Ντοκιµαντέρ

«Soundtracks: Songs that defined history»

ΕΡΤ1, 18.30
Η μουσική πολλές φορές έχει συνδεθεί με μεγάλες ιστορικές στιγμές και έχει σημαδέψει τη συλλογική μας μνήμη. Τραγωδίες, θρίαμβοι, κινήματα, υπήρξαν μουσικές άρρηκτα συνδεδεμένες μαζί τους. Η μουσική πάντα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη γιορτή, στον πόνο, αναπόσπαστο κομμάτι συγκλονιστικών γεγονότων στη συλλογική μας ιστορία. Δείτε σήμερα: «11η Σεπτεμβρίου».

Ξένη σειρά

«The wire»

ΕΡΤ2, 23.45
Τα διαβόητα κτίρια στο Φράνκλιν Τέρας κατεδαφίζονται από τον δήμο, με αποτέλεσμα η συμμορία του Μπαρκσντέιλ να ψάχνει να βρει χώρο να στεγαστεί στα στενά της Δυτικής Βαλτιμόρης. Ο Στρίνγκερ Μπελ ξεκινά καινούργια στρατηγική για τις πωλήσεις του, ενώ περιμένει να βγει ο Εϊβον από τη φυλακή. Ο Μακ Νόλτι, η Γκρεγκς και οι υπόλοιποι προσπαθούν να τη στήσουν στον Στρίνγκερ, ενώ ο Κάρβερ και ο Χερκ αυξάνουν την πίεση στα βαποράκια. Καθώς τα πολιτικά παιχνίδια εμπλέκουν φυσικά και τη δουλειά της αστυνομίας στα δίχτυα τους, ένα κύμα φόνων περιπλέκει τα πράγματα. Ο Εϊβον βγαίνει από τη φυλακή και διαπιστώνει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Ξένη ταινία

«Η Χιονάτη και ο κυνηγός»

STAR, 21.00
Η βασίλισσα Ραβένα (Σαρλίζ Θερόν) χρειάζεται μια αγνή καρδιά για να καταφέρει να διατηρήσει την ομορφιά αλλά και τη δύναμή της και η μοναδική που υπάρχει είναι της Χιονάτης (Κρίστεν Στιούαρτ) που είναι φυλακισμένη στο κάστρο. Η Χιονάτη καταφέρνει να δραπετεύσει και αναζητεί καταφύγιο στο Σκοτεινό Δάσος. Τότε η βασίλισσα στέλνει στο κατόπι της τον κυνηγό Ερικ (Κρις Χέμσγουορθ). Η εντολή της είναι μία: να βρει τη νεαρή κοπέλα και να της τη φέρει. Εκείνος δέχεται, όταν όμως βρίσκει τη λεία του διστάζει. Θα σκοτώσει τελικά την όμορφη Χιονάτη; (ΗΠΑ/Αυστραλία, 2012, 113′)