Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν πέσει η αυλαία της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Μιας σεζόν με έντονα και ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά. Από την εβδομάδα που ξεκινά αύριο εκπομπές και σειρές θα αποχαιρετήσουν το τηλεοπτικό κοινό δίνοντας τη σκυτάλη στους καλοκαιρινούς αντικαταστάτες και σε επαναλήψεις αγαπημένων σειρών.

Αποτελεί αγαπημένη καθημερινή συνήθεια από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, με το κοινό να παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις των ηρώων στη Μάνη. Η «Γη της ελιάς», η μεγάλη και επιτυχημένη παραγωγή σε σκηνοθεσία Αντρέα Γεωργίου και σενάριο Βάνας Δημητρίου, ρίχνει αυλαία την Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 21.00 με ένα επεισόδιο που θα απαντά σε κάποια ερωτήματα που ταλανίζουν τους ήρωες όλη τη σεζόν. Ταυτόχρονα θα «ανοίξουν» και νέες υποθέσεις οι οποίες θα μας απασχολήσουν από το φθινόπωρο, οπότε και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα ο τρίτος κύκλος της σειράς, τα γυρίσματα του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ωστόσο, στο τελευταίο επεισόδιο αυτής της σεζόν η Αθηνά φεύγει για το Σούνιο καθώς ανησυχεί για τη μητέρα της, ενώ όταν φτάνει εκεί καταλαβαίνει ότι είχε δίκιο που ανησυχούσε. Ο Ορέστης και η Δήμητρα κάνουν βόλτα με το σκάφος κι εκεί αποκαλύπτεται η πραγματική του ταυτότητα. Ο Ισίδωρος οργανώνει δεξίωση στο σπίτι του, ενώ παράλληλα εκτυλίσσεται η ληστεία στη χρηματαποστολή, η οποία τελικά μετατρέπει τη γιορτινή διάθεση σε μια αιματηρή ομηρεία. Το ποιοι θα βγουν ζωντανοί από αυτή την περιπέτεια θα το μάθουμε τον Σεπτέμβριο.

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 21.00 ολοκληρώνει τον κύκλο της η δραματική σειρά «Μαύρο ρόδο», με διπλό επεισόδιο και μάλιστα με happy end, όπως μαρτυρά και η αποκλειστική φωτογραφία από τον γάμο της χρονιάς που παρουσιάζει «Το  Βήμα». Η σειρά, βασισμένη στο βιβλίο της Ελένης Καπλάνη, σε απόδοση σεναρίου Γιώργου Κρητικού και σκηνοθεσία Κώστα Αναγνωστόπουλου, αγαπήθηκε από μεγάλη μερίδα του κοινού το οποίο παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον ένα μοιραίο πάθος, έναν απαγορευμένο έρωτα και δύο αντίθετους κόσμους σε σύγκρουση.

Στο φινάλε της σειράς η Ευτυχία έχει ένα κακό προαίσθημα για τον Γεράσιμο. H Κασσιανή φυλακίζεται αφού γίνεται γνωστή η αλήθεια για τη ληστεία. O Θέμης και η Κύρα τοποθετούν κοριό για να μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις της Αλεξίας. Εκείνη μαθαίνει όλη την αλήθεια για τον Βίκο και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Η Φιλαρέτη φυγαδεύει τον Βίκο από το μοναστήρι γιατί τον ψάχνει ο Θέμης. Ο Πέτρος προσπαθεί να δώσει κουράγιο στην Ελισάβετ για τον θάνατο του Γεράσιμου, ποιο θα είναι όμως το τέλος για τη σχέση τους;