Με έντονο άρωμα άνδρα η νέα κυβέρνηση, καθώς από τα συνολικά 63 μέλη του νέου κυβερνητικού σχήματος τα 48 είναι άνδρες. Συγκεκριμένα, σε αμιγώς ανδρική υπόθεση εξελίσσονται τα υπουργεία Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας, Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναυτιλίας, Κλιματικής Κρίσης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Προσερχόμενοι στο Προεδρικό για την ορκωμοσία τους, οι άνδρες υπουργοί εντυπωσίασαν με τις ενδυματολογικές τους επιλογές και όπως ήταν φυσικό για άλλη μια φορά μαγνήτισαν τα βλέμματα.

Κυρίαρχο χρώμα το μπλε, όχι μόνο στα καλοραμμένα κοστούμια, αλλά και στις γραβάτες που επέλεξαν οι περισσότεροι από τους υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς με σαφείς αναφορές στα εθνικά χρώματα.

Ο υπουργός τάδε επέλεξε για την περίσταση ένα σκούρο μπλε κοστούμι, το οποίο συνδύασε με baby blue γραβάτα και καλογυαλισμένα oxford γνωστού οίκου σε τόνους blue black, ενώ ο συνάδελφός του τού δείνα υπουργείου εμφανίστηκε πιο τολμηρός, με κοστούμι σε γήινους τόνους και σλιμ γραμμή που αναδείκνυε τις αρμονικές αναλογίες του.

Τον κανόνα του μπλε επιβεβαίωσε διά της εξαίρεσης ο υπουργός Εργασίας που προτίμησε ένα γκρι σύνολο, στρέφοντας έτσι αναπόφευκτα την προσοχή στην έντονα θαλασσί γραβάτα του, ένα από τα κομμάτια που ξεχώρισαν περισσότερο κατά την τελετή. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά οι εκπρόσωποι του ανδρικού φύλου στην κυβέρνηση προτίμησαν να μην πλαισιώσουν το ντύσιμό τους με αξεσουάρ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κατά τις οποίες πρωταγωνίστησαν τα μανικετόκουμπα αλλά και τα διακριτικά pochette.

Κι αν τα ρούχα είναι που εντυπωσίασαν, τα μαλλιά πέρασαν σε δεύτερο πλάνο καθώς οι περισσότεροι από τους νέους άνδρες υπουργούς επέλεξαν το concept «επιμελώς ατημέλητα», κάτι που ευνόησε τελικά και η άπνοια που επικρατούσε στην Ηρώδου του Αττικού, αποτρέποντας πιθανά «ατυχήματα».

Δεν ήταν όμως μόνο οι εκπρόσωποι του ανδρικού φύλου που μπήκαν στην κυβέρνηση που μαγνήτισαν τα φλας τον φωτογράφων. Τα βλέμματα έκλεψαν και οι σύντροφοι των γυναικών υπουργών, που παρέδωσαν μαθήματα στυλ αλλά και διακριτικότητας.

Περπατώντας ένα βήμα πίσω από τις συντρόφους τους επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά τη γνωστή ρήση κατά την οποία πίσω από κάθε πετυχημένη γυναίκα κρύβεται ένας δυναμικός άνδρας. Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βούρκωσαν καμαρώνοντας τις συζύγους τους, γιατί ποιος είπε πως οι άνδρες δεν κλαίνε;

Η στήλη αναμένει με κομμένη την ανάσα και τις στυλιστικές προτιμήσεις των ανδρών βουλευτών που θα ορκιστούν αύριο το πρωί.