Το θεματικό πάρκο «Σαν παραμύθι» διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2015. Πρόκειται για ένα μαγευτικό και άκρως εθελοντικό χριστουγεννιάτικο πάρκο που ξεκίνησε με ελάχιστους εθελοντές στο πάρκο της δημαρχίας όπου παρέμεινε για 2 χρόνια. Επειτα μεταφέρθηκε στο πάρκο απέναντι από το Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Τζίβρε όπου διοργανώνεται ως σήμερα, με περισσότερους από 200 εθελοντές και πάνω από 15.000 επισκέπτες ετησίως.

Ακρογωνιαίος λίθος στην προσπάθεια αυτή αποτελεί ο εθελοντισμός των κατοίκων του Σουφλίου. Εθελοντές όλων των ηλικιών δίνουν το «παρών» για μήνες, ώστε να ετοιμάσουν και να μεταμορφώσουν τον χώρο σε τόπο ξεγνοιασιάς και ταξιδιού στον χρόνο.

Η προετοιμασία για το πάρκο είναι περίπλοκη και μεγάλη. Αρχικά οι εθελοντές συγκεντρώνονται από το καλοκαίρι για να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για το σουφλιώτικο παραμύθι. Επειτα, αφού τελειώσει το πάρκο, ξεκινάνε να μαζεύουν και να αποθηκεύουν όλες τις κατασκευές, τις οποίες θα ανακατασκευάσουν και θα χρησιμοποιήσουν και την επόμενη χρονιά. Τέλος, μέσα στην άνοιξη συγκεντρώνονται και αποφασίζουν το θέμα του επόμενου παραμυθιού.

Για τη σημασία της εκδήλωσης η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών και Νεολαίας «Κινήσου» Μαρία Καψογεώργη αναφέρεται στην αξία της προσφοράς και τονίζει ότι «το μεγαλύτερο όφελος του εθελοντισμού είναι το συναίσθημα που λαμβάνει κανείς όταν προσφέρει μέσα από την καρδιά του και όταν πια νιώθει ότι έχει κοινή οπτική με όλους όσους συνεργάζεται για να πραγματοποιηθεί αυτό που όλοι μαζί οραματίστηκαν».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το «Σαν παραμύθι» αριθμεί 160 εθελοντές από 6 ως 85 ετών, οι οποίοι εργάζονται σταθερά, από τον Σεπτέμβριο ως και τον Δεκέμβριο, ώστε κάθε φορά να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο πάρκο μας είναι υλικά που αγοράζονται από την τοπική αγορά του Σουφλίου, με στόχο να ενισχυθεί ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης.

Ως εθελοντές κι οι ίδιοι θα θέλαμε να σας πούμε από δυο λόγια σε πρώτο πρόσωπο.

Λεωνίδας: «Το «Σαν παραμύθι» μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ με άτομα που δεν θα μπορούσα ποτέ να με φανταστώ μαζί τους. Επιπλέον, μέσα από αυτό γνωρίσαμε ανθρώπους από όλη την Ελλάδα αλλά και κάναμε πραγματικότητα όνειρα πολλών παιδιών που είδαν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι επισκέπτες υποστήριζαν ότι στο υπέροχο και παραμυθένιο πάρκο σίγουρα αξίζει ο τίτλος «Σαν παραμύθι»».

Τατιάνα: «Ως εθελόντρια μπορώ να πω ότι η εμπειρία αυτή θα μου μείνει αξέχαστη. Αρχικά, με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε πόση αξία έχει το γεγονός ότι με κοινή προσπάθεια τόσο πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι μπορούν να βγάλουν αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Η αγάπη που παίρνουμε αλλά και δίνουμε στον κόσμο ανταποδίδει όλη τη σκληρή δουλειά που έκαναν οι εθελοντές ώστε να δημιουργηθεί το πάρκο. Τέλος, μέσα από το «Σαν παραμύθι» νιώθουμε πιο έντονα τα Χριστούγεννα, διότι γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, χορεύουμε και η διάθεσή μας εκτοξεύεται στα ύψη».

Χρύσα: «Ηταν μια φανταστική εμπειρία, αναπτύξαμε σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνικές μας σχέσεις. Επιπλέον, μας δόθηκε η ευκαιρία να συνεισφέρουμε στο καλό του τόπου μας με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Τέλος, μάθαμε να συνεργαζόμαστε ο ένας με τον άλλον και αυτό μας έκανε να γίνουμε μια πολύ καλή ομάδα».