Ο κολλεξιοναίρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι ξεφυλλίζει το συλλεκτικό δερμάτινο άλμπουμ με τις χρυσές Cartier λεπτομέρειες. Ένα άλμπουμ γεμάτο ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Ο διεθνούς φήμης συλλέκτης θεωρεί ότι οι σπάνιες black & white φωτογραφίες μοιάζουν με πραγματικά έργα τέχνης. Αυτή η λάμψη του παρελθόντος, αυτή η αίσθηση του vintage. Η γιαγιά Γερτρούδη εξηγεί στον κολλεξιοναίρ ποιά είναι ακριβώς τα πρόσωπα των παλιών φωτογραφιών.

Προσωπικότητες του χρήματος, πανίσχυροι μεγαλοεπιχειρηματίες της εποχής οι οποίοι απέφευγαν τα φώτα της δημοσιότητας. Μέλη των οικογενειών Ροκφέλλερ, Γκετί, Πακάρ Φλίκ δίπλα στους Greek tycoons. Τον Αριστοτέλη Ωνάση και τον Σταύρο Νιάρχο. Οι δύο θρυλικοί Έλληνες «εγκατέλειπαν» συχνά τα πανέμορφα ιδιόκτητα νησιά τους (Σκορπιό και Σπετσοπούλα) για να ταξιδέψουν στη Μύκονο. Το κατάλευκο νησί του Αιγαίου υπήρξε εδώ και πολλά χρόνια πόλος έλξης για παγκοσμίου φήμης προσωπικότητες. Πάμπλουτοι επιχειρηματίες, πολιτικοί, stars άνθρωποι του πνεύματος και οι ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη έφθαναν στη Μύκονο με πολυτελείς θαλαμηγούς.

Ο Σταύρος Νιάρχος «προσέγγιζε» το νησί με το θρυλικό ιστιοφόρο του «Κρεολή». Το συγκεκριμένο υπήρξε ένα από τα ομορφότερα ιστιοφόρα του κόσμου. Ένα σκάφος-έργο τέχνης. Ο Έλληνας κροίσος αν και ήδη είχε αποκτήσει το υπερσύγχρονο για την εποχή «Atlantis I» (μετά από χρόνια ακολούθησε το «Atlantis IΙ» το οποίο χρησιμοποιούν πλέον οι κληρονόμοι της οικογένειας) λάτρευε την «Κρεολή». Του άρεσε κάποιες φορές να στέκεται ο ίδιος μάλιστα πίσω από το μεγάλο ξύλινο τιμόνι. Φορώντας τις εμβληματικές μαρινιέρες ή κατάλευκες μπλούζες σε navy look.

Το ατύχημα με την «Κρεολή» η Γκάρμπο, η Μελίνα

Οι πληροφορίες της εποχής αναφέρουν ότι το yacht «Κρεολή» ξεκίνησε από την Μύκονο για το περιβόητο εκείνο ταξίδι στην Νότιο Γαλλία. Λίγο πριν φτάσουν στο St.Tropez το σκάφος «άνοιξε» όλο στο κάτω του μέρος. Οι επιβάτες-φιλοξενούμενοι του Νιάρχου στάθηκαν τυχεροί. Η «Κρεολή» βρισκόταν λίγο πριν από το λιμάνι του always trendy spot. Ο Έλληνας μεγιστάνας ξόδεψε πάρα πολλά χρήματα για να επισκευάσει το ωραιότερο ιστιοφόρο του κόσμου. Ο Νιάρχος συνήθιζε να φιλοξενεί στα ταξίδια του στην Μύκονο την Γκρέτα Γκάρμπο, τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, την Ελέν Ροσά, την Φεριάλ της Ιορδανίας και πολλές άλλες προσωπικότητες του διεθνούς τζετ-σετ. Λάτρης της Μυκόνου υπήρξε και η Μελίνα Μερκούρη. Μην ξεχνάμε ότι η Μελίνα υπήρξε γόνος καλής, ευκατάστατης Αθηναϊκής οικογένειας. Ψηλή, καλλίγραμμη φορούσε τα cigarette παντελόνια της, τις μαρινιέρες της, τα σανδάλια της και άφηνε τα χρυσά μαλλιά της ελεύθερα στους ισχυρούς αέρηδες του νησιού. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες δείχνουν τη Μελίνα να διασκεδάζει στα γραφικά τότε ταβερνάκια του νησιού ή να ποζάρει κλασικά δίπλα στον πασίγνωστο ανά την Υφήλιο πελεκάνο της Μυκόνου.

Η Σοράγια ο Μπίλι Μπο η διαφορετική τότε εικόνα του νησιού

Η «θλιμμένη πριγκίπισσα» Σοράγια περνούσε πάντα τα καλοκαίρια της στην Μύκονο. Τυλιγμένη σε χρυσοκέντητα τιρκουάζ καφτάνια με μεγάλες καπελίνες και χρυσά και σανδάλια.

Ο Μπίλι Μπο είχε επίσης συνδέσει το όνομά του με το Κυκλαδίτικο νησί. Ο ταλαντούχος μετρ ο οποίος είχε άδοξο τέλος φιλοξενούσε στο σπίτι του στην Μύκονο τα super models εκείνης της εποχής. Την αγαπημένη του Μαρία Σνάϊντερ, και τα λατρεμένα μοντέλα του Yves Saint Laurent, Κιράτ και Μούνια.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης συνήθιζε να πηγαίνει στην Μύκονο από τα πολύ νεανικά του χρόνια.

Ήταν οι εποχές που στον χώρο της διασκέδασης κυριαρχούσε το «Remezzo» του Μάκη Ζουγανέλη (το θρυλικό spot άνοιξε και πάλι τις πόρτες του super ανανεωμένο τις δύο τελευταίες σεζόν) οι «9 Μούσες» του Κώστα Ζουγανέλη και βέβαια το φοβερό και τρομερό «PIERRO’S» στα Ματογιάννια.

Η βαρόνη Φιόνα Φόν Τίσεν μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση απέκτησε σπίτι στο νησί το οποίο όμως τελικά πούλησε πριν μερικά χρόνια. Η «Μις Υφήλιος 1964» Κορίνα Τσοπέη και ο Αμερικανός σύζυγός της υπήρξαν επίσης ιδιοκτήτες ενός πολύ όμορφου σπιτιού.

Τότε όλα στην Μύκονο έμοιαζαν διαφορετικά! Υπήρξε πάντα αυτή η λάμψη. Οι προσωπικότητες, οι παραλίες με τους γυμνιστές, η έντονη νυχτερινή ζωή. Όλα αυτά όμως «έδεναν» με μια δόση απλότητας και ανεμελιάς. Τώρα όλα έχουν αλλάξει.

Μυκονιάτικο όνειρο…

Τα παλιά γραφικά ταβερνάκια έχουν «μεταμορφωθεί» σε εστιατόρια τα οποία κρατούν μεν κάποια από τα γραφικά στοιχεία σερβίρουν όμως διεθνή κουζίνα. Η Μύκονος φιλοξενεί πλέον διεθνούς φήμης spots. Εστιατόρια και clubs τα οποία συναντάς στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Νέα Υόρκη, το St.Tropez, την Ίμπιζα.

Το «Matsuhisa» του διάσημου Mr. Nobu μέσα στο «Belvedere Hotel» και το «Baddha Bar» το οποίο άνοιξε εδώ και λίγες εβδομάδες στο ξενοδοχείο «Santa Marina» στο υψηλότερο σημείο του Όρνου.

Το opening του παγκοσμίου φήμης «Hakkasan» αναμένεται σε λίγες μέρες. Εκεί όπου παλιά βρισκόταν ο θρυλικός «Φιλιππής». Το «NAMMOS» στην παραλία της Ψαρρούς είναι ένα spot το οποίο μπορεί άνετα να ανταγωνιστεί super clubs και εστιατόρια στο Πόρτο Τσέρβο, το Κάπρι, την Ίμπιζα, τις Μπαχάμες. Στο spot έχουν διοργανωθεί glamorous parties με παγκόσμιες προσωπικότητες. Έμειναν θρυλικά αυτά με guest star τον Αντώνη Ρέμο και στα πρώτα τραπέζια να διασκεδάζουν ο Ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς και οι πανίσχυροι τότε γιοι του Καντάφι. Πριν φτάσει το τέλος της σκληρής Δυναστείας. Μιάς οικογένειας που ζούσε πέρα από τα όρια.

Η Ριάννα σε στιλ μυστικού πράκτορα, τα «παχάκια» της Κέιτι και οι εκρηκτικές Ιταλίδες

Ο Χούλιο Ιγκλέσιας τραγούδησε στο «NAMMOS» το προηγούμενο καλοκαίρι. Στο πλευρό του ο Αντώνης Ρέμος.

Ο super star Σήλ είχε επίσης επισκεφθεί την Μύκονο για να τραγουδήσει σε γαμήλιο πάρτι Νιγηριανού μεγιστάνα. Έναντι αδράς αμοιβής!

Η συνάδελφός του Ριάννα σύμφωνα με πληροφορίες «έσκασε μύτη» πριν λίγα 24ωρα στο νησί με στιλ… μυστικού πράκτορα! Η super star της διεθνούς μουσικής σκηνής κρυβόταν πίσω από μαντίλες, καπέλα και τιρμπάν. Κάποιοι επιμένουν ότι την αναγνώρισαν από τα χαρακτηριστικά τατουάζ της!!! Το sexy κορίτσι από τα νησιά Barbados έβαλε πάντα σύμφωνα με πληροφορίες φωτιά στην Μύκονο (κάποιοι επιμένουν ότι η σταρ βρίσκεται πάνω σε yacht κανείς όμως δεν μπορεί να πεί με σιγουριά ότι πράγματι η νεαρή καλλονή βρίσκεται στο νησί). Οι παπαράτσι τρέχουν σε…παραλίες, βουνά και λαγκάδια για να «κλείσουν» ένα πλάνο της στον φακό τους.

Η Ριάννα, άλλωστε, της αρέσει να παίζει τα δικά της παιχνίδια με την δημοσιότητα. Συνήθως ανεβάζει φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram όταν φεύγει μακριά. Το ίδιο είχε κάνει όταν πέρυσι βρέθηκε στην Κρήτη. Οι φωτογραφίες της ανέβηκαν στο instagram ενώ εκείνη είχε ήδη φτάσει στο Μαϊάμι.

Η συνάδελφος της Ριάννα όπως αποκάλυψε η «DAILY MAIL» Κέιτι Πέρρι βρέθηκε επίσης πριν μερικά 24ωρα στο νησί. Η διάσημη τραγουδίστρια έκανε βόλτες στο νησί με μια ολόσωμη φόρμα σε έντονα χρώματα η οποία όμως αποκάλυπτε «παχάκια» στα οπίσθια. Οι ωραιότερες όμως παρουσίες στη Μύκονο ήταν η πρώην Μις Ιταλία Φεντερίκα Νάργκι (σύντροφος του Μάτρι της Γιουβέντους) όπως επίσης και η παρουσιάστρια της Γιουβέντους TV Λάουρα Μπαριάλες.

Ο Valentino, οι D-Squared, η Μόνικα, ο Ρονάλντο

Ο Ιταλός μετρ Valentino φθάνει κάθε καλοκαίρι στην Μύκονο με την θαλαμηγό του «T.M. Blue One». Μαζί του πάντα ο στενός του φίλος και συνεργάτης Τζιανκάρλο Τζιαμέτι και καλοί φίλοι. Συνήθως ο Valentino φιλοξενεί το γνωστό it girl της εποχής μας, την elegant Ολίβια Παλέρμο και τον σύζυγό της διάσημο μοντέλο Γιοχάνες Χίμπλ. (Παλέρμο και Χίμπλ πρωταγωνιστούν στην νέα καμπάνια του Tommy Hilfiger).

Οι σχεδιαστές μόδας D-Squared βρίσκονται κάθε καλοκαίρι και για μεγάλο διάστημα στην Μύκονο. Οι designers δίνουν καθημερινά στις παραλίες τα προσωπικά τους show. Χορεύουν πάνω στις μπάρες, ανοίγουν σαμπάνιες, «πειράζουν» τον κόσμο, διασκεδάζουν ξέφρενα.

