Στην Καρδίτσα η θλίψη αλλά και η ένταση από τις μεγάλες καταστροφές του φθινοπώρου δεν έχουν σβήσει, ενώ πέντε μήνες μετά τη θεομηνία, οι κάτοικοι πολλών περιοχών που έπληξε ο «Daniel» παλεύουν ακόμη να ξαναστήσουν τις ζωές τους.

Παρότι η Καρδίτσα αποτελεί μια φημισμένη πόλη, διοικητικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, με ιστορία πλούσια, με αξία μοναδική, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου της πόλης που ανέλαβαν να συντάξουν τη μαθητική εφημερίδα του «Βήματος» αφιέρωσαν ένα μεγάλο μέρος της ύλης στους συμμαθητές τους της πληγείσας περιοχής του Παλαμά, στα θέματα της κλιματικής κρίσης, της ευθύνης που έχει η Πολιτεία στη στήριξη των πληγέντων, στα προβλήματα που ξεκίνησαν και εκείνα που ακολουθούν.

Ωστόσο, ακόμη και μέσα στην καταστροφή, η οπτική γωνία των νέων φέρνει την ελπίδα. Πώς είδαν τα σχολεία του Παλαμά πέντε μήνες μετά τις καταστροφές του φθινοπώρου; Πώς συνομίλησαν με τους νέους της ηλικίας τους; Τι σκέφτονται για τα περιστατικά εκείνα, αλλά και τι σκέφτονται για το μέλλον τους;

Στις επόμενες σελίδες θα διαβάσετε τα επιτόπια ρεπορτάζ τους. Αλλά μαζί με αυτά θα δείτε και τις εικόνες της πόλης τους, της Καρδίτσας, την ιστορία και τις λαμπερές εικόνες της. Πλάι-πλάι τις εικόνες της καταστροφής αλλά και της λάμψης. Με τη ματιά των νέων ωστόσο, όλα αποκτούν ξανά τις διαστάσεις τους και οι εικόνες χρωματίζονται από την αρχή.

Το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Καρδίτσας είναι ένα φημισμένο σχολείο της περιοχής και «Το Βήμα» υποδέχεται με χαρά την ομάδα των νέων του στη μεγάλη δημοσιογραφική του «οικογένεια».