Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά από κάθε νίκη, έπειτα από κάθε πρόκριση έχει στα χέρια ένα μεγάλο κασετόφωνο (CD Player για την ακρίβεια, αφού η τεχνολογία έχει προχωρήσει). Το «Freed from desire» δονεί τους πάντες που χορεύουν στους ρυθμούς του.

«Απαλλαγμένος από την επιθυμία» λέει το τραγούδι. Κάθε άλλο. Όλοι έχουν φουντώσει από την επιθυμία για τη μεγάλη διάκριση.

Ο Ροντινέι πρώτος από όλους. Με μπρίο και βραζιλιάνικο ταπεραμέντο δίνει τον ρυθμό. Μια νότα διαφορετική. Δεν είναι µόνο χορός. Έχει δώσει το δικό του στυλ στη δεξιά πλευρά της ερυθρόλευκης αµυντικής γραµµής. Βασικός σε αυτή την πορεία προς το όνειρο.

Ήρθε στην Ευρώπη από τη μεγάλη Φλαμένγκο. Μερικούς μήνες μετά το υπερατλαντικό ταξίδι ο Βραζιλιάνος άσος από το Τατουί της Σοροκάμπα στην περιφέρεια του Σάο Πάουλο νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του. Τώρα ετοιμάζεται για τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό του.

«Ο Ολυμπιακός ζει ιστορικές στιγμές»

Δεν είναι όμως άπειρος από τέτοια παιχνίδια. Προτού φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά πρόλαβε να παίξει σε τελικούς του Κόπα Λιμπερταδόρες. Μάλιστα το κατέκτησε με τη «Φλα» το 2019 και το 2022. Το 2022 μάλιστα, στον τελικό του Γκουαγιακίλ κόντρα στην Ατλέτικο Παραναένσε, ήταν από τους κορυφαίους στο 1-0 επί των «παραναένσες».

Το Champions League της Λατινικής Αμερικής έχει και τη δική του υπογραφή. Πρωταθλητής Sulamericano και Βραζιλίας, είναι γεμάτος από εικόνες και φάσεις από μάχες που κρίνουν τρόπαια. Ο ίδιος παραμένει ήρεμος. Η ένταση, το πάθος, η ψυχή που βγάζει κάθε παίκτης από τη χώρα της σάμπας είναι και δικά του χαρακτηριστικά, αλλά τα κρατάει για το γήπεδο. Ξέρει πια πού έχει έρθει και τι πρέπει να κάνει. Η ομάδα είναι πάνω από όλα.

Ο τελικός δεν είναι φιλικό παιχνίδι, όπως λέει. Ο Ολυμπιακός θα κάνει το παιχνίδι του για να κατακτήσει το τρόπαιο. «Ο Ολυμπιακός ζει ιστορικές στιγμές, είναι για πρώτη φορά στον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πάμε να το πάρουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο» επισημαίνει και περιμένει πώς και πώς τη σέντρα το βράδυ της ιστορικής 29ης Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ροντεινέι Μαρσέλο ντε Αλμέιντα έχει έτοιμο κι άλλο τραγούδι μέσα και έξω από το γήπεδο του τελικού. Ο Πειραιάς έχει γίνει πια η δική του Terra adorada. Η λατρεμένη γη που μπορεί να ντυθεί στα ερυθρόλευκα σε λίγες ώρες για πάντα…