Ξεχωριστό ρόλο στην ταυτότητα της Ρόδου διαδραματίζει και η τοπική κουζίνα, με βάση της τη μεσογειακή διατροφή και με βασικό υλικό το κύμινο.

Χαρακτηριστικό έδεσμα είναι η λακάνη, η οποία γίνεται από κατσίκι, ρεβίθια, χόντρο και κύμινο. Παρουσιάζεται στη Λίνδο, ανήμερα των Αγίων Αποστόλων και με διάφορες παραλλαγές την περίοδο του Πάσχα. Ιδιαίτερα είναι και τα πιταρούδια, τα οποία μοιάζουν αρκετά με τους ψευτοκεφτέδες των Κυκλάδων, φτιαγμένα από αλεύρι, αβγά, κρεμμύδι, μυζήθρα και ελαιόλαδο, στο οποίο τηγανίζονται. Ξεχωρίζουν ακόμη τα πιταρούδια από ρεβίθια, στα οποία προστίθεται μαϊντανός και δυόσμος, και αυτά με μοσχαρίσιο κιμά, με κόκκινη κολοκύθα και από πατάτες.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω