Αμεση ήταν η απάντηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος κ. Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο Τζίγγερ έκανε λόγο για «τόνους λάσπης» που δέχθηκε, αλλά θα υπομείνει για «το καλό του Παναθηναϊκού» και κατ’ επέκταση θα αποδεχθεί τους όρους που έθεσε ο Mr. MIG προκειμένου να αποχωρήσει οριστικά από τα ιδιοκτησιακά δρώμενα του Τριφυλλιού. Παρ’ όλα αυτά τόνισε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια «γιατις συκοφαντίες που εξαπέλυσε»…

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαρδινογιάννη:

«Οι δέκα μήνες »σιωπής», έληξαν σήμερα μέσα από μια δίωρη εκτόξευση λάσπης στο πρόσωπο μου από τον κύριο Ανδρέα Βγενόπουλο. Είναι γνωστός θιασώτης της τακτικής ότι πετώντας τόνους λάσπης κάτι θα κολλήσει τελικά. Ελπίζω τουλάχιστον να εκτονώθηκε μοιραζόμενος με το πανελλήνιο τα »εσώψυχα» του!Εφόσον είναι για το καλό του Παναθηναϊκού, σε προσωπικό επίπεδο θα το υπομείνω και αυτό.Ωστόσο τα δικαστήρια θα έχουν λόγο γιατις συκοφαντίες που εξαπέλυσε. Στη σημερινή »παράστασή» του βασικός στόχος ήταν μέσα από ανακριβείς ισχυρισμούς και παραποίηση της αλήθειας να αποποιηθεί των προσωπικών ευθυνών που φέρει. Θα είμαι και αυτή την φορά, απόλυτα συνεπής σε αυτά που είπα την προηγούμενη εβδομάδα.Δεν θα σταθώ εμπόδιο σε αυτά που σήμερα πρότεινε».

Νίκας: Είμαι επιφυλακτικός
Εξάλλου, αναφορικά με όσα είπε ο κ. Βγενόπουλος, ο έτερος μέτοχος κ. Γιώργος Νίκας μιλώντας στο NovaΣπορ FM δήλωσε: «Εάν υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο για το πώς θα λειτουργήσει από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως να συμματάσχω. Μακάρι για το καλό του Παναθηναϊκού να τελεσφορήσει και να προχωρήσουμε σε μια πιο δυναμική αύξηση. Αν πρόκειται για κάτι υγιές και ξεκάθαρο, κάτι που δεν άκουσα σήμερα, τότε θα συμμετάσχω. Είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός. Σαν Παναθηναϊκός είναι χαρούμενος που υπάρχει κάτι σαν λύση αυτή τη στιγμή. Για τη ΓΗΠΕΛ δεν ξέρω λεπτομέρειες για τα λογιστικά της. Υπήρχε μια εταιρεία που είχε συσταθεί και αυτή τη στιγμή είμαστε στο σημείο μηδέν σχετικά με το γήπεδο. Δικαίως ο Βγενόπουλος θέλει να δει τι έχει γίνει εκεί. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που δούλευαν και πληρώνονταν. Δεν ξέρω αν άξιζαν τα χρήματα για το σημείο που έφτασε το γήπεδο. Γινόταν ενημερώση στα ΔΣ από τον κύριο Σαμαρά, αλλά δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός».

Κίτσιος: Ούτε ένα ευρω

Επίσης, απάντησε στις αιχμές που άφησε ο κ. Βγενόπουλος έδωσε και ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ κ. Μιχάλης Κίτσιος, ο οποίος είπε: «Το 2009 ανέλαβα κατόπιν παράκλησης από μέλη του Δ.Σ. αλλά και τον Θανάση Γιαννακόπουλο για να μην οριστεί διοίκηση πρωτοδικείου. Οταν ανέλαβα προσπάθησα να κάνω ορισμένες ενέργειες για να μπορεί ο Παναθηναϊκός να βάλει στα ταμεία του κάποια χρήματα. Την εποχή της ΠΕΚ δόθηκαν κάποια χρήματα και εγώ έδωσα αμέσως εντολή να δοθούν αποδείξεις σε όλους όσους έβαλαν χρήματα. Παράλληλα έστειλα και επιστολές στους μετόχους με τις οποίες ζήτησα από τον κάθε ένα 100.000 ευρώ για να σβήσει το χρέος του Ερασιτέχνη. Η αλήθεια είναι πως δεν πήρα ούτε ένα ευρώ. Εγώ δεν μπορούσα να βάλω ορκωτούς λογιστές για να βρουν πού πάνε τα λεφτά».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Χαιρετίζω την πρόταση Βγενόπουλου

Θέση σχετικά με την τοποθέτηση-πρόταση του κ. Βγενόπουλου πήρε και ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος,υιός του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ενημερώθηκα για τα όσα είπε ο Αντρέας Βγενόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι και παρά το γεγονός πως το κεφάλαιο »Παναθηναϊκός» έχει κλείσει για εμένα, οφείλω να τοποθετηθώ σε δυο θέματα. Το ένα επί προσωπικού και το άλλο επί των Παναθηναϊκών δρώμενων, που είναι και αυτό που απασχολεί όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Καταλαβαίνω πως ο φόρτος εργασίας του σε συνδυασμό με τα προβλήματα που έχει στις επιχειρήσεις του, ειδικά σε αυτή την δύσκολη στιγμή για τη χώρα και την οικονομία της, τον κάνουν να μην θυμάται καλά τα προ τριετίας γεγονότα. Φυσικά και δεν βρεθήκαμε μόνο δυο φορές στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ. Βρεθήκαμε αρκετές περισσότερες και εν τέλει καταλήξαμε σε συμφωνία να προχωρήσουμε μαζί για την απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Αλλιώς δεν έχει καμία λογική να πηγαίνω εγώ στο γραφείο του με επιταγή αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως και ο ίδιος αποκάλυψε.

Για τις άμεσες και έμμεσες αναφορές προς το πρόσωπό μου δεν θα τοποθετηθώ, καθώς σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τον Παναθηναϊκό, το τελευταίο που χρειάζεται ο σύλλογος είναι το νερό στο μύλο της διχόνοιας, που κάποιοι αφήνουν τεχνηέντως να ρέει.

Ο Αντρέας Βγενόπουλος κατέθεσε σήμερα την μοναδική πρόταση που υπάρχει για το μέλλον του Παναθηναϊκού και ως εκ τούτου την χαιρετίζω θερμά. Δεσμεύομαι μάλιστα πως ο όμιλος Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας που διαθέτω θα στηρίξει αυτή την πρόταση, όπως κάνει για κάθε τι που προσφέρει λύσεις στα αδιέξοδα του ελληνικού αθλητισμού και θα σταθεί αρωγός του όποιου νέου πολυμετοχικού σχήματος του Παναθηναϊκού».