Ενας 27χρονος και μια 23χρονη από τις ΗΠΑ είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στους δρόμους ταχύτητας το τελευταίο διάστημα. Ο Νόα Λάιλς από τη Φλόριδα – χάλκινος ολυμπιονίκης στο Τόκιο και αστέρι του Diamond League, με «προϋπηρεσία» στην ενόργανη και στο άλμα εις ύψος – και η γεννημένη στο Ντάλας του Τέξας Σα ‘Κάρι Ρίτσαρντσον – μια από τις 10 πιο γρήγορες γυναίκες στην Ιστορία ήδη από τα 19 της χρόνια, περήφανο μέλος της LGBTQ κοινότητας – έλαμψαν στις πιο θεαματικές κούρσες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου της Βουδαπέστης που ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή.

Ο Νόα Λάιλς έκανε το ντεμπούτο του εστους3 διεθνείς στίβους το 2013, σε ηλικία 16 ετών. Έκτοτε, σε κάθε μεγάλη διοργάνωση «κατεβαίνει» και με διαφορετική κουπ, αλλάζοντας μήκος, χρώμα και χτένισμα στα; μαλλιά του.
©Laurent Lairys / Laurent Lairys / DPPI via AFP

Οι δύο νεαροί υπεραθλητές κατέκτησαν χρυσά μετάλλια στα 100 μέτρα καταγράφοντας εντυπωσιακές επιδόσεις (9,83» και 10,65» αντίστοιχα), ενώ την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχαν βάλει πλώρη για το βάθρο και στο εξίσου αγαπημένο τους αγώνισμα των 200 μ. αλλά και στη σκυταλοδρομία.