Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι κατοικούν στην Αττική, χιλιάδες δραστηριότητες εδρεύουν στις οχτώ χωρικές ενότητές της, επίσης. Πάνω από 2.000 έργα εκτελούνται και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής, στους 66 δήμους που την αποτελούν. «Μικρά» και «μεγάλα» έργα που διαμορφώνουν κατά πολύ τη ζωή και την καθημερινότητά μας, αλλά και που αποτελούν κομβικές παρεμβάσεις στην ανάπτυξη της χώρας συνολικά!

Για τα παραπάνω αλλά και για πολλά ακόμα, η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία στις 8 Οκτώβρη είναι απαραίτητη αλλά και καθοριστική!

Η ψήφος στις περιφερειακές εκλογές δεν πρέπει να είναι ξανά η «χαλαρή» ψήφος. Οπως συνηθίζεται. Τα επόμενα πέντε χρόνια, μέσω της επιλογής του κόσμου, θα καθορίσουν σημαντικούς τομείς της ζωής μας με κυριότερο την ασφάλειά μας αλλά και την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομικής ευημερίας.

Το πρόγραμμά μας και κυρίως η εμπειρία του επικεφαλής μας, Νίκου Χαρδαλιά, στη διαχείριση των πιο δύσκολων καταστάσεων που βιώσαμε τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν τα εχέγγυα για την πρόθεση, το όραμα αλλά κυρίως για το αποτέλεσμα, που δεσμευόμαστε!

Τα πολλά λόγια κούρασαν. Οι υποσχέσεις χωρίς λύσεις, επίσης. Χωρίς να αναζητούμε πίστωση χρόνου από τους πολίτες και συνεχίζοντας έργα κομβικής σημασίας, θέλουμε και μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών! Δεν έχουμε περιθώρια, άλλωστε, για «πειράματα».

Αποδείχθηκε, σε πολλές καταστάσεις τα τελευταία χρόνια, ότι οι εκπρόσωποι των πολιτών επιβάλλεται να είναι προετοιμασμένοι σε απόλυτο βαθμό για διαχείριση κρίσεων αλλά και καταστάσεων που δεν είχαμε δει ξανά. Οι προκλήσεις αλλά κυρίως οι ανάγκες είναι πολλές, και αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά αλλά και των εξελίξεων κοινωνικά!

Το βλέπω και το βιώνω από το 2014 που ασχολήθηκα με τα κοινά. Η εμπειρία μου αυτά τα χρόνια πάντα καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα: Το επίκεντρο των αποφάσεων πρέπει να είναι ο άνθρωπος, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που διαμορφώνονται ανά χρονική περίοδο.

Μπορεί να οραματιζόμαστε πολλά αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Ποιος φανταζόταν, άλλωστε, μια παγκόσμια πανδημία. Εναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης. Την κλιματική αλλαγή, που οι επιστήμονες, κυρίως, μας έλεγαν αλλά που έγινε πολύ γρήγορα κλιματική κρίση. Παραδείγματα που μας υπενθυμίζουν πως ο προγραμματισμός, η πρόληψη αλλά και η εμπειρία παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στις αποφάσεις και πράξεις!

Η επιλογή των προσώπων, λοιπόν, που θα εκπροσωπήσουν τους πολίτες της Αττικής στις επερχόμενες εκλογές αποτελούν επιλογή ευθύνης! Των ψηφοφόρων αλλά και των εκλεγμένων…

Η κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου είναι αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά».