Το υποδειγματικό γκολ του Χριστοδουλόπουλου και το 50ό τέρμα του Σισέ με τον Παναθηναϊκό, χάρισαν στο Τριφύλλι μία αγχωτική νίκη επί της αξιόμαχης Κέρκυρας, η οποία αντιμετωπίζει ξεκάθαρα πλέον το φάσμα του υποβιβασμού.

Το… τεστ στ κόντρα στον Ηρακλή για το 4-4-2 ήταν πετυχημένο χάρη στην άψογη συνεργασία Σισέ-Πετρόπουλου και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε πράξη αυτό που έδειχνε όλη την βδομάδα στις προπονήσεις και το διατήρησε και κόντρα στην Κέρκυρα.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι να «στρώσει» ο Παναθηναϊκός πέρασε το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, μιας και οι παίκτες του Φερέιρα αναλώνονταν σε «γεμίσματα» προς το κεφάλι του Πετρόπουλου αλλά και εύκολα λάθη στην μεσαία γραμμή. Καραγκούνης και Ζιλμπέρτο ήταν εκτός παιχνιδιού και μοιραία το Τριφύλλι παρά την κατοχή της μπάλας δεν μπόρεσε μέχρι εκείνο το σημείο να «δημιουργήσει» κάτι αξιόλογο μπροστά από την εστία της Κέρκυρας.

Ωστόσο το παγωμένο –από κάθε άποψης ΟΑΚΑ- ήρθε στα «καλά του»με σε ένα πεντάλεπτο. Στο 34΄ο Χριστοδουλόπουλος, μιμήθηκε τον Ανρί και με ένα πλασέ ανάλογο της κλάσης του Γάλλου «φύτεψε» την μπάλα στο αριστερό «Γ» του ανήμπορου να αντιδράσει Κωνσταντοπουλου.

Το… κερασάκι στην τούρτα για τον κόσμου του Τριφυλλιού ήρθε λίγο αργότερα από τον Σισέ! Από προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου, ο Γάλλος ξεκίνησε μια από τις γνωστές επελάσεις, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με άριστο πλασέ, έφτασε τα 50 γκολ στο πρωτάθλημα και το πανηγύρισε αναλόγως.

Πλέον οι γηπεδούχοι είχαν σκοτώσει το «θηρίο» και επόμενα κατέβασαν ταχύτητα. Ετσι οι Φαίακες κέρδισαν μέτρα, προσπαθώντας πάντα να χτυπήσουν στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του Επστάιν χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι το εξαιρετικό μέχρι το σημείο του ο Στολτίδης έβαλε την ομάδα του, εκ νέου στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό που ολοκληρώθηκε το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να βολεύεται με το 2-1 και δεν «φόρτσαρε» για να φτάσει και στο 3ο γκολ που θα «καθάριζε» την αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να μην νιώθει ασφάλεια.

Η Κέρκυρα απείλησε με τον Μαζνόφ και προσπάθησε να βρει τους τρόπους να φτάσει στην ισοφάριση. Ούτε η είσοδος του Λέτο αντί του Πετρόπουλου (και η αλλαγή του συστήματος σε 4-3-3) «μεταμόρφωσε» αγωνιστικά τους Πράσινους. Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε, διπλή μάλιστα, με το δοκάρι του Σισέ και το πλασέ του στο 79′, αλλά δεν έφερε το γκολ. Ετσι, ως το τέλος υπήρξε το άγχος. Ο Μπάντοβιτς ρίσκαρε, «φόρτωσε» επιθετικούς την ομάδα του, αλλά δεν την είδε να παίρνει το θετικό αποτέλεσμα. Πλέον οι Νησιώτες έμειναν στους 30 βαθμούς και στην 14η θέση, ήτοι, μια θέση παραπάνω από αυτές που οδηγούν στην football league.

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Κόκκινες:
Κίτρινες: 40′ Σισέ, 64′ Ζιλμπέρτο – 29′ Λαμπρόπουλος, 53′ Γκουστάβο

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα):
Τζόρβας, Βύντρα, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ (35′ Σεϊταρίδης), Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος (77′ Νίνης), Σισέ, Πετρόπουλος (67′ Λέτο).
Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο, Μονιάκης, Δ. Ιωάννου, Βενέτης, Στολτίδης, Μακρής, Λαμπρόπουλος (82′ Γιάντσης), Επστάιν, Η. Ιωάννου, Μαζνόφ (86′ Τσίγκας).