• Αναζήτηση
 • Απάντηση στον διχασμό με εκστρατεία πειθούς

  Στόχος του Μητσοτάκη να πείσει τους αναποφάσιστους ότι η ΝΔ είναι ένα σύγχρονο κόμμα που τολμά

  Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε στοχευμένα ακροατήρια, υπηρετεί τη λογική ότι η ΝΔ υπό την ηγεσία του είναι ένας σύγχρονος πολιτικός φορέας

  Μια προεκλογική εκστρατεία απαλλαγμένη από την τοξικότητα και τη διχαστική λογική που επιχειρεί να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ χαράσσει η Νέα Δημοκρατία. Στους μήνες που θα ακολουθήσουν μέχρι τις εκλογές στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να απαντήσει στο ερώτημα των πολιτών «γιατί να σας ψηφίσουμε;» με τρόπο που να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Με συμβολικές πρωτοβουλίες, όπως η επίσκεψή του στον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», η ομιλία του στην εκδήλωση για τα ζώα συντροφιάς και για την ηλεκτροκίνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να αναδείξει το προοδευτικό του προφίλ. Πρόκειται για μια έμμεση απάντηση στο πολωτικό σχήμα παλαιό – νέο, ανήθικο – ηθικό, νεοφιλελεύθερο – κοινωνικά ευαίσθητο, προοδευτικό – συντηρητικό, μια φθοροποιό αντιπαράθεση, πιστεύουν στην Πειραιώς, στην οποία θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να σύρει τους πολιτικούς αντιπάλους του. «Δεν θα μπούμε στην αντιπαράθεση που θέλει ο κ. Τσίπρας» μεταδίδουν επιτελικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Η προσδοκία της ΝΔ δεν είναι μόνο η αποδόμηση του κ. Τσίπρα αλλά περισσότερο η προσέγγιση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το Κέντρο και από την Κεντροαριστερά. Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη σε στοχευμένα ακροατήρια αυτή τη λογική υπηρετεί: να δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του δεν είναι ένα απολιθωμένο συντηρητικό κόμμα αλλά ένας σύγχρονος πολιτικός φορέας, ο οποίος τολμά και σχεδιάζει για το μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο τονίστηκε στο πρόγραμμα για την Παιδεία η καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ώστε να προετοιμαστούν οι μαθητές για τις νέες μορφές εργασίας στην ψηφιακή εποχή, η εξαγγελία για υποχρεωτική ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, μια ιδέα που συναντά την ισχυρή αντίδραση της Εκκλησίας, η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς, τα φορολογικά κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει το πυκνό πρόγραμμα των περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα.

  Το 12ο συνέδριο

  Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση και ο κομματικός μηχανισμός, καθώς πλησιάζει το 12ο συνέδριο της ΝΔ το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 14-16 Δεκεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Το συνέδριο αυτό θα είναι το τελευταίο πριν από τις εθνικές εκλογές και έχει δοθεί μεγάλη σημασία στις εργασίες του όσο και στο παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα και στην επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές μέσω και της προσέλκυσης επενδύσεων. Ενδεικτικές είναι οι θεματικές ενότητες για τα νέα επαγγέλματα που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση, τις δεξιότητες που θα απαιτηθεί να έχει η νέα γενιά, την ανάγκη σύνδεσης των πανεπιστημίων με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

  Ταυτόχρονα θα υπάρξουν θεματικές για την ελληνική οικογένεια, όπως οι εργασιακές ανισότητες για τις γυναίκες και ο σχολικός εκφοβισμός. Ειδική εκδήλωση θα γίνει επίσης για τα θέματα του οικουμενικού ελληνισμού, με έμφαση στη νέα γενιά αποδήμων που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης. Μετά το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση με τις προτάσεις της ΝΔ για την Υγεία.

  Πάνω από 900 προτάσεις

  Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών θα βρίσκονται και 100 σύνεδροι από τις οργανώσεις του εξωτερικού. Ως παρατηρητές θα μετάσχουν και όλα τα στελέχη που αξιολογήθηκαν μέσω του Μητρώου των νέων στελεχών της ΝΔ. Οι προπαρασκευαστικές εργασίες έχουν ξεκινήσει και ήδη οι σύνεδροι έστειλαν τις προτάσεις τους για αλλαγές επί του Καταστατικού του κόμματος, κάτι που αποτελούσε δέσμευση του κ. Μητσοτάκη να γίνει η ΝΔ ένα κόμμα το οποίο θα ανανεώνεται διαρκώς με την ενεργό συμμετοχή των μελών του. Οι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του συνεδρίου εξεπλάγησαν από τη συμμετοχή στο ηλεκτρονικό σύστημα διαβούλευσης, το οποίο υποδέχθηκε περισσότερες από 900 προτάσεις και παρατηρήσεις.

  Να σημειωθεί ότι πρόεδρος του συνεδρίου έχει οριστεί ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ θα παρευρεθεί σε αυτό και ο διεκδικητής της θέσης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ, την υποψηφιότητα του οποίου στήριξαν από την πρώτη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ.

   

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η επίθεση των ελικοπτέρων… Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης έριξε μερικές σταγόνες λεμονιού πάνω στο αβοκάντο του. Ακούμπησε τα μαχαιροπίρουνα στην επιφάνεια του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk