Παρατείνεται κατά 15 ημέρες από την αρχική του προθεσμία και μέχρι τις 15 Ιουλίου το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα  «Εξοικονομώ 2023» εντάσσεται στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ, από τα οποία διατίθενται 60 εκατομμύρια ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων εκτιμάται ότι θα μειώσει την έκλυση αερίων του θερμοκηπίου κατά περισσότερους από 200.000 τόνους, ενώ θα εξοικονομηθούν περισσότερες από 900.000 Mwh ενέργειας.

Ετσι, στα 50.000 υπολογίζονται τα νοικοκυριά που θα λάβουν τις επιδοτήσεις, οι οποίες θα ξεκινούν από το 40% και θα φτάνουν έως και το 75%, ανάλογα με το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα. Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεχωριστά κίνητρα για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων και χωριστού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ.