilton». Συνοδευόταν από την αδελφή της, πριγκίπισσα Ειρήνη, και μια στενή της φίλη. Ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ άφησαν το καινούργιο τους yacht «MARI-CHA III» κάπου στην Καραϊβική. Ο σαουδάραβας πρίγκιπας Φάχαντ έστειλε «σήμα» σε έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες φίλους του ότι βρίσκεται με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του στην Κρήτη…

Το χρυσό ελληνικό καλοκαίρι των big stars

Η Εσθήρ παρασύρεται από το ολόχρυσο σύννεφο του συλλεκτικού καμπανίτη. Πίνει σαμπάνια Armand de Brignac και μιλάει στο κινητό με τη στενή της φίλη Ιρίνα Σάικ. Η ρωσίδα καλλονή βρισκόταν στη Νότια Ιταλία. Η στενή μου φίλη λέει στην Ιρίνα ότι η Mykonos είναι και το εφετινό καλοκαίρι γεμάτη από ξένους billionaires, διάσημους stars, top models, κορυφαίους Djs (Cavo Paradiso) και πολυτελή yachts. Της μιλάει για τα φοβερά παπούτσια με τα διάφανα τακούνια και την υπογραφή Charlotte Olympia τα οποία φόρεσε η Ευγενία Νιάρχου στο party με αφορμή το opening της νέας της boutique κοσμημάτων «Venyx» μέσα στο «Belvedere Hotel». Το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουλίου η Μύκονος γέμισε από νεαρούς κροίσους και γοητευτικούς jetsetters. Ο Σταύρος Νιάρχος junior με το top model της «Victoria’s Secret» Τζέσικα Χαρτ, ο Θόδωρος (Τεό) Νιάρχος, η Μαρίνα Λιβανού, η Αρτεμις Μπαλτογιάννη, η Λουτσία Χενεσί, ο Λέων και η Μαριέττα Πατίτσα, αμερικανοί, βρετανοί και βραζιλιάνοι billionaires και ο φωτογράφος-star της εποχής μας Mario Testino. Ακουλούθησε private dinner στο εστιατόριο «Matsuhisa Mykonos». Ο ίδιος ο διάσημος σεφ Nobu Matsuhisa φθάνει στη Μύκονο στις 29 Ιουλίου.
Στην κοντινή Αντίπαρο ο Τομ Χανκς έκανε βόλτες με τη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον. Η ελληνοαμερικανικής καταγωγής ηθοποιός Νία Βαρντάλος και η οικογένειά της μένουν στο καινούργιο «Antiparos House», το οποίο δημιούργησε η ομάδα των παιδιών του «Nixons».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