Το Κυνήγι Θησαυρού της Ιεράπετρας δεν είναι ένας απλός διασκεδαστικός αγώνας ανεύρεσης του πολυπόθητου επάθλου. Με τα χρόνια έχει αναδειχθεί σε έναν πραγματικό θεσμό και μέρος των πολιτιστικών δρώμενων της πόλης μας, που μαζί με την καρναβαλική παρέλαση αποτελούν τις πλέον δημοφιλείς εκδηλώσεις διασκέδασης των κατοίκων της Αποκριάτικης Ιεράπετρας.

Ολα ξεκίνησαν το 1989 με το πρώτο Κυνήγι να διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο της πόλης μας. Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στους κανόνες και στη διοργάνωση, με πολλά πράγματα, όμως, να μένουν αναλλοίωτα και αμείωτα: το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων, ο ενθουσιασμός τους, η αγωνία, η χαρά του νικητή, η απογοήτευση όσων έφτασαν στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό. Η κοινή ευχή όλων; «Να είμαστε και του χρόνου όλοι καλά να ξαναπαίξουμε και να τα καταφέρουμε να κερδίσουμε». Σίγουρα δεν είναι οικονομικά τα κίνητρα του παιχνιδιού.

Ολοι θέλουν να ζήσουν την εμπειρία αυτού του παιχνιδιού για την αδρεναλίνη και γιατί όχι… την πρώτη θέση.

Προσωπικά, συμμετέχουμε πολλά χρόνια στον Θησαυρό. Είμαστε μέλη στην ομάδα «Μελίτακες», η οποία κέρδισε πέρσι το παιχνίδι και γι’ αυτό φέτος είναι η διοργανώτρια ομάδα. Οι προετοιμασίες της διοργάνωσης κράτησαν έναν ολόκληρο χρόνο.

Από την αναζήτηση έξυπνων γρίφων μέχρι τη σχεδίαση του χάρτη, τη διοργάνωση του party μια εβδομάδα πριν το παιχνίδι, την εκτύπωση των γρίφων και των βοηθειών που θα δοθούν τη μεγάλη μέρα του Κυνηγιού.

Μεγαλύτερη σημασία, φυσικά, δίνεται στην ανεύρεση έξυπνων γρίφων που αναδεικνύουν σημεία της πόλης μας που αν και τα βλέπουμε καθημερινά τα προσπερνάμε δίχως να γνωρίζουμε την ιστορία τους.

Με αυτόν τον τρόπο και εμείς τα παιδιά που συμμετέχουμε στο Κυνήγι έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τόσο πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον τόπο μας και να τον αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο με διασκεδαστικό τρόπο μάλιστα – παίζοντας, τρέχοντας, διασκεδάζοντας με τους φίλους μας.