Το άλλο Ιταλικό σχεδιαστικό δίδυμο Dolce & Gabbana επισκέπτονται και αυτοί το νησί. Συνήθως την εποχή που η κολλητή τους Μόνικα Μπελούτσι αποφασίζει να «εγκαταλείψει» την Πάρο για ολιγοήμερες διακοπές στην Mykonos.

Τα top models Άννα Μπεατρίς Μπάροζ, Αλεσάντρα Αμπρόσιο, Μπάρ Ραφαέλι, βρίσκονται κάθε καλοκαίρι στο νησί του Αιγαίου. Οι κυρίες Αμπρόσιο και Ραφαέλι μαζί με την ωραία νεαρή Σάρα Σαμπάϊο «πέταξαν» μαζί πριν λίγες εβδομάδες στην Μύκονο για το διεθνές φαντασμαγορικό show της REPLAY. Τα κορίτσια αναμένονται και πάλι για διακοπές.

Στην Μύκονο και ο number one προπονητής Ζοζέ Μουρίνιο όπως και ο top Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ποιά είναι τα τελευταία hot spots

Ποιά είναι όμως τα περιζήτητα καινούργια spots; Εστιατόρια, bars και clubs τα οποία άνοιξαν τις πύλες τους πριν μερικές μέρες και αναμένεται να φιλοξενήσουν ολόκληρο το καλοκαίρι μεγιστάνες του πλούτου, γαλαζοαίματους, stars, κορυφαίους αθλητές και jet setters;

Το «Scorpios» στον όρμο της Παράγκας-Γερμανικής ιδιοκτησίας παρακαλώ-αναφέρεται ως το αντίπαλο δέος του «NAMMOS». Το beach restaurant «Monarch» στο Καλό Λιβάδι.

Ο ιδιαίτερα δημοφιλής showman Τόνι Σφίνος άνοιξε το δικό του bar δίπλα στο «Caprice» το οποίο ως γνωστό έχει πλέον κλείσει.

Το Ιταλικό «Cayenne» για πλούσιο breakfast πάνω από το νέο λιμάνι.

Οι ισχυροί της γης στο Αζερμπαϊτζάν. Η έκθεση-αφιέρωμα στην Γκρέις Κέλι

Στο ολοκαίνουργιο, υπερσύγχρονο και άκρως εντυπωσιακό Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού πραγματοποιούνται ως γνωστό οι Πρώτοι Ευρωπαϊκοί Αγώνες. Στην φαντασμαγορική τελετή, την έναρξη της οποίας τέλεσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev, ανάμεσα σε προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς το παρόν έδωσε και η Ελληνίδα Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η πρώτη κυρία άλλωστε του Αζερμπαϊτζάν Mehriban Aliyeva είναι επίσης Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO.

Η κ.Βαρδινογιάννη ήταν προσκεκλημένη προσωπικά στο Μπακού από την κυρία Aliyeva. Οι δύο γυναίκες είναι στενές φίλες εδώ και χρόνια. Συνεργάζονται μάλιστα αρμονικά ως Πρέσβειρες Καλής Θελήσεως της UNESCO.

Η Μαριάννα βρισκόταν στις θέσεις επισήμων του Σταδίου κοντά στον Vladimir Putin, τους Προέδρους Λευκορωσίας, Σερβίας, Τουρμεκιστάν, Μαυροβουνίου, τον Μέγα Δούκα του Λουξεμβούργου, τον Πρίγκιππα Αλβέρτο του Μονακό, τον Σαουδάραβα Πρίγκιππα Masaad Abdalaziz, πρωθυπουργούς της Γεωργίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας κ.α.

Στα πλαίσια των Πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων εγκαινιάστηκε η διεθνής έκθεση « Grace Kelly, the Princess and Style Icon». Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στο επίσης καινούργιο, επιβλητικό κτίριο «Heydar Aliyev Center».

Συναρπάζει η ΤΟΣΚΑ της Λυρικής

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης

Μια μαγική νύχτα στο Ηρώδιο. Ο κόσμος χειροκροτούσε γεμάτος ενθουσιασμό την πετυχημένη πρεμιέρα της όπερας του Τζάκομο Πουτσίνι «Τόσκα» από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα.

Στον ρόλο της Φλόρια Τόσκα η σπουδαία Ελληνίδα σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου. Ο κορυφαίος μας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς στον ρόλο του Σκάρπια.